[]

4.5 aylık yavru kedi alışır mı?

Sb + 2 aylıkken alacağım bir kediyle kuracağım bağdan farklısı olur mu? Yoksa 1 aya tamamen alışmış olur mu?
Cins: Siyam
Cinsiyet: Erkek


 
Takma kafana öyle şeyleri. Alışırsınız birbirinize.

Ben sokaktan bulduğum kaç yaşındaki kediyi daha ilk gün, kirli kirli yatağıma aldım. Beraber uyuduk.

Yalnız tanıdığım bir siyam var. Çok asabi ve kimseye kolay kolay alışmıyor. BUnların genetik özelliği olabilir mi bilmiyorum. Belki sen de soruyu bu yüzden sordun.
  • otonom  (30.07.14 11:02:09 ~ 11:03:37) 
7 aylık bi siyamı elime tutuşturmuşlardı al buna da sen bak diye. şu an gayet iyiyiz. siyamlar genelde çok cana yakın olurlar zaten. bazıları yabancıları sevmez o kadar. biraz kedinin karakterine de bağlı ama sorun yaşayacağını sanmıyorum.


  • linwie  (30.07.14 11:12:35) 
Yok benim daha önce bir siyamım oldu 2 aylıktı ama 1 ay sonra öldü. Yani karakterleri konusunda sıkıntım yok. Aslında sorma sebebim galiba o kedim kadar sevebilir miyim, onunla olduğu kadar alışabilir miyiz birbirimize diye.
Bir de ilk kedim olduğu için yeri başkaydı :/

  • yardiranadamm  (30.07.14 11:14:30) 
o zaman senin karakterine bağlı. hayvanları seviyorsan her türlü seversin onu da. bi fark olacağını sanmıyorum.
üzüldüm bu arada diğer kedicik için ama bu senin için de yeni kedicik için de bi şans olabilir, öyle düşün.

  • linwie  (30.07.14 11:19:25) 
Evet umarım öyledir.
Diğer siyamımla birlikte uyurduk, hangi odaya gitsem peşimdeydi, ayaklarımın arasındaydı sürekli, yürürken ona basmamak için dikkat etmek zorundaydım :)

  • yardiranadamm  (30.07.14 11:23:04) 
evet gayet sırnaşık oluyorlar :)


  • linwie  (30.07.14 11:24:48) 
Bende kedimi 4 aylıkken sahiplendim. Tabii doğum tarihini net bilmediğimiz için tahmini doğum tarihine göre 4 aylıktı. Geldiğinin ertesi günü peşimde dolaşıyordu şimdi ise siyam ikizi gibi geziyoruz:) 5 günlük tatil için yazlığa bile getirdim 6 aylık tosunumu. Yavru bir kedi sahiplenmek isterken kedişimi kapıp eve getirdim. İyi ki de daha ufak bir kedi çıkmamış karşıma diyorum. Bebek kedi ilgiye daha muhtaç oluyor. Sürekli yanında olmanızı, sıcaklığınızı istiyor. Ayrıca tırnakları yeteri kadar büyük olduğu için tırnaklayarak oynamaya alıştırmak gibi bir tehlike olmuyor:) Bir de miniklere tuvalet eğitimi vermek gerekiyor. 4,5 aylık kedi de ise sadece karşılıklı mırlamaya gurlamaya vakit ayrılıyor :) sahiplenilen her hayvan evlat gibi oluyor. Hepsinin yeri ayrı oluyor ama hepsini de çok seviyorsun :) kedişinle mutluluklar:))


  • boyalı kuş  (30.07.14 12:27:41) 
Mobil girdiğim için düzeltemiyorum; kedim şu anda 14 aylık, 6 kiloluk bir tosun:)


  • boyalı kuş  (30.07.14 12:28:49) 
Bizim kedi bizden önce kuzenim ve kız arkadaşı ile 3 yıl kaldı. Onlar ayrılınca kedi bize geldi. 3 küsur yaşındaki hayvan bize alıştı. Hayvan bebek, mebeği bıraktım; tüm alışkanlıkları ile geldi bize. Marka seçen, kimseyle konuşmayan, belli korkuları olan bir hayvan olarak aldık. Ki yoz bir hayvandı. Ona rağmen birkaç haftada alışıverdi.


  • aychovsky  (30.07.14 12:30:48) 
boyali kus, aychovsky, sheisguilty çok saolun ya beni çok cesaretlendirdiniz. cuma gidip alacağım bir aksilik olmazsa :)


  • yardiranadamm  (30.07.14 12:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.