[]

Nikotin zehirlenmesi mi?

1,5 saat kadar önce 2 tane sigara içtim. Her zaman içtiğim sigara. Çok sigara içmem. Günde 2-3 tane falan içerim. En son 4 gece önce içtim galiba.

Kendimi çok kötü hissediyorum. Sigaraları içtikten 5 dakika sonra garip bir hal geldi. Soğuk soğuk terlemeler, mide bulantısı, halsizlik falan. Oturdum bir süre, sonra duşa gittim ama nasıl terliyim... Esiyor da burası, sıcak değil çok. Midem bulandı biraz. Sonra duşa girdim, oturdum biraz suyun altında. Duşumu aldım çıktım, yine var aynı hal. Sanki düşük fps'li film gibi, kare kare hareket ediyorum titriyormuş gibi.

Şimdi de çok iyi değilim. Yatakta oturuyorum, ayağa kalktım az önce. Yine terledim.

Sigarayı camın önünde sol tarafımda cama doğru sarkarak içtim. Ne zaman böyle rahatsız bir pozisyonda içsem keyif alamam zaten.

Not: Bir önemi var mı bilmiyorum, nikotin değeri 0.8 mg. Camel Soft.

Bana bir şey olmaz dimi? Bayılacak gibi hissediyorum. Sağ kolum ve sağ bacağım da karıncalandı duştayken. İyi hissetmiyoruö.

 
cesitli hastaliklar benzer belirtilere sahip. sigaradan olmayabilir yani. devam ederse doktora git derim.


  • she was my baby  (31.07.14 02:40:54) 
öncelikle doktor değilim ama aklıma gelenler:

- bağışıklığın zayıflamasıyla saldıran türden o pislik grip. 3 sene önce bana olmuştu, filmin sonunda ateşimin bir anda yükselmesiyle titreme krizi geçirip sonra da 1 haftadan fazla yatmıştım. hepsi toplamda yarım saatte oldu. gittiğim doktor böyle bir grip virüsünün olduğunu söylemişti. hatta ben titremeye başladığımda sinir krizi geçirdiğimi falan düşünmüştüm daha önce hiç karşılaşmadığım için.
- psikolojik olabilir mi? normalde 4 gün öne sigara içmişsiniz. şimdi 2 sigara birden. moraller mi bozuk?


nikotinin böyle bir şey yaptığını ne gördüm ne duydum...
  • aritra  (31.07.14 02:44:38) 
Çok üşüyorum. 2 kat giyindim, camı kapattım, üstümü orttüm pikeyle.


@she was my baby

Önemli bir hastalık olabilir mi?

@aritra

Bozuk biraz. Ben de burada duymuştum nikotin zehirlenmesi diye bir şey olduğunu. Ve moraller bozuk, evet.
  • aguilas negras  (31.07.14 02:48:49) 
Neden Acil'e gitmiyorsun dostum ? Bir kan testiyle olay çözülür.


  • acukali ekmek  (31.07.14 02:55:07) 
@acukali ekmek

Evden çıkamam bu saatte. Ailemle yaşıyorum. Teşekkürler tavsiye için.
  • aguilas negras  (31.07.14 03:02:56) 
acukali ekmek haklı, gidebiliyorsanız mutlaka gidin.

gidemiyorsanız da, üşüme olayı ilk ihtimale yönlendiriyor beni. aniden o kadar sigara içince bünyenin dengesi bozulmuş olabilir (moral bozukluğu da önemli bir etken) ki bu da hazırda bekleyen virüse kapı açabiliyor işte. üşüme falan...

benim parmaklarım morarmıştı ve titremeye engel olamadım bi süre.

ama bunlar sizi "grip oluyorum o zaman" şeklinde etikelemesin. zehirlenmeye de benziyor. en iyisi doktor, kan testi.
  • aritra  (31.07.14 03:02:57) 
@aritra

2-3 kere sigaradan bağımsız olarak böyle fena olmuştum. Resmen zangır zangır titriyordum. Tırnaklarım falan morarmıştı. Kat kat giyiniyordum yine de üşüyordum. Acilde Parol ve mineralli sarı renkli o serumu vermişlerdi de kendime gelmiştim.

Bu halimle kan da veremem ya. Kan verince de vücudumun içi boşalıyor sanki. Fena oluyorum, geçmişte kötü tecrübelerim var kanla ilgili. Tüpün içine sakin sakin damla damla akan mı dersin, yerlere sıçrayan mı...
  • aguilas negras  (31.07.14 03:07:31) 
mideni üşütmüş de olabilirsin. endişe yapma, ailenle yaşıyorsan annene teslim et kendini. o iyileştirir seni. :)


  • yirmisantim  (31.07.14 03:28:36) 
sigaradan değildir o. üşütmüşsündür.


  • Jimmy Lue  (31.07.14 06:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.