[]

Koskoca doktora mesaj atmak

Bugün saat 13'te doktoruma mesaj attım. "X Bey iyi bayramlar. Nasılsınız iyisiniz umarım. Y Z ben" diye. Radyoloji raporumu atmam gerekiyordu da, bir giriş yapayım dedim Whatsapp üzerinden. 1 ay önce de Whatsapp üzerinden konuşmuştuk e-mail'ini hiçbir yerde bulamadık diye. Ama onda sadece meseleyi anlatıp raporu göndermiştim. Şimdi cevap vermedi mesajı görüp whatsapp'a girmesine rağmen, ben de bundan dolayı fotoğrafı attım.

Kendisi 50 yaşına yakın bir profesör, benden 25-30 yaş büyük yani. Sevgi de duyarım kendisine, o da bana sıcak davranır gittiğimde. Hayatımı kurtardı diyebilirim kendisi için.

Ayıp mı oldu acaba kendisine? Koskoca doktora hal hatır sormamam mı lazım benim?

Nor: Ben bayramdan sonra atarım diye düşünüyordum ama önemli bir mesele diye babam hemen atmamı söyledi.

 
İşi vardır cevap yazamamıştır, bekleyin hele.


  • yatagants  (30.07.14 17:20:39) 
koskoca doktor dediğin kişi de bu evrende bir bit parçası kadar değersizdir. kasma. saygısızlık yapmadığın sürece hepimiz eşitiz.


  • mayeskuel  (30.07.14 17:21:32) 
olay profesörlükten çok senin ona göstermen gereken saygıyla ilgili.
yani esnafa "hacı bayram günü dükkanı aç iki kilo peynir alcam" dediğini düşün. ya da "hele şurdan ikametgah ver bayram günü" dediğin memuru düşün.

bayram günü adam tatil yapıyor sonuçta. sen de whatsapp sms vb. ile "hele şu rapora bak boş durma bayram günü" muamelesi yapıyorsun.

ben olsam ben de yanıt vermem. mesai denen bir olay ve herkesin sınırları var. muhtemelen acil durumlarda başvurulması için verilmiş bir telefon numarası var. ama sen bekleyebilecek bir şey için insanı rahatsız ediyorsun.

ben tasvip etmedim. o bilmiyorum ne düşünür.
  • siradisi00  (30.07.14 17:29:35) 
aile hekimiyken gece saatlerinde, bayramlarda çocuğun ateşi çıktı napayım hocam diye arayan, aradıklarında anlayıp açmamak için açma1, açma2 falan diye diye telefona kaydettiğim hastalar vardı. biraz onlar gibi olmuş. adam tatil yapıyor. mesai sırasında telefon açıp görüşme olsa tamam ama adam çocuklarıyla bayram ziyaretindeyken whatsappa mesajla röntgen sonucu geliyor yani. çoooooook görev aşkıyla yanıp tutuşan birisi değilse gıcık olmuştur.


  • fayfim  (30.07.14 17:44:10 ~ 17:44:37) 
bişey olmaz. ben 65 yaşındaki üroloğuma her gittiğimde "noldu rafet amca eline verdim yine hıhıhı" yapıyorum, "şerefsiz küçükken daha sevimliydin" diyor.

kendisi koskoca profesör
  • GibsonRulesv2  (30.07.14 17:52:53 ~ 18:05:13) 
koskoca doktor derken umarım sadece yaşından bahsedyorsundur. yok eğer mevkii falansa sıkıntıların var.

cevap: bir şey olmaz. gayet doğru olanı yapmışsın. cevap atmazsa ara. madem yakınsınız.
  • sen git ben geliyorum  (30.07.14 17:53:10) 
@fayfim

Üzdün doktor.

@sen git ben geliyorum

Yani yaşın da etkisi var tabi. 30-35 yaşındaki doktor benimle goygoya giriyor, küfürlü falan konuştuğu oldu hatta. Ama onun uzman doktor olması da farklı bir etki yapıyor doktorun kendisine ve hastasına. Ama bu mesaj attığım adam da beni içten bir şekilde sarardı kontrollerden sonra, şimdi niye tersledi anlamış değilim.
  • aguilas negras  (30.07.14 18:05:30) 
Bu arada mesele ölüme kadar gidebilecek bir mesele. Tırt bir mevzu değil.

Doktor cevap verdi. Ama verirken de tersledi biraz, kötü hissettim kendimi.
  • aguilas negras  (30.07.14 18:09:15) 
mesai sırasında samimiyet farklı bir şey. ben de hastalarımla samimi olmayı seven biriydim mesela. zaten o yüzden akşam arıyorlardı :D ama yani ben hiç görmedim akşam hastası arayınca mutlu olan doktor. biraz özellikle ters davranmıştır ki anla da mesai dışı tekrar arama gelmesin :)

he benim uyuz olduğum bir doktor tipi var. hastaya yağ çekmek için kartını verip istediğiniz zaman arayabilirsiniz der, arayınca da laga luga yapar. ben kimseye telefon numaramı vermedim. kendi yöntemleriyle buluyor adamlar arkadaş :D
  • fayfim  (30.07.14 18:17:57) 
valla ben samimi olduğum arkadaşlarıma facebook'tan 23:00'ten sonra bir şey sormaya çekiniyorum.

olay samimiyetten çok tatil mefhumuyla ilgili.

ayrıca tırt bir mevzu olup olmadığına doktor zaten karar verir, gerekli bir durumsa o senden raporu ister, merak etme ;)
  • siradisi00  (30.07.14 18:22:35) 
@sıradışı

he valla aynen. bayramın birinci günü tansiyonumu ölçtüm 180 çıktı. daha öncesinde mikroskobik hematüri durumları da vardı. nefrotik sendrom falan fişman olabilir mi bi sıkıntı var mıdır falan diye sormak için üniversitedeki ev arkadaşımı aramayı düşündüm, adam tatildedir, ayıp olur diye aramadım.
  • fayfim  (30.07.14 18:26:00) 
profesorse profesor. o da bir meslek neticede. burhan kuzu da profesor, ilber ortayli da. etiketlere fazla anlam yuklememek gerekir. ama hangimiz yapmiyoruz ki bunu? suc da bizde degil, "okudugumuz kitaplar yaziyor bir doktorun isciden serefli oldugunu".

bir oto tamircisini yolda kalmis bir araba icin aramakla garajda bekleyen araba icin aramak farkli tepkiler dogurur. ya da kisinin karakterine gore farkli tepkiler dogurmasi beklenir. ancak buyuklere de mesaj yoluyla hal hatir sorulmasini saygisizlik olarak kabul edenler var. ben gelenekleri iyi bilmedigim icin buyuk bir kesim mi boyledir, yoksa bu artik tarihe mi karismistir bilmiyorum, ama belki de asil mevzuya gelmek icin boyle bir sekilde yaklasilmasi rahatsiz etmistir kendisini.

e: bu arada gecmis olsun ya. iyice insanliktan cikmisiz kusura bakmayin ilk soyleyecegimizi son soyluyoruz.
  • John Finn  (30.07.14 18:37:21 ~ 19:23:37) 
@fayfim @siradisi00

Haklısınız abiler. Önceki sefer daha önemliydi. MR'ı yeni çekmiştik ve önemli bir sıkıntı vardı. Randevu vermemişlerdi yakın tarihe. Ondan dolayı mesaj atmıştık. 1 ay sonrasına ultrason istemişti. Onu çektirdik. Olay daha önemli bir hal aldı ama yeni bir şey değil sonuçta. Zaten haftaya gideceğiz, niye sabırsızlık ediyorsun dimi...
  • aguilas negras  (30.07.14 18:49:48) 
yaşının da büyük olmasından dolayı size hafif laf sokma hakkını bulmuş kendisinde.

tatilde olmasına rağmen de cevap yazmış.

fazla takılmayın derim, görüştüğünüzde rahatsız ettiğim için üzgünüm diyin. adam haklı.
  • Lorik Cana  (30.07.14 18:54:16) 
@maleficent

Tümör çıkmış da... Bildiğin gibi önemli bir mevzu. Ama aciliyeti yok. Adam benim bacakta tümör çıktı diye yarın mı muayene edecek beni? Tabi ki hayır. Sadece randevusu doluysa araya sıkıştırır ama adam hasta bakmayacakmış önümüzdeki 4-5 gün. Daha önceden de çıkmıştı zaten tümör, çok şokta değiliz.
  • aguilas negras  (30.07.14 18:54:27) 
- elbette ki meslekler toplumsal açıdan önem taşıyor da adam da sıradan bir doktor yani. "koskoca" filan demek onun egosunu şişirmekten ve diğer insanlara daha da yüksekten bakmasına yol açmaktan başka bir işe yaramaz.
biz geliriz, böyle görevini yapan ve yapmak zorunda olan kişilere, meslek sahiplerine kutsalmış veya ulaşılamazmış gibi sıfatlar addedip onların egolarını şişirip sonra da ölümden dönen bir işçinin "çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin?" gibi bir tabloya acıyoruz. neyse.


-adamınn işi vardır, geri döner belki.
  • m e b  (30.07.14 20:07:41) 
doktor, hakim - savcılar falan gerek yoğunluktan gerek ünvanlarından bazen normalden fazla egolu olabiliyor. ben de memurum ve cumartesi günü ola ki numaramı verdiğim bi vatandaş aradı mı çok fena sinirleniyorum. he ama whatsapptan hatrım sorulsa önce istersem vekil olayım bozulmazdım. misafirlikte, tatilde falandır. üzerinde durduğunu sanmıyorum adamın, sen de fazla üzerinde düşünme :)


  • bana da mi lolo  (30.07.14 20:39:15) 
babam da aynı, prof. mesai saatleri dışında da telefonu susmaz, devamlı hastaları arar bir şey sorar o da yanıtlar. hiç yakındığını duymadım. mesajın çok normal, hal hatırla başlaman çok daha iyi olmuş hem direkt soru da yöneltmemişsin zaten. görüp de yazmayı unutmuştur, bayramdır vakit ayıramamıştır yüz yüze olduğunuzda söyleyecektir vesaire. ayıp bir şey yok.


  • sayns  (30.07.14 22:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.