[]

Avukat - şikayet

Şimdi merak ettiğim bir konuda sizin de görüşünüzü almak istiyorum.

Bursa'dan bir bayan avukat yurtdışına projeye gitti. Masraflar büyük oranda AB tarafından karşılanıyor. Bilenler bilir: AGH. Ayrıntıya girmeyeyim.
Bu arkadaşın gidiş uçak bileti masraflarını kuruluş ödememiş. Bize danıştı ne yapayım dedi, biz de dedik Ankara'ya Ulusal Ajans'a eposta atıp şikayet et. Durumunu açıkla, param ödenmedi de. Eposta adresine kadar verdik.

Ama avukat hanım nasıl şikayet edeceğimi bilmiyorum deyip duruyor. Şimdi Ortaokul mezunu bir adam gider arzuhalciye dilekçe yazdırır falan, bunu kabullendik artık. Ama dilekçe yazarken yardım istediğin bir avukat nasıl olur da kendi durumunu açıklamayı beceremez, şikayet epostası yazamaz anlayamadık.

Bu arada epostada herhangi bir teknik bilgiden söz etmesi gerekmiyor, böyle bir zorunluluk yok. Zaten aslında dezavantajlı gençlere yönelik bir proje türü.
Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ben yanlış mı düşünüyorum? Avukatları gözümde çok mu büyüttüm acaba?

 
binlerce şikayet dilekçesi, maili atmış biri olarak ben,
bir avukatın bunu nasıl yapamadığını anlamış değilim?
(kamu yönetimi mezunu işsiz erkek kişisi)
  • livaneli kadir  (31.07.14 15:15:24) 
Özetle "avukat var avukatcık var"


  • bana da mi lolo  (31.07.14 15:17:21) 
hacılar bu insanlar nasıl mezun oluyor hukuktan peki?

okulda ne yapılıyor?
  • siradisi00  (31.07.14 15:20:58) 
bence işin kolayına kaçıp başkasına yıkmaya çalışıyor. yani salak görünerek kurnazlık yapmaya çalışıyor.
yoksa şikayet etmeyi bilmiyorsa bir zahmet değil hukuk diplomasını, lise diplomasını dahi yırtıp atsın.

  • vejeteryanvampir  (31.07.14 15:27:57) 
yeni mezun bi elektrik elektronik mühendisinin eline üç beş elemanlı bi devre ver ne işe yaradığını anlayamaz ya da bilgisayar mühendisi basit bi php kodlaması yapamayabilir. hukuk ne kadar sözel ağırlıklı olsa da çok kapsamlı. zaten alanlara ayrılıp ona göre yoğunlaşıyolar iş hayatında.

he bahsettiğin şey skindirik bi dilekçe yazmak onu da yazmaktan acizse çok boş çıkmış okuldan amma olabiliyor işte elemanın yetersizliği, genellememek lazım.
  • bana da mi lolo  (31.07.14 15:29:35) 
@vejeteryanvampir word dosyasına bir şeyler yazmış, al şunu düzenle biraz demiş arkadaşa.

ayrıca iş yıkmak diyorsunuz da ortada kızın uçak bileti parası var. derdine düşmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • siradisi00  (31.07.14 16:16:24) 
arkadaşlar cehalet mutluluktur. herhangi bir eğitimi olmayan bir insan (duyurudaki haliyle: ortaokul mezunu bir adam), bu tarz durumlarda şikayet etmek istediğinde el yazısı ile başı kıçı belli olmayan bir dilekçe yazar. sonra da gider kurumdaki en alakasız insanlara vermeye çalışır. kör topal bir şekilde o dilekçe bir yerlere teslim edilir eninde sonunda.

işi gereği dilekçelerle uğraşan; ancak henüz tecrübesiz olan bir avukat ise o dilekçeyi kabul edecek doğru birimi merak eder, dilekçenin belirli bir şekil şartının olup olmadığını merak eder, dilekçeye bir şey ekleyip eklememesi merak eder. eder allah eder. dolayısıyla kafanızdaki ortaokul mezunu adam gibi "biladerbizimparaiadesivardıahadilekçe" diye milletin kafasını ütülemek istemez. neticede ülkedeki kurumların durumu belli, herkes dilekçe yazıp bir yerlere verebilir. ama o dilekçenin kağıt öğütücüsüne gitmeyip, ilgilisini bulmasını ve amacına ulaşmasını sağlamak esas dert.

bu birinci ihtimal. ikinci ihtimal şu:

her avukat cayır cayır dilekçe yazacak değil. dolayısıyla "her hukuk okuyan da avukat olamıyor" tabii diyerekten kendimizi tatmine girmeden önce (sözüm duyuru sahibine değil) bu avukat arkadaşın alanı ne, ne yapar, ne eder diye düşünmek lazım. ben 3 sene icra işleri ile yakından ilgilendim, sayısız hacze çıktım. 1.5 senedir marka-patent işleriyle ilgileniyorum. şu an icra dairesine gittiğimde elim ayağıma dolaşıyor, katiplerden yardım istiyorum. dediğim gibi, bir avukatın "her davadan anlayan" bir tip olması şart değil. bazı avukat olur, milyar dolarlık şirketlere rekabet hukuku alanında danışmanlık veriyordur; ama bir şekilde icra hukukuna ilişkin bir soru sorsanız kalakalır. haklı, zira yıllardır icra denilen şeyle uzaktan yakından ilgisi olmamış.

üçüncü ihtimal de şu: avukatlar, kendi meselelerini halletmekte bir miktar telaş yapabiliyorlar. niye bilmiyorum, bana da oluyor. bu durumlarda tanıdık avukatlardan filan yardım istenebiliyor ki objektif bir göz baksın, değerlendirsin durumu. böyle bir durum da söz konusu olabilir.
  • starborn  (31.07.14 17:16:26) 
@starborn

dediklerin güzel ama ortada yazılması gereken bir dilekçe bile yok aslında. sadece durumunu belirten eposta atacak.
tabi yine de haklı olabilirsin. avukat değilim bilemiyorum.
  • siradisi00  (31.07.14 17:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.