[]

MacBook

İnternete bağlanırken ayrıca yapmamız gereken birşey var mı MacBook ile?
windows xp değil bu arada



 
Yurt disindan aldiniz herhalde?


  • msb  (30.06.09 16:24:26) 
evet


  • türk kelekom  (30.06.09 16:24:46) 
ayrıca derken? hiç mi bağlanamıyorsunuz? güvenlik için ekstra birşeyler mi soruyorsunuz?

eğer adsl modeminiz ethernet ten bağlıysa; ekranın en sol üst ucundeki elma ya tıklayıp, system preferences->Network ten bağlantınızın çalıştığından emin olun (açılan pencerenin sol tarafındaki listede ethernet' yeşil yanıyordur). DHCP veya manuel ip adresi girerek DHCP seçip DNS serverlarınızı modeminizinkilere ayarlayın problem olmaması lazım.

airport la bağlanamıyorsanız kayıtlı bütün wifi noktalarınızı silerek başlayın. tekrar bağlantı noktanızın şifrelerini girin. ama bu yöntem bende her zaman işe yaramıyor (bir ikinci bilgisayar bağlanınca mac in tüm bağlantısı kesiliyordu, gerçi bu benim modemimle ilgili bir sorunda olabilir). bunu hah kesin şudur diye bir çözüm bulamadım. ethernetten devam ediyorum.

aynı ip yi kullanan başka birbilgisayar varsa mac os x uyarı veriyor mnuel ip girmek işe yerayabilir.

umarım yardımcı olur.
  • norrin radd  (30.06.09 16:40:29) 
network diagnosis ile sorunu tespit ederseniz yardimci olmasi kolaylasir (network preference'ta 'assit me'ye basinca cikar).

airport icin en basit tipleri vereyim yine de:
- network preference'tan location'i automatic yapin.
- @norrin radd'in dedigi gibi wi-fi bilgilerini resetleyin.
- 'advance' tab'inda kendi wifi'inizi en uste tasiyin ki ilk ona baglansin.
- tcp/ip tabinda ipv4'u 'using dhcp' yapin.
- ipv6'i automatic yapin.
- wireless modem/router, ne kullaniyorsaniz onun ana sayfasina girip gerekli ayarlari yapin.
- bazi mac modellerinde (bir sene oncekilerde ozellikle) bazi WPA sifrelerini yazarken basina sonuna % isareti mi ne kullanmak gerekiyordu. yoksa bir suru anlamsiz rakam veriyordu. sifreyi mac'in dogru algiladigindan emin olun.

yine olmazsa bize sorun :)
  • no avalon  (30.06.09 18:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.