[]

Berlin - Munih gezmesi

Nasil bir plan cikarsak gitmeden? 13 ocak oglen berline iniyoruz, 20 ocakta da munihden istanbula ucusumuz var.

gunleri berkin munih arasinda mi bolussek? oyleyse oran ne olmali.

yoksa berlin'e 2 gun verip gece yola cikip geze geze munihe mi gitmeliyiz? boyle yaparsak nerelere nasil gidelim? ( özel araç yok )

berlin ve munih icin onerilere de acigim :) suraya git, bunu ye, surada kal vs.

 
Berlin den Münih e giderken bütçe ve kullandığınız taşıta bağlı olmak üzere Nürnberg, Bamberg ve Würzburg şehirlerini görebilirsiniz küçük ama güzel yerlerdir.
Berlin de atla metroya her yerini gez. Kreuzberg e de git, Mitte ye de, Alexanderplatz a da. Haftasonları pek çok bit pazarı kuruluyor ilgin varsa git gör ama ucuz değil pek. Mehringdamm metro istasyonu çıkışında Mustafa Gemüse Döner var, ufak bir büfe, oradan mutlaka döner ye. Berliner Dom un tepesine mutlaka çık. Hava kötüyse Alexanderplatz dan çift katlı otobüslere bin , numarasını hatırlamıyorum 200 olabilir, neredeyse bütün Berlin i gezdiriyor üşümeden tur yapabilirsin

  • napoli  (30.07.14 16:36:28) 
berlin'i bilmiyorum ama münih hakkında konuşabilirim.
öncelikle berlin'den münih'e ucuz bir ulaşım istiyorsanız otobüsle gidin. mesela yarın için 22 euro'ya şuradan otobüsler varmış ki 22 euro'ya tren bulamazsınız muhtemelen.
meinfernbus.de

münih de berlin gibi her yere metro ile gidilebilen bir şehir. herhangi bir taşıta ihtiyacınız yok. marienplatz şehrin merkezi. oralarda takılın bir süre. frauenkirche'ye bir göz atın. güzel bir hikayesi var. marienplatz'a yakın. o zamana hala olur mu bilmiyorum ama christmas pazarları oluyor. sıcak şarap içebilirsiniz. marienplatz'a yakın hofbräuhaus var. bira biraz pahalı ama ortam şahane. tam bir bavyera ortamı. marienplatz'tan englischer garten'a yürüyün. kocaman bir park. soğuk olur ama siz yine de yürüyüm bence. güzel sessiz yemyeşil bir yer. olympiapark'a gidebilirsiniz. orası da güzel bir park göl filan var. olympiaturm'a çıkın orada da şehir manzarasını görürsünüz. iki tane bmw müzesi de var orada. bir tanesi ücretsiz hatta. müze olarak da pinakothek'ler var. sanat müzeleri. eski ve yeni olarak iki tane. onlara gidebilirsiniz. pazar günleri ücretsiz. ayrıca deutsches museum var ki evlere şenlik. çok büyük ve görkemli bir müze. tüm gününüzü harcayabilirsiniz ve pişman olmazsınız. şehre 2 saat uzaklıkta, tren+otobüs ile gidilebilen neuschwanstein var. eski krallardan birinin yaptırdığı bir kale. oldukça güzel, gösterişli ve popüler bir yer. hem oraya giderken trekking filan da yapmış olursunuz güzel olur. walt disney filmlerinde o başta gözüken kale işte orası, oradan esinlenmiş.
aklıma gelenler bunlar. sorunuz olursa sorabilirsiniz istediğiniz zaman.
  • tannen  (30.07.14 17:10:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.