[]

Kampüs için bisiklet

www.hepsiburada.com

arkadaşlar bütçem 250-350 lira arası. şehir içi bisiklet yerine dağ bisikleti alsam pek farkeder mi? yani sadece kampüs için kullanacğaım. fiyat ve görünüm olarak dağ bisikletleri daha iyi oluyor. ayrıca kampüs köy ile iç içe olduğu için inişli çıkışlı bazen çamurlu yollarda sürmem gerekecek. böyle bir şey işimi görür mü?


 
O bütçeyle fazla şansın yok zaten, ayrıca dağ bayır geçerim diyorsan dağ bisikleti daha mantıklı. Yalnız bulabilirsen bunun arkasında amortisör olmayanından almanı tavsiye ederim..


  • calzoncillos  (30.07.14 13:12:38) 
@calzoncillos pek bilgim yok da bu konuda neden amortisör olmasın?


  • memories  (30.07.14 13:18:34) 
götten amortisör olmasın + 1


  • füt  (30.07.14 13:29:04) 
@füt sebebi nedir bunun?


  • memories  (30.07.14 13:32:01) 
o amortisör hem bisikleti daha da ağırlaştırıyor, hem de kullanırken daha fazla enerji sarf etmenize ve yavaşlamanıza sebebiyet veriyor bildiğim kadarıyla. örneğin hiç araziye sokmayacak olan insanlar üzerinde hiç amortisör olmayan bisikletleri tercih ediyorlar, daha iyi performans için.


  • nimberjack  (30.07.14 13:37:02) 
kampüsün yokuşluysa sabit amortisörlü bisiklet sakın alma. arkadaşlar arka amartisörlü alma demiş kesinlikle katılıyor ve artırıyorum: yokuş varsa direkt amortisörsüz al. kilitlenebilir amortisörlü de olur ama onlar da 1000 tl'den başlıyor neredeyse. amortisörsüz almazsna yokuşlarda deli gibi yorulursun.


  • ack3000  (30.07.14 14:00:36) 
yalnız çamurlu köy yolu falan deniyor, onlarda da amortisörsüz sıkıntı olur muhtemelen, amortisörsüzler genelde sadece çok düzgün yollar için kullanılıyor, sizin bulunduğunuz yerde amortisörsüz kullanırsanız lastikleri ve bileklerinizi üzebilirsiniz. Sadece şu arka amortisör olmasa yeter, eğer kullanacağınız yollarda tümsekler, çukurlar, asfalt olmayan yollar varsa amortisörsüz tavsiye edilmez, evet yokuş çıkarken performansı biraz azalttığı doğrudur ama kullanacağınız yol bu noktada daha önemli. istanbulda ara sokaklarda bile dikkat gerektiriyor amotisörsüz bisikletle takılmak, ki taşlı topraklı değil sonuçta altı üstü sokak. iyice kafa karışmıyordur umarım ama yazayım dedim.


  • nimberjack  (30.07.14 14:55:03) 
etrafta bisikletçi varsa ikinci el bi şeyler ara. anahtar vb aletlerini de al. zaten yamanı vs kendin yapmalısın.
bütün bunları 300'e halledebilirsin.
böyle market bisikletleri ufak veletler için.
amortisör önde dahi olmasın bana kalırsa. selen rahat olsun yeter. iyi bir sele ve patlamayan lastikler lazım sana. kalanı teferruat.

ben geçen tura çıkmak için 60 tlye bir bisiklet aldım ikinci el. boynuz gidon taktım. lastikleri iyi durumdaydı. göbeği sorunluydu onu düzeltemeyince bıraktım. emanet bisikletle çıktım ama toplamda 100 tlye tur bisikleti topluyordum neredeyse. biraz üzerine düş. çok güzel bi bisikletin olur. yeni olmaz ama zaten eskiler daha sağlam.
  • namus ninjası  (30.07.14 15:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.