[]

uçakta el bagajı hakkında

thy ve diğerleri de aynıdır herhalde,

parfüm, diş macunu, kremler vs taşınması yasak mı?

edit: bunlar valize atıldığı takdire sorun çıkıyor mu yoksa sadece el bagajındaysa mı sorun?

 
tamamen yasak değil, belli bir ölçüsü var, seyahat boyları falan taşınabiliyor, sıvıların toplamda 1 litreyi geçmemesi, 100er mililitrelik ufak boylarda olması falan gerekiyor, o kadar.

thy'nin el bagajında sıvı kuralları örnek olarak, hepsinde aynıdır muhtemelen:
Kurallar:

Sıvılar her biri en fazla 100 ml olan kaplarda taşınmalıdır.
Bu kaplar, büyüklüğü 1 litreyi geçmeyen 20x20 cm boyutlarındaki şeffaf ve kilitli poşetlerin içerisinde, ayrı olarak taşınmalıdır.
Her yolcu sadece 1 adet poşet taşıyabilir.
Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkarmanız ve x-ray cihazından geçirmeniz istenecektir.


valize atıldığında dediğiniz? küçük valizi el bagajı olarak alıyorsanız o yine el bagajıdır zaten, yukarıdaki kurallar geçerlidir, ister gündelik çantanızda olsun isterseniz el bagajı olarak aldığınız herhangi bir çantada.

bu arada ben böyle kilitli poşette falan taşımıyorum, ufak oldukları sürece kilitli poşet gibi bir şeyden dolayı sorun yaşamadım, sonuçta hiç bir şey olmasa çantada kremdi kolonyaydı bir şeyler oluyor, onlarda da sorun olmadı şimdiye kadar.
  • nimberjack  (30.07.14 14:43:58 ~ 14:49:44) 
fısfıslı deodorantları direkt çöpe attırıyorlar ondan da haberiniz olsun.


  • mea maxima culpa  (30.07.14 15:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.