[]

Göz Tansiyonu

Bir iki sene önce göz tansiyonu teşhisi kondu bana. 24-27 arası çıktı defalarca ölçülmesi sonucu. Doktor dedi ki tedaviye başlarsan ömür boyu sürecek, bu geçmez dedi. 6 ayda bir gel kontrol edelim, artarsa bakarız falan dedi. Göz tansiyonu denen şeyin insana bi etkisi olmadığından (görme bozukluğu, ağrı vs) ben salladım gitmedim tekrar. Sonra lafı geçti bir arkadaş dedi ki bir etkisi olmuyor ama direkt KÖR OLABİLİRSİN. Ben sonra araştırdım harbiden internette de küt diye kör olabilirsin diyor. Arkadaş gerçek mi bu? Ben şimdi durduk yerde bi sıkıntı ağrı bişey yokken kör olabilir miyim cidden?




 
mesai arkadaşımın babası bir gözünü kaybetti bu nedenle. kendisi de yanılmıyorsam 3 ayda bir kapsamlı bir kontrolden geçiyor. dediğin gibi hiçbir rahatsızlık vermeyen sinsi bir hastalık. geçmiş olsun.


  • manuel mandalina  (31.07.14 09:36:09) 
mal mısın lan? bu çok ciddi bir hastalık. emin ol sallamazsan kör olursun!


  • zam sampiyonu domates  (31.07.14 10:12:24) 
kornea kalınlığını ölçüyorlar. kornean kalınsa bir şey yapmaya gerek yok bu göz bunu kaldırır diyorlar. kornean inceyse ve tedavi olmazsan körlüğe kadar yolu var. en azından benim gittiğim doktor beni bu şekilde takip ediyor. kornea kalınlığını ölçtürmeden ilaca başlama gene de.


  • passive aggressive  (31.07.14 10:26:21 ~ 10:28:07) 
bir görme engelliler öğretmeni olarak konuşuyorum senin gözlerinle zorun ne hiç ihmal edilecek bir şey değil görme kaybı yaşıyabilirsin geri dönüşü de olmayabilir sen kontrollerini yaptır ilacını kullan sallamaya gelmez


  • tülay  (31.07.14 11:02:38 ~ 11:03:09) 
gz tansiyonunun 22 mm hg'dan düşük olduğu durumlar normal olarak kaul edilmektedir. yüksek olduğu durumlar ileride göz içi basıncının yüksekliğine bağlı retinal kanamalara ve görme duyusunun kaybına kadar gidebildiği doğrudur.


  • redsea  (31.07.14 22:25:03) 
Seni kokutmak gibi olmasın; 8 ay önce böbrek rahatsızlığı yaşadım ve 25 yaşında tek böbrekli olduğumu öğrendim çevremdeki yakınlarım tek böbrekten dolayı bende göz hastalığı olabileceğini söylediler. Doktora gittim sol 29-30 sağ 30-33 arası çıktı. Doktor çok şaşırmıştı çünkü sınır değerlerinin 2 katı çıkıyordu tam 5 defa tansiyonumu ölçtü sonuç değişmedi. Daha sonra acı gerceği söyledi "Bu değerler ile 5 yıl içinde kör olursun." dondum kaldım, daha önce gözüm ile ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım tamamen meraktan dolayı gitmiştim ama iyiki gitmişim.


  • nyist_  (01.08.14 01:43:02 ~ 01:45:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.