[]

dolunay ve suç oranı

bir belgeselde bu konuya değinilmişti.
dolunay olduğu gecelerde insanların asabiyeti artıyor ve suç oranları %hatrısayılırrakamda artıyormuş. hatta amerikada dolunayın olduğu geceler vardiyalarda daha fazla polis çalışıyormuş.

bunun nedeni dolunay olduğunda su seviyesi arttığından ve vücudumuzun 3/4 'ünde su bulunduğundan bilinçaltı hükmediyormuş bir nevi.

peki bu yağmur yağmadan önceki bacak ağrısı ya da diğer deyimle romatizma olayı neye dayanıyor? özellikle yağmur yağmadan önce ya da yağarken çok feci bacak ağrısı çekiyorum, herhangi bir romatizmam bulunmuyor?

zamanında bu konuyu araştırmıştım tıpta kesin olarak buna bir isim ya da başka bir şey bulamamışlar, yani yağmur öncesi bacak ağrısının sanırım kesin bir tespiti yok(?)

 
Konuyu merak ettim, az-çok psikanaliz okumalarım olmasına rağmen güçlü bir bağlantı kuramadım. Bu arada, benim deçok feci ağrılarım oluyor yağmur yağmadan 1-2 saat önce, özellikle kurak mevsimden yağışlı mevsime geçişte. Çok yağışlı havalardaysa acıdan uyuyamıyorum.


  • helios  (31.07.14 13:40:37) 
@helios bu dolunay olayı bana da çok fantastik gelmişti fakat discovery ya da national geographic 'in ay ile ilgili belgesellerinden birisinde olması lazımdı bu konu.


  • tek terk  (31.07.14 13:42:32) 
@minik donut canavari

bizim ülkemizde bu konuda bir savunma yapılsa ne malzemeler çıkardı kim bilir ortaya :(
  • tek terk  (31.07.14 14:05:23) 
belki gecenin daha aydınlık olmasından dolayı suç işleyecek alan bulabiliyor insanlar


  • ceycey e  (31.07.14 14:56:59) 
aynı zamanda dolunayda erken doğum vakalarına daha sık rastlanıyormuş.
yağmur yağmadan önce basınç düştüğü zaman ise, haliyle bizim vücudumuzdaki basınç da düşüyormuş ve eklemlerimizde bazı yerler şişiyormuş. tamamen barometre ile ilgili.
yani bu işte sihir-paranormal falan yok gayet de bilimsel.
dolunayda da bunların olması bence şaşırtıcı değil, sonuçta yüksek bir çekim gücüne sahip bir gezegen, mutlaka fiziksel bir etkisi olacak. fiziksel olunca ruhsal da oluyor. kadınların PMS dönemi gibi.
  • innerbliss  (31.07.14 15:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.