[]

kurtce ogrenmek istiyorum

netten ogrenebilir miyim?




 
bir kaç kürt arkadaş edin çok rahat öğrenirsin


  • lcnkr  (30.07.14 22:19:11) 
Netten zor ya, kaynak yok çünkü. Ben de bakmıştım zamanında. Bence de Kürt birilerinden rica edebilirsin öğretmelerini.


  • burasi ne garip bir yer  (30.07.14 22:22:11) 
Elimde bir adet zip dosyası var içinde bazı dökümanların bulunduğu, belki başlangıç için birikim sağlayabilir. Onun dışında netten öğrenmek zor sanırım, ileriki vadede kurs şart olacaktır.


  • sevgikusunkanadinda  (30.07.14 22:33:52) 
valla kitap var dediler ama bulamadılar. netten de olmadı. kürtler de kendi aralarında zor anlaşıyorlar, zazaca falan karışıyor. yeni tüm sözcükleri türkçeden alıyorlar. 21 diyalekt var diyorlardı.

kısacası ancak vara vara, ez nan duhum seviyesinde öğrenebilirsin, işimi görür dersen bir arkadaş edin, ufak tefek öğren. bence ötesi olmaz.
  • siradisi00  (30.07.14 22:37:05) 
kürtçe ama hangi kürtçe? urfa siverek'te zazaca, urfa'nın kendisinde biraz daha yozlaşmış kürtçe, şırnak batman tarafında daha farklı kürtçe.. kürt bir arkadaşım trt şeş'ten hiçbir şey anlamıyoruz biz diyor misal. ya da urfalı arkadaşım şırnaklı arkadaşımın konuşmalarının çoğunu anlamıyor. nedenlerini tam bilmiyorum tabi.

neyse kitap, kurstan öte meslek ve şartlar elveriyorsa doğuya kürtçe konuşulan bir il'e gel. yoksa kürt bir arkadaş edin. o da olmazsa özellikle kürt birini bul özel ders gibi bir şeyler ayarlayın.
  • uzunuzunilgi  (30.07.14 22:41:50) 
herhangi bir nakliyat şirketinde işe gir, hem para kazanırsın hem dil öğrenirsin. çift yönlü bir kazanç.


  • zebragibi  (30.07.14 22:54:19) 
netten öğrenmek yerine kitaplardan öğrenmek çok daha mantıklı olur. son yıllarda yasakların da kalkmasıyla birçok kitap basıldı bu konuda.. başlangıç için şu iki kitap işini görür büyük ihtimalle..

www.kitapyurdu.com

www.kitapyurdu.com
  • sublliminall  (11.08.14 02:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.