[]

Tesisat işleri, marangozluk işleri nasıl öğrenilir?

Merhaba,

Ya böyle evde musluk bozuluyor, dolaba raf çakılacak oluyor, ne bileyim, ufak bir sehpa yapacak oluyorum filan ama bu tarz konularla ilgili hiç bilgim yok. Ufak tefek tamirat işlerini filan yapabiliyorum da (meali: duvara çivi çakabiliyorum) bu tarz işleri öğreten kimse olmadı.

Bunlar nereden öğrenilir? Bu işlerin kursu filan var mı? Youtube'da tutorial filan izleyeyim diyorum ama Türkçe videolar yetersiz. İngilizce videolar da amerikada filan geçiyor, adamların kullandığı malzemesi sistemi filan değişik geliyor.

 
bauhaus'ta falan hayrına kurslar oluyor, ilanlarını görüyordum girişinde. bi araştırın isterseniz.


  • nereye bu gidis  (31.07.14 12:34:42) 
hocam bu işleri öğrenmekten öte elinizde bu türde işe yaracak malzemeler varmıdır diye sorsanız ?

eğer elinizde örnek olarak çivi varsa çekici ararsınız çekiç varsa çiviyi pek fazla yetenek aramayın bunlarda deneyerek kendiniz yaralayarak bağırarak çağırarak terleyerek öğreneceksiniz sistem bu, dışına çıkmayın.
  • protrek  (31.07.14 12:36:28) 
açıkçası ben babamdan göre göre öğrendim ve dışardan iş yaptığımı gören insanlar elimin çok yatkın olduğunu ve beğendiklerini söylüyorlar. Şuan almanyadayım bana oldukça eski bir bisiklet verdiler hayatımda hiç lastik değiştirmememe rağmen 1-2 video izleyerek kolayca hallettim, sele kırıldı yenisini aldım taktım tabi bunları yapabilmek için ekipman ve merak gerekiyor.


  • bozbaykus  (31.07.14 12:41:48) 
  • merhum  (31.07.14 13:20:16 ~ 13:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.