[]

Uyurken kafaya atlayan tavsan

Cok sicak bir yerde yasadigimiz icin tavsanimizi koymuyoruz kafese. Gece gunduz geziyor. Geceleri biz de balkonda uyuyoruz ve her sabah 4 bucuk-5 civarlarinda tavsan hayvani gelip kafalarimiza atliyor. Ayak yalama bacak disleme falan gibi seyleri tolore edebiliyoruz ama kafaya atlama direk kalp krizi sebebi. Balkon kapilarini kapatamiyoruz iceride uyuyan oldugu icin esinti olmuyor yoksa. Bu hayvani egitmenin bir yolu yok mudur? Mesela boyle istenmeyen bir davranisinda poposina falan pat pat yapsak ya da ne bileyim bir sartlanmayla egitmek mumkun mudur acaba? Tavsan bakan arkadaslar ne yapiyor boyle durumlarda?




 
  • rapon  (31.07.14 13:42:57) 
Afiyet olsun abilere de ciddi bir sey soruyoruz kardes


  • Mamutabi  (31.07.14 13:47:35) 
tavşanı eğitebilir misin bilemem ama balkonun kapısına şöyle bi şey takabilirsin bence. masraf olmaz dersen ;

www.pilelisineklik.org
  • rapon  (31.07.14 14:00:54) 
Bazı hayvanlarda sabah namazı vakti insanı uyandırma gibi bir huyu var. Yani güneş doğmadan 1-2 saat önce uyandırıyorlar. Mesela bizim kedi.

(Tabi çok yanlış bir bakış açısı da olabilir)

Eğitilebileceğini sanmıyorum. Kedi ve köpek gibi değil diyorlar tavşanlar için.
  • aguilas negras  (31.07.14 14:25:59) 
Benim de tavşanım vardı, kesinlikle eğitim gibi bir kavramı yok. Kafasına göre takılıyor, en sonunda bahçeli bir yere verdik. Ama sineklik çözüm olabilir. Ya da zıplayamayacağı kadar bir yükseklikte sert cisimlerle engel yapabilirsiniz kapının önüne.


  • bazilika  (31.07.14 14:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.