[]

ekmekteki katkı maddeleri.

www.tusaf.org
bir gazete yazarı ekmeklik unda l-cystein adlı katkı maddesinin kullanıldığını, bu maddenin de insan saçı kılı, domuz ve ördek yüyünnden elde edildiğini yazmış.
un sanayicileri federasyonu ise yalanlamış.
hangisine inanalım?

 
soruna yanıt değil ama ekmeğin içinde % 0.1 oranında bulunan bir katkı maddesinin bir hayvanın tüyünden olması seni bu kadar rahatsız ediyor mu?

hayvanın tüyünü yemek de mi harammış? ya da bu kadar dindar mısın tabi o da var...

makinalaşan bir toplumda sağlıksız olmadığını düşündüğüm için benim şahsen umrumda bile olmaz, o bakımdan.
  • siradisi00  (30.07.14 17:41:19) 
:(
ben asıl insan saçı kullanılmasından rahatsız olmuştum, hatta domuzu insana tercih edebilirim çok mecbur kalırsam.
dindarlık bir yana herkes rahatsız olmalı bence gıda maddelerindeki insan aklını ve midesini zorlayan katkı maddelerinden.
inançsız olsam yine aynı şekilde düşünürdüm.
  • g7mor  (30.07.14 17:48:02 ~ 17:50:52) 
Isin icinden bildiriyorum ikisinede inan.


  • ihb  (30.07.14 18:46:49) 
l-cystein falan bilmiyorum da ona gelene kadar çok iş var. pastanelerin ve fırınların depoları, üretim alanları gerçekten kötü durumda bu daha önemli bir sorun.


  • mattiadestro  (30.07.14 18:59:45) 
Öncelikle L-Cystein bir aminoasit. Yani vücudundaki proteinlerin temel taşlarından birisi. Ekmekte bulunmasının bir sakıncası yok. Endüstriyel üretimi ise insan saçı, ördek tüyünün hidroliz edilmesi yoluyla elde ediliyor. Burada hidroliz kelimesi önemli çünkü saçı öyle direkt katmıyorlar. O saçı komple parçalayan kimyasal işlemlerden geçtikten sonra l-cystein saflaştırılıyor. Helal ve koşer olmadığı için tamamen sentetik üretme yolları da var ama daha maliyetli. Üreticinin de sentetik mi organik mi kullanacağı ona kalmış.

Şahsen bana tusaf'ın açıklaması daha mantıklı geliyor. Gençliğimin büyük bir kısmını bir un değirmeninde geçirdim ve hiç bir zaman una ek bir madde katıldığını görmedim ama büyük firmalar aminoasit katıyorlarsa bilemem ki o bile benim için sorun değil.
  • Haldamir  (30.07.14 19:39:49 ~ 19:47:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.