[]

Çok doluyum :(

Merhaba

Çok aşırı derece sinirli üzgün ve buna benzer çok şeyim.

Derdim şu; Üzerimde artık evlenmem yönünde büyük bir baskı var. Evden iş yerinden arkadaşlardan her yerden. Neredeyse sokakta gezen adam bile niye evlenmedin diye soracak. İşin garibi etrafımda herkes ya evleniyor yada evlenecek aşamaya geliyor.

Fakat asıl sorun şu ki ben 26 (erkek) yıllık hayatımda 2 kere sevgilisi olmuş onları da yürütememiş uzuuuuun zamandır da tek tabanca takılan biriyim.

Ha bana sorarsanız bende isterim sevgilim olsun eşim olsun yuva kurayım filan. Ama bu konuda o kadar beceriksiz biriyim ki kendimi büyük çıkmazda hissediyorum.

Şimdi ben ne yapmalıyım ?

Önemli not: Ailemde görücü usulu evlenebileceğim kimse bulunmamaktadır. Ayrıca katıldığım çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunan karşı cinsle ya ancak arkadaş olabiliyorum yada sevgilisiyle arasını filan yapıyorum.

 
e peki sen şu anda ne istiyorsun? bir sevgilim olsun ne o ne de kimse "evlenme" baskısı yapmasın mutlu mesut seveyim sevileyim mi?
yoksa birini bulayım, evleneyim mi?

  • jimjim  (31.07.14 21:57:34) 
evlenmek isterim tabi ama evlenebilecek birini bulma ihtimalimi sıfırın altında görüyorum hiç beceremem ki ben


  • top_secret  (31.07.14 22:01:40) 
valla onu bunu bilmemde o yaşlarda birini bulmak iyice zordur herhalde, tanıstıgın cogu kadın artık evli/nişanlı/sözlü/sevgilili olacak muhtemelen. millet sektirmeden buluyor birini kimse kalmıyor.


  • fransızkalanadam  (31.07.14 22:16:13) 
kimse de dememişki ne oluyor kardeşim diye.

26 yaşındaki bir erkeğe hangi akıl ve mantık ile evlen baskısı yapılabilir?

nerde, nasıl bir kültürde doğdun,yaşıyorsun bilmiyorum ama 26 yaşındaki bir erkeğe evlen baskısı yapmak için gerizekalı olmak lazım.

hayatını yaşa. işine ve arkadaşlarına odaklan. illaki karşına bir insan çıkacak ve ilgi duyacaksın. o da sana duyacak. istediğin kişiyle kur hayatını. millet baskı yapıyor diye saçma sapan görücü usulu işlere girme sakın.
  • mahone  (31.07.14 23:19:28) 
nasip kısmet bu işler. bundan bahsetmediler mi sana? ya da sen hiç demedin mi? evlenmek istemiyorsan kesinlikle evlenme onlar dedi diye. sen zaten istediğini ama iyi bir eş bulamadığını söylemişsin. bunun üzerine kim ne diyebilir? eğer birilerini bulmak istiyorsan arkadaş çevresi oluştur kendine. ayıp olacak ama biraz piç olmak lazım. barlara falan git, tatil falan yap, yeni insanlarla tanış. evde oturarak bulma şansın yok.


  • hohoya  (31.07.14 23:24:18) 
Adeta 4 sene sonraki halimi gördüm sen de kardeşim. Madem millet bu kadar baskı yapıyo sen de onlara baskı yap, bulun ulan o zaman bana bi tane eli yüzü düzgün hatun de. İş arkadaşların falan tanıştırsınlar arkadaşları kuzenleri cartı curtuyla. İcraat yoksa boş boş kafa ütülemenin de alemi yok. Sİnir oluyorum böyle tiplere laf etmeye gelince ediyolar ama bi s.ke derman oldukları yok. Neyse ben de biraz dolmuşum, hayırlısı olsun takma kafana.


  • living on the edge  (01.08.14 02:32:26) 
yaşça küçüğüm de.. yani bence evlilik için erken be 26. aileye kalsa diploma töreniyle beraber düğün de yaparlar zaten.

evliliği, hayatına biri girip de işte ya ben bunla evlenirim, o kişi bu kişi demedikten sonra düşünme bence.
mutsuz evlilikten daha büyük hapishane yok şu dünyada. evlilik öyle birileri demeden yapılacak şey de değil.
evet belki ''romantik'' bakıyorum biraz. ama bence bu doğrusu.
  • amuda kalkan solucan  (01.08.14 07:33:57) 
bence once manita yap, takil evliligi sonraya 30lu yaslara birak. kimse bahsetmez, universite biter bitmez evlenen ciftlerin yarisi bosaniyor. ben buna yakin cevremden arkadaslarimdan sahidim. bosanan bu ciftlerin toparlamasi, tekrar kendini bulmasi o kadar kisa surede olmuyor haberin olsun. dikkat et yani, kimsenin sozune bakma.


  • ubi dubium ibi libertas  (01.08.14 15:07:40) 
temizinden ipneyim deyin.

bir daha sormalarını geçin, yanınıza bile uğramazlar.
  • galahad  (01.08.14 15:12:26) 
sakın ama sakın başkası evlen diyo diye evlenme.

tek ve en mantıklı tavsiye bu.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (01.08.14 15:14:25) 
niye evlenmedin diye soranlara kız bul evleneyim de.


  • hatersgonnahate  (18.08.14 23:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.