[]

savaş, askerler, israil-filist-türkiye-vd

başlığı tam olarak bulamadığım için böyle bir şey oldu. merak ettiğim şey şu. şimdi israil kafasına göre filistin'e giriyo ya. atıyorum türkiye'ye girse tsk diye bi durum var. askerler filan. filistin'in tsk'i yok mu? bi de sizce israil türkiye'ye girmeye çalışsa yer mi bizi?

iman gücünden filan bahsetmiyorum arkadaşlar. daha net konuşursanız sevinirim. israilin şunları şunları varken bizimde şunlarımız şunlarımız var gibi. (silah, top, tank vd.)


 
teknoloji konusunda bizden çok öndeler burası bir gerçek, ama gerçek zafer tankların o ülkeye girmedikçe kazanılamaz. İsrailin asker gücü ve sayısı bu topraklarda bizi yenecek güçte değil bence arada mesafe olması etken, ancak uzaktan bombalamalarla etkili olurlar.

Ha siyasi yönden bölgedeki azınlıkları terör gruplarını ülkeye karşı kışkırtıp iç savaşla bölme yolunuda mutlaka izleyeceklerdir. Zaten bu planda hali hazırda bir çok ülkenin çıkarları doğrultusunda yapılmakta.
  • basond  (31.07.14 21:51:12) 
filistin ülke değil, federasyon olarak geçiyor. o yüzden ordu sistemi yok. hamas, el fetih şu bu gibi şeylerle çabalıyor. hamas israil'e saldırıp, gazze halkını kalkan olarak kullanırken kafası rahattı fakat şimdi israil gazze'ye girince hamas "halkımızı öldürüyorlar :'(" demekten başka bir şey yapmıyor. ha hakkını yemeyelim bir de türkiye, mısır ve katar'dan aldığı gaz ile, ateşkes önerilerini reddetmeye devam ediyor.


bu soruya cevap bile vermeyeceğim. age of empires mı oynuyorsunuz arkadaş? israil türkiye'ye neden girsin? "israil'in türkiye topraklarında gözü var" diyorsanız lütfen gidin ilk okuldan eğitime tekrar başlayın.

ha amacını askeri güç karşılaştırmak ise farklı. biz şu an kendi tankımızın aracımızı yapmaya çalışıyoruz. daha yerli savunma gelişmiş değil. daha birkaç sene öncesine kadar israil'den alınıyordu tank, hava aracı vs. yani elimizdekiler onlardan alındı. var oradan hesap et.


ekleme: canım ya. beğenmemiş. kesin "israil'e dalsak alırız aslında ha" ya da "israil'in bizim topraklarımızda gözü var olm" kafasında bir arkadaş.
  • nawar  (31.07.14 21:53:53 ~ 22:28:43) 
Filistin devlet olarak bile tanınmıyor. Yani yok öyle bir devlet. Devlet adamları da yok. Yani tanınmıyor. Dolayosıyla askeri gücü de yok. Askeri güçmüş gibi davranan silahlı örgütlerin hepsi de terör örgütü konumunda haliyle.

İsrail'in bize girmesi mümkün değil ama hayalde sınır yok girsin diyelim. Bizi yer.

Çünkü adamların sanayisi ve teknolojisi gelişmiş. Biz ise tank,top,uçak hepsini ondan bundan alıyoruz paramız yettiğince. E adamlar sürekli yeniliyorlar bu teknolojilerini, yeni şeyler üretiyorlar.

İkincisi dışa bağımlı bir ülkeyiz. Gazımız, petrolümüz, madenimiz, enerjimiz, elektriğimiz her bir şeyimiz zaten onlardan geliyor.(Genelleme yaparsak satılan şirketlerden bahsediyorum)

Üçüncüsü bizden zaten kompaya hazır Kürt halkı var. Onlar da İsrail yanında bulunacaklardır. Bulunmasalar bile bir şekilde geçeceklerdir.

Dördüncüsü Birçok ülke İsrail'in yanında yer alacaktır. Şuan olduğu gibi.
  • secilmis uye  (31.07.14 21:57:25 ~ 22:04:23) 
oncelikle kafasina gore girmiyor. ortaya bazi gerekceler koyuyor ve giriyor.
mesela amerika iraga girdiginde ve cikamadiginda baris getirecegiz dedi.
israil de hamasi gereken duzeye indirecegiz diyor neyse hepsi ayni bokun laciverti.

gecen askeri ekonomiye ayrilan butceler capinda siralama yapildi. 8. siradaydik. ve bir cok aktrol orgazm doruklarini yasadi israil gectik falan diye.

subay bir akrabam var. bu konulari hep konusuruz. o anlatir iste yeni silahimiz yeni tankimiz falan filan diye.

eger gercekten merak ediyorsan evet hepsi kaliteli seyler.

ama kensine 2 yil once bir soru sordum. abi desim 44 tane TURKIYE CUMHURIYETI genarali teror sucundan hapse altildi ne diyorsun dedim. bagirsaklarimiz temizlensi dedi.

gecen hafta sordum kandirildik dedi.

istersen adami cükünden vuran lazer silahlarin olsun zihniyet boktan ise bir gece ansizim sikerler hepimizi.
  • kutsalbok  (31.07.14 21:57:28) 
google earth'ü açınca sınıra en yakın en buyuk birliklerinin bütün karargahlarını, eğitim alanlarını , araçlarını , depolarını görebildiğin ülkenin ordusundan hayır gelmez.


  • jack n brooks  (31.07.14 22:15:00) 
Var ama askeri bakımdan çok zayıflar.
İsrail durmaz. Gazze düşerse ilk yapacağı iş bu tarafa doğru debelenmek olur.

Teknik olarak bizden ileride olsalar da jeopolitik çok çok geriler ve öyle ki askeri teknoloji savaş kazanmak için yeterli argümanlara tamamiyle sahip değildir.
  • labanon  (01.08.14 04:34:41) 
@nawar

üslubunu beğenmedim. ergen tavrı var sende. insanlar soru sorunca "git ilkokuldan eğitime başla" denmez. bilirsen yazarsın. bilmiyorsan siktir olup gidersin. senin zihniyetin doğru bir zihniyet değil. şimdi kaybol canısı.
  • nemo problemo  (01.08.14 11:43:42) 
@nemo problemo

işte tam bu yazdığın şekil ergen üslubu. zaten israil türkiye savaşı fantezilerinden anlamıştım ergen olduğunu. neyse devam et sen de büyürsün elbet. gerçi olay yaş değil 70 yaşında olup da "israil'in topraklarımızda gözü var" diyenler var hala.
  • nawar  (01.08.14 13:27:01) 
@Zetahea

İsrail'in uluslararası arenadaki tek sevgilisi ABD değildir. En basitiden arkalarında kapı gibi Almanya var. Yahudiler Almanya'ya ikinci ülkemiz derler. En basitinden sözümü tekrarlamak isterim.

İsrail Kürt hareketini başından beri destekleyen bir devlettir. Bunun nedeni toprak falan değildir. Toprak savaşı mı kaldı artık? Bunun nedeni İsrail'in zirai teknolojide çok ileri olmasıdır. Anadolu topraklarının da zirai bakımdan verimli olmasıdır. Amaç zirai işbirliğidir.

İşe sadece devletler bazında bakmamak gerekir. Irak, Azerbaycan, Rusya vb ülkelerden gelen kaynakları bize devletin sunduğunu mu düşünüyorsunuz? Özel şirket denen bir şeyden haberiniz var mı? www.genelenergy.com
  • secilmis uye  (01.08.14 23:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.