[]

steam pazarında kara para mı aklanıyor lan?

beyler ciddiyim ya. düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bi şey bulamadım.
abi şimdi tf2'den bir örnek vericem ama cs:go da falan da denk geldim. atıyorum bir kutu var, piyasası çok düşük, son 15 günde hep 0.03$, 0.04$ a falan satılıyor. bi tane arada 50$ var? o nedir peki? kim aldı onu 50$ a ve neden aldı?

capsteki örneğe bakın mesela, hep 0.03$, 0.04$ satılmış bi tane 230$ var? hatta piyasa o kadar düşük ki 0.00 a veren bile olmuş elimden çıksın diye, o kadar çöp bi item. o paralar ne peki? açıklaması ne bunun ya?

delirtmeyin beni.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
bunlar hep walter'in numaralari.


  • kutsalbok  (31.07.14 23:07:14) 
ben de rastlıyorum buna birçok itemde enteresan gelmişti bana da.


  • localhost  (31.07.14 23:40:24) 
cs:go'da da çok denk geldim. dönüyor galiba bir şeyler.


  • xenophobe  (31.07.14 23:53:36) 
Kredi kartı olmayanlara steam wallet bakiyesi yüklemek amacıyla yapılan alışverişler de olabilir. Dışarıdan havale benzeri bir yolla parayı alan kişi, walletına bakiye yüklenecek kişinin atıyorum 50 dolara koyduğu çöp itemı alır; bakiye aktarımı tamamlanmış olur.

TR'de de Steam için olmasa da forum sitelerinde filan eş değerde olmak kaydıyla havale karşılığnda insanların kredi kartı işlerini yapan adamlar var.
  • Octavarium  (01.08.14 12:33:44) 
kaç tane 50 dolarlık işlem yapıcan da parayı aklayacaksın. gereksiz iş.

octavarium +1
  • redsvienas  (01.08.14 12:35:50) 
ya kara para aklama olayını ben makarasına yazdım biraz da, olayın mantığını açıklamanızı bekledim. octa'nın dediği en mantıklı cevap şu an. steam %10'dan fazla kesiyor, 250 dolarda 30-40 dolar falan kesiyordur.


  • xenophobe  (01.08.14 15:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.