[]

ekmel vs selo, FIGHT! kime neden oy verilmeli sizce?

ya benim kafam çok karışık. uzun adamı geçtim zaten. ekmel amcanın sloganı olsun, bayram mesajı olsun, adaylığından önce kimse tarafından tanınmaması olsun ne bileyim pek hoşuma gitmiyor açıkçası. kendisi düzgün, eğitimli bir insan olabilir ona bir şey diyeceğim yok amma lakin cumhurbaşkanlığı için biraz sessiz sakin, güdümlü bi abi gibi geliyor bana.

e selo da töröris dostu değil mi? ayrıca, sırrı abeyi de gördük. fikirlerine saygı duyduğum, sevip saydığım bissürü koca koca adamn gidip özgürlükçü falan diye buna oy verdi yahu şaşırdım. akp'nin şakşakçısından, oy bölücüsünden başka bi şey değil bunlar benim gözümde.

öte yandan, oy kullanmazsam eşeklik etmiş gibi hissedicem. ama adayların üçü de içime sinmiyor. yerel seçimde genel seçimde tatava yapmam da cumhurbaşkanlığı seçimi bu, tayyip olmasın diye ekmel'e verilir mi ki?

siz ne düşünüyorsunuz, hangisine neden verilir/verilmez? "ben ekmel'e vercem xD"den ziyade açıklamalı sebepli ufuk açıcı cevablar gelirse çok memnun olurum.

 
selo'nun benden oy alma ihtimali 0, keza tayyib'in de. şu istiklal marşı muhabbetinden sonra ekmel'in de no olduğu ortada o da sittin sene alamaz oyumu. sikim böyle işi adı seçim ama seçecek kimse yok her zamanki gibi.


  • accorbite  (30.07.14 16:48:12) 
ben selo'ya vericem. ekmel, çok zorlama, son dakikada pastaya iliştirilmiş mum gibi emanet duruyor. tıpkı kemal kılıçdaroğlu gibi.


  • mayeskuel  (30.07.14 16:48:53) 
valla ekmel çok şüpheli duruyor. Hitabet konusunda sıkıntıları var bence. Tabi eğitimine filan bir şey diyemeyiz ki adaylar içinde sanırım en eğitimlisi. "güdümlü" kelimesi benimde aklımı kurcalıyor ki bazen birilerine "laf çakması" filan sanki bilerek olan şeyler.

Diğer adaylar hakkında yorumumu seçimden sonra söylerim :)
  • infernalcadre  (30.07.14 16:49:46) 
@mayeskuel, niye tayyip değil de selo? niye selo ya da mesela? bu konudaki görüşün nedir? bunu merak ediyorum, bunu soruyorum.


  • pescador  (30.07.14 16:50:33) 
ben demirtaş'a veriyorum oyumu. daha yeni başka bir duyuruya da yazmıştım, tekrar etmeyeyim şimdi: www.eksiduyuru.com

ama ekmel ya da demirtaş, eğer tayyip karşıtıysan bir şekilde oyunu gidip kullan. boykotun şu şartlarda en ufak bir faydası yok. oy kullanmadığında tayyip'in oy sayısı tabii ki artmıyor ama oranı yükseliyor, bunu unutmamak gerekiyor. birinci tur için ikisinden birini kendi düşüncene göre seç gitsin. şu süreçte herkesin düşüncesi farklı sonuçta. herkesin kendine göre haklı gerekçeleri var.
  • soso  (30.07.14 16:54:30) 
bu ulkede artik oylar birini secmek icin mi veriliyor yoksa bir tezgah kuran orospucocugunu devirmek icin mi?

birini secemedigimiz ortada. o nedenle sectigimiz kisiyi degil de nefret ettigimiz kisinin en buyuk rakibini dusunmeliyiz.

selonun secilemeyecegi kadar ortada kabak gibi duran birsey yok beyler. buraya gelipte selo nun karakterini tartismak da son derece bos.

2 secenek var ya tayyibe tepki icin ekmele vericeksiniz (kazanir diye degil tabiki) yada tayyibe vericeksiniz (tayyibe vermekle seloya vermek yada oy kullanmamak esit)
  • seljax  (30.07.14 16:56:01) 
"tayyibe vermekle seloya vermek yada oy kullanmamak esit"

yanlış. yani fikir beyan etmiyorum, somut olarak yanlış bir bilgi şu cümle. tabii demirtaş'ın adaylığının aslında seçimi ikinci tura götürebilecek kilit noktalardan biri olduğunu söylemeye gerek bile duymuyorum.
  • soso  (30.07.14 16:59:36 ~ 17:03:28) 
pkk destekledigim bir orgut degil. kurulusu soru isaretleriyle dolu, baglantilari tatsiz, eylemleri gayri-ahlaki, lideri desen ibo'dan farksiz, elde edecekleri sey de bir agadan kurtulup baska bir aganin marabasina donusmekten ibaret olacak. boyle dusunuyor olsam da ben oyumu selahattin demirtas'a verecegim. onumuze uc tane bok konuyor ve bunlardan birini yememiz isteniyor. ben bana en az kotu kokani sececegim. hem benim onume ekmeleddin'i koymaya hakki yok muhalefetin. ekmeleddin'in tercih edilme nedeni zaten maglubiyetin ilanidir. nasil olsa yenileceksin bari onurlu bir sekilde yenil. bugune dek onlara yaklasmak sana ne kazandirdi? baykal'in new labour ozentisiyle basladi, bugunlere gelindi iste. adam sanki onlarin adayi agzinda surekli ozal, menderes. bunlardan kim secilirse secilsin bir seyin degisecegi yok. benim oyumun bir sey degistirecegi yok. selahattin'in secilme ihtimali de yok. alacagi oy 6-8 arasi. tas catlasa 9. secim ikinci tura kalirsa da adaylardan biri tayyip'ken oy vermemek olmaz, belki meymenetsizden kurtulur, biraz buhar salariz diye gidip ekmeleddin'e veririm oyumu. yoksa hangisi secilirse secilsin turkiye'nin gittigi yol degismeyecek. ufka baktigimda da savas disinda bu yolu degistirecek bir etmenin ortaya cikacagi gorunmuyor.


  • John Finn  (30.07.14 17:09:24) 
ihsanogluna veriyorum.

eksisozluk.com

demirtas icin soylenecek soz yok; istihbaratdunyasi.files.wordpress.com


erdoğana yorumsuzum. midem kaldirmiyor artik. yeter aminakoyum yeter. alip gotursunler su ulkeden tup akplileri. akrabalarim da dahil.
  • kutsalbok  (30.07.14 17:12:40) 
demirtaşa vermeyip öyle hararetli erdoğan düşmanı olmayanlar için seçim erdoğan ve ihsanoğlu arasında olacak.
yani millet, tanıdık mı s*ksin bizi yoksa yabancıya mı verek bu sefer diyecek. heyecan arayan ekmeleddine, garantici olan erdoğana verecek ama kestane her türlü çizilecek.

son derece argo oldu ama güzel anlattım. durum bu. ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum. accorbite'in dediği gibi adı seçim ama seçecek kimse yok. seçeceğin insanları başkalarının belirlemesi kadar acıklı bir şey yok.
  • air  (30.07.14 17:23:00 ~ 17:23:59) 
sadece başlığa göre yazıyorum okumadım yazdıklarını.
erdoğan'ı desteklemiyorum. demirtaş'ın konuşması değil rahatsız eden, olur da cb olursa yapacakları benim desteklediğim şeyler değil.
tek seçenek ekmeleddin kalıyor. ki adamı çok tanıyıp etmiyorum. bildiğim kadarıyla benim istemediğim bir tarafı da yok. vereceğim. nasılsa erdoğan alacak, benimkisi sadece tepki olarak kalacak ki o bile işe yaramıyor.

ilk soru, benim için ekmeleddin'le erdoğan kalsa gönül rahatlığıyla ekmeleddin'e basar geçerim. ekmeleddin'de bu kadar tereddüte sebep olan şey ne sizlerde? dediğim gibi çok tanımıyorum ama hiçbir olumsuz bir şeyini de görüp duymadım adamın.

herkesin sorduğu soruyu ben de sorayım cevabı merak ediyorum. neden ekmeleddin değil de demirtaş? herkes biliyor ki demirtaş olamayacak oylar neden bölünüyor? bunu yapanlar da chp-mhp'ye falan mı tepki gösteriyor? inanın gezi'den sonra haberleri tamamen bıraktım. yazdıklarıma tepki değil de bilgilendirme amaçlı yazın yazarsanız. duyuruyu takipteyim.

## yorumlara hızlıca göz atınca kapsamlı cevaplar varmış. soruları yok sayabilirsiniz.
  • uzunuzunilgi  (30.07.14 17:35:09 ~ 17:36:07) 
istihbarat dünyası adlı son derece güvenilir kaynaktan alınmış fotoğrafa demirtaş "benimle uzaktan yakından alakası yok" diyerek tepki göstermişti bu arada. ha tabii "kabul edecek hali yok ya!" gibi bir argüman da sunulabilir. inandırmak için de 1999 yılına ait su faturalarını falan mı göstersin, o da ayrı. dağa çıksaydı kabul ederdi diye de düşünüyorum ayrıca. nitekim kendisi öğrencilik döneminde dağa çıkma, çıkmama arasında gidip geldiğini de söylemişti zamanında. zaten dağa çıkmış olup da "yok kardeşim çıkmadım dağa falan ben" diye döneklik yapsa ocak dışı kalırdı sanki.


  • soso  (30.07.14 17:40:33) 
ekmelettin 30 yıl sonra ülkeye geliyor ve istiklal marşından bihaber.,çatı adayı için iki parti kafa kafaya verip nasıl böyle hata yapıyorlar belli değil,selahattinin terör uzantısı olmasa çok rahat ekmelettin i geçer


  • essoist  (30.07.14 17:42:35) 
ekmeleddin ihsanoğlu mhp'nin tavsiyesi chp'nin kabülü ile aday oldu.
yani bu iki partinin çizgisinden pek çıkamayacak. zaten istese de yapabilecekleri sınırlı çünkü yürütmenin başında değil. temsil ve çıkarılan kanunların anayasaya uygunluğunu denetleme, ona göre karar verme görevi olacak. kendi siyasi görüşleri pek etkili olamayacak.
kanun yapıcı değil yapılan kanunları denetleyici olacak.

selahattin demirtaş hakkında yorum yapmak istemiyorum.

recep tayyip erdoğan ummadığı bir sürprizle karşılaşacak diye hissediyorum.
akp içinden oy kaybedebilir, ne kadar fos çıksa da cemaat içinden oy kaybedeceği kesin. sandığa gitmemiş insanlar da bu sefer gidecek; "oy kullanmazsam eşeklik etmiş gibi hissedicem"
sonuçta oyum ekmeleddin ihsanoğlu'na, ilk defa bu kadar eminim.
  • g7mor  (30.07.14 17:44:57 ~ 17:52:58) 
benim sandık yurtdışında olduğu için oy veremeyeceğim sanırım ama ekmel'e verirdim. neden? nasıl olsa yüzde 99 tayyip kazanacak sonunda. bari düşük oyla kazansın. gidip yüzde 60-70le falan kazanırsa daha kimse baş edemez bu adamla.


  • fayfim  (30.07.14 17:49:40) 
pkklı olmayıpta selahattine oy atacaklara şaşırıyorum.


  • defansif orta saha  (30.07.14 17:57:38) 
İkisi arasında bir seçim yapmam gerekseydi eğer, oyun Selahattin Demirtaş'a olurdu elbette. Ancak şu anki siyasi durum gereği, çok büyük ihtimalle sandığı boykota gideceğim.


  • sevgikusunkanadinda  (30.07.14 18:23:30) 
bana su ulkede sandik boykot etmenin guclu olan iktirada yag surmek disinda baska bir ise yaradigni acikarmisiniz? cok merak ediyorum


  • seljax  (31.07.14 20:34:21) 
şu an için ilk turda kime oy verirseniz verin sandığa gitmek gerek.
ikinci turu o zaman düşünürüz.

  • yalnux  (31.07.14 20:38:55) 
seljax +1

tayyip karşısında bir öbek çamur olsa, gider çamura oy veririm.
demirtaş konusunda pkk'yı falan geçtim, resmen oy bölmek için ortaya atılmış bir saçmalık.

romantik romantik ona oy vermekle, oy kullanmamakla, tayyip'e oy vermek aynı şey.
belediye seçimini falan bir yere kadar anlarım da, ülkenin bu durumunda oy kullanmamayı anlayamıyorum.
millet işin ciddiyetinin farkında değil bence.

sonuçta bu sistem devam ettiği sürece zaten cumhurbaşkanının fazla bir fonksiyonu olmayacak.
yeter ki sistem devam etsin.
dinci, yobaz vs bile olsa, sonuçta abdullah gül'den beter olamaz.

o yüzden bütün yollar ekmek amcaya çıkıyor.
biz de bayılıp, koynumuza alıp yatmayacağız.
ama biraz mantıklı ve gerçekçi düşünmek lazım.
istiklal marşını değil, konuşmayı bilmiyor olsa, yine aynı yorumu yapardım.

herkes istediği gibi birine oy verebilmek ister.
ama gelecekte öyle bir lükse sahip olabilmek için şimdi üzerimize düşeni yapmalıyız.

ayrıca herkesin oy verme hakkına saygı duyuyoruz elbet, herkes istediğini yapar, ama pkk'lı olmayıp, demirtaş'a oy veren bir insanın vicdanı bu ülkeye karşı nasıl rahat eder anlamıyorum.
  • blatta hiberna  (31.07.14 20:45:31 ~ 20:47:09) 
inatla nasıl hala ezbere konuşulabiliyor hayret ediyorum.

@blatta hiberna;

cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsediyoruz değil mi? genel seçime geçmedik sanırım henüz. evet. dolayısıyla şu an tayyip'in cumhurbaşkanı olmaması için öncelikle yapmamız gereken şey nedir? seçimi ikinci tura taşımak değil mi? evet. bu kenarda dursun.

şimdi kendi mantığına göre oyları böldüğünü iddia ettiğin demirtaş'a bakalım. kafadan, geneli farklı sosyalist oluşumlardan ve kürtlerden oluşmuş %6'lık bir oy potansiyeli var. o kitlenin üzerine ekmel'e mesafeli olan en az bi %3'lük kesimi yazabiliriz. demirtaş aday olmadığında bu oyların tümünün ekmeleddin'e gittiğini düşünüyor olmalısın sanırım. eh kabul etmelisin ki bu da biraz mantığa aykırı sanki.

hadi bunu geçtik. cumhurbaşkanlığı seçimindeki öncelikli hedefimiz olan birinci turu kazasız atlatmanın yolu nedir? tayyip erdoğan'ın %50'yi geçmemesi değil mi? birinci turun özü bu hani, odaklanılması gereken konu bu değil mi? demirtaş isterse ekmel'in alacağı oyların yarısını toplasın, bölsün, çıkarsın, ne farkedecek? oylar tayyip'e gitmedikçe, sandık boykot edilmedikçe ve sonucunda tayyip %50'yi aşmadıkça neyin oy bölmesinden bahsediyorsun? hele birinci turu geç sen önce, ikinci turda zaten ekmel'e gidecek çoğu oy, sıkma canını bu kadar. demirtaş'a oy verenlere kafayı takacağına boykot düşüncesinde olanlara eğil.

şimdi gelelim "pkk'lı olmayıp, demirtaş'a oy veren bir insanın vicdanı bu ülkeye karşı nasıl rahat eder anlamıyorum" cümlene. pkk'lı değilim, sempatizanı da değilim, kürt de değilim, solcu da değilim. bdp/hdp tabanının tam bir ulusalcı kafa yapısına sahip olduğunu düşünürüm, onlara da mesafeliyimdir. aslında bir bakıma da bu sebepten dolayı demirtaş'a oy vermeyi düşünüyorum, ona geleceğim. ama genel olarak oy verme nedenlerim oldukça fazla, hepsini de sayamam ancak kabaca söylemem gerekirse, demokratik türkiye'nin yolunu bu tür oyların açacağına inanıyorum. sadece seçim sürecindeki duruşundan bahsediyorum ki aslında senelerdir aynı duruşu sergilediği de aşikar. tüm adayları seçim sürecinde sarf ettikleri cümlelere göre değerlendirdiğimi söylemek istedim sadece. yok samimiymiş, değilmiş umrumda bile değil. bu söylemlerin oy kazandırabileceğini göstermek istiyorum. ben tayyip'ten kurtulurken aynı zamanda üçüncü bir yolun açılmasına önayak olmak istiyorum. buna en yakın partinin ise hdp olduğunu düşünüyorum. ancak bugüne kadarki gördüğümüz hdp ile olmayacağı da kesin. bu yüzden bu seçim hdp'nin dönüşümü adına da önemli. demirtaş'ın %6'lık kendi kesiminden alacağı oyla hdp bildiğimiz hdp olarak genel seçimlere de girer, çizgisini aynen devam ettirir. ancak demirtaş %10'u geçtiği takdirde hdp'nin gereken reformları yapacağına inanıyorum. yapmazsa da kendi ayaklarına sıkmış olurlar, kendileri kaybeder. şimdi bu mudur romantiklik diye soruyorum.
  • soso  (31.07.14 21:47:46) 
@soso:

öncelikle bu kadar heyecanlanmaya gerek yok.

"demirtaş'a oy verenlere kafayı takacağına boykot düşüncesinde olanlara eğil." demişsin.
"romantik romantik ona oy vermekle, oy kullanmamakla, tayyip'e oy vermek aynı şey." diye bir şey yazıyor orada.

bu ülkede ne tayyip'e, ne de halka demirtaş'ın söylemlerinin oy kazandırdığını göstererek bir şey ispat edemezsin.
kimse o mesajı almaz, alsa bile umursamaz.

yaptığın tek şey demirtaş'a, "sen terör örgütü destekçisi de olsan, iki özgürlükçü/"ben sizden yanayım" temalı cümle kurduğunda ben türkiye cumhuriyeti halkı olarak sana oy veririm, sen aynen devam et, ben nasılsa her şeyi yerim" demek olur.

sonra rüyalarda yaşıyorsunuz diyince kızıyorsunuz.

hiç mi erkek arkadaşınız, sınıf arkadaşınız, eşiniz dostunuz kardeşiniz askere giderken uykularınız kaçmadı?
yani bu kadar mı izole yaşıyorsunuz?
adam terör örgütü destekçisi, bu kadar.
insanı illa bağnaz yapıyorsunuz.
  • blatta hiberna  (01.08.14 13:17:25 ~ 13:35:27) 
ben oy vermicem. yatıcam evde.


  • dafuq  (01.08.14 13:35:58) 
23-25 yaş altı grubun pkk ile ilgili olaylara çok aşina olmadıkları için olayı romantize ettiklerini, gerçekçilik/özgürlük adı altında yanlış yaptıklarını düşünüyorum.

Cevapları pek okumadığım için yazılanlara cevap veremeyeceğim ama pkk sempatizanı olmayıp da selahattin'e oy vermeyi düşünen insan ağır vizyonsuzdur. Kürt = pkk asla değil ama hdp=pkk'dır.

Gelgelelim, Ekmeleddin; anadolu yobazını, mhp milliyetçisini, chp solcusunu, liberalini, muhafazakarını, gayini, straightini küstürmemek için dikkatli ve ortalama adımlar atılmak zorundadır. Şu şartlar altında selahattin'in %10'dan fazla oy alamayacağı aşikarken, kendisinin tek görevi rte'yle kapışabilecek tek ihtimal olan ekmel'in oylarını bölmektir. Ekmel ise kalkıp açık açık "travestiler oleeey" diyecek olursa, daha hiç tanınmayan, bu işlerin içine yeni giren ama ailesi sebebiyle vizyonu, yaşam tarzı hakkında bilgi veren bir insan için nasıl bir hamle olur bu; hiç düşündünüz mü?
Bunun samimiyetine inanmayıp da 1 sene önce "geziciler rererö, akp yayaya şaşaşa" diyen bi adamın bugün gezici, özgürlükçü kesilmesi mi samimi geliyor insanlara?

Oy kullanmamak eşeklik evet. Şu durumda iki büyük parti de dahil olmak üzere +7 partinin daha desteklediği, bu partilerden gelen oyları da alabilecek bir adaya mı oy vermek daha gerçekçi ve mantıklı; yoksa ülkenin en az %80'i tarafından nefretle anılan (ve bunun sebebi etnik kimlikleri değil, bölücülükleri olan), ikinci turda akp'yi destekleyeceklerini açık açık ifade eden (ki buradan dahi anlaşılıyor ne biçim özgürlükçü ve ne aydın oldukları) bir parti temsilcisine oy vermek mi daha akıllıca ve vicdan rahatlatıcı?

Ego mastürbasyonuna gerek yok. Sen kürt kardeşlerin için, onların ana dilde eğitimi, köylerine su gitmesi, pkk'nın bitmesi için bütün çabanı çıkıp sokakta göster; ben de en önde geleyim. Ama ağzı yüzü kana bulanmış insanlara "eme özgüylükçüü" diye kanıp da bu eşekliği etme amk. Ülke zaten 400 yıl geriye gitti; bi 200 yıl da sen ekleme.

Eyyorlamam bu kadar.
  • pandispanya  (01.08.14 13:52:04) 
@blatta hiberna;

bir heyecanlanma söz konusu değil ama oldukça şaşırıyorum yazılanları okuyunca. siyasi duyurulara cevap vermemek için kendimi tutuyordum ancak o kadar saçma şeyler yazılıyor ki insan kendisini tutamıyor.

öncelikle demirtaş için kendin "resmen oy bölmek için ortaya atılmış bir saçmalık" yazmamış mıydın? tamamen yanlış, altı boş olan bir cümle sonuçta.

onun dışında, konu yılların sorununa gelmiş. hiç girmek istemediğim, girildiği takdirde iki tarafın da yapılan yorumlardan hoşnut kalmayacağı bir konu.

"sen terör örgütü destekçisi de olsan, iki özgürlükçü/"ben sizden yanayım" temalı cümle kurduğunda ben türkiye cumhuriyeti halkı olarak sana oy veririm, sen aynen devam et, ben nasılsa her şeyi yerim"

böyle bir şeyle geleceğini de tahmin ediyordum. kaç senedir ne olduğu belli olan bir adaydan bahsediyoruz. daha önce de belirttiğim üzere ekmel ve demirtaş ikilisini sadece seçim sürecindeki söylemlerini dikkate alarak değerlendirmek zorunda kaldım. çünkü ekmel'in önceki icraatlerini de direkt kendimiz bilemiyoruz, basın yoluyla şimdi haberdar oluyoruz, bu yüzden adil bir karşılaştırma olmazdı. buna vurgu yapmak istemiştim.

öte yandan, başka bir duyuru daha vardı tam da bu konu üzerine yazdığım ama silinmiş, gönderemiyorum. ancak kısaca söylemem gerekir ki, belki vatan haini sayılırım bilmiyorum ama terör örgütü destekçisi olması benim umrumda değil, konu da o ya zaten. ordusu üç darbe yapmış, adı direkt ya da kapalı kapılar ardından birçok şiddet eylemine karışmış bir devletin vatandaşlarıyız. şu konumdaki insanlar olarak kendimizi fazla masum gördüğümüzü düşünüyorum. benim için iki taraf da suçludur ve katildir. iki taraf da masumları katletmiştir. dolayısıyla son paragrafında yazmış oldukların tabii ki geçerli değil benim için. hem türk hem de kürt kesim kendi tarihlerine şeffaf bir şekilde yaklaşamadıkça bu ülkeden bir cacık olmaz. sadece kendisinin mağdur ve masum olduğunu düşünmek her iki kesimin de sık sık yaptığı şey ne yazık ki. rüyalarda ve izole yaşamak ise tam da bu tek taraflı bakma gayreti içerisine girmiş insanlar için geçerli oluyor kanımca.

zaten vicdansız, vatan haini olmuştuk, şimdi de 25 yaş altı vizyonsuz olduk :) hala daha oyları bölmekten, gezi'ye söylediklerinden bahseden var. söylenecek fazla da bir şey yok.
  • soso  (01.08.14 14:03:39 ~ 14:06:36) 
@soso:

pandispanya kusura bakmazsa, benim yerime cevap vermiş diye onun yazdığını gösterebilirim.

yazdıklarından 25 yaş altı olduğunun anlaşılması sence biraz manidar değil mi?

hâlâ gezi diyorlar diyorsun, gezi dediğin şey bir yıl öncesiydi.
senin sözlerinden yola çıkılarak tayyip'e de oy verilir.
vizyon mizyon yaptı.
madem sırf cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşünüyoruz, en iyi adaylığı o yapıyor şu anda.
tayyip'in de son 1 ayını mı düşünelim?

söylediklerin mantıksız.
  • blatta hiberna  (01.08.14 14:16:56 ~ 14:18:57) 
@blatta hiberna; yazdıklarım beni genç gösterdiyse ne mutlu bana. onun dışında pandispanya'nın yazısındaki yanlış bilgiler (oy bölme, gezi söylemi) senin için cevap niteliği taşıyorsa konu zaten kapanmıştır.

gezi diyorlar dediğim gezi üzerine söylediklerini çarptırmaktan bahsediyorum, gezi'yi unutmaktan değil. gezi'deki darbecilere vurgu yaptığını daha o sözü sarf ettikten birkaç hafta sonrasında zaten söylemişti. ki zaten söylemesine bile gerek yoktu ne anlatmak istediği çok açıktı.

son bir ayı düşünmek derken de aslında ekmel için yaptığımı söyledim ya. yoksa ekmel'in de zamanında gezi ile ilgili söyledikleri klasik bir akp'linin söylediğiyle eş değerdi ya da el beşir'i ne denli savunduğu da ortadaydı, ya da homofobi için evrensel değildir cümlesini kuran kendisiydi. ancak seçim sürecini değerlendirmenin daha doğru olacağını düşündüğüm için bu şekilde söyleme gereği duydum.
  • soso  (01.08.14 14:20:10 ~ 14:24:37) 
Söylemlerimin yanlışlığını ne şekilde kanıtlıyorsun soso? Ben sana doğruluğunu kanıtlarım, sen yanlışlığını ne şekilde kanıtlıyorsun göster bakalım.


  • pandispanya  (01.08.14 14:22:07) 
@pandispanya;

yanlış dediğim pkk destekçisi olduğunu söylemen değil, bunu diyeyim de önce. evet pkk destekçisi, bunda şüphe yok. o olaya bakışımı da söyledim.

konu oy bölme ve gezi'deki söylemleri.

oy bölmeyle ilgili biraz yukarıda yazmıştım, tekrar etmeyeyim hiç, onu okuyabilirsen sevinirim. yani cumhurbaşkanlığı seçimi sisteminde oy bölme gibi bir şeyin varlığından söz edilemez, eğer ki tayyip karşıtı olarak bakıyorsak olaya. tayyipçiler suçlayabilir ama demirtaş'ı bu konuda. yani aksine sevinmen dahi gerekiyor bana kalırsa demirtaş'ın adaylığına. demirtaş aday olmasaydı ekmel'in ikinci tur şansı bir hayli düşük kalırdı bence.

gezi konusundaysa kullandığı cümlelere ek olarak birkaç hafta sonrasında yazdıkları: i.imgur.com

yine samimi değil diyebilirsin tabii. ancak söylediği tam da buydu ve şimdi de hala aynı çizgide tekrarlıyor bu cümleleri. onun dışında haziran ayında, tam da olayların doruğa ulaştığı noktada kendisinin gezi direnişini öven söylemleri de vardı. direnişin kendisine değil, darbe isteyen kesime olan mesafesini aktarmış. böyle bir kitle yoktur demek de biraz mantıksız. o zamanlar mecidiyeköy taraflarında askeri araçların görülmesi üzerine verilen tepkiler çok acayipti.

ya her şeyi geçtim, şurada odaklanılması gereken isim demirtaş ya da ekmel değil. demirtaş'a oy verecek olanın da tam tersi kendisinden nefret edenin de kendisine göre haklı gerekçeleri var işte. ama bu seçimde ortak bir paydada buluşabilen insanlarız, bu da tayyip'in gidişi. şimdi ben demirtaş'a oy veriyorum diye ekmel'in ikinci tur şansında en ufak bir azalma olmuyor. herkesin ana hedefi aynı, sadece oraya gidiş yolumuz farklı. ikinci turda boykot edecek falan değilim sandığı. eğer ki ikinci tura kalırsak oyum zaten ekmel'e.
  • soso  (01.08.14 14:37:14 ~ 14:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.