[]

Jetta - Leon ve klasik 2.el soruları

merhaba genç insanlar, hemen mevzuya gireyim

2,5 yaşındaki ufaklıkla birlikte 3 kişilik minik bir aileyiz. çoğunlukla şehir içi (ev-iş-ev) senede 3-4 kez 250 km üstü, 15-20 kez ise 250 km altı ş.arası yolum var. Tahminimce 15-16 bin arası yol yapıyorum yılda. Şu an 2005 albea 1.3 multijet kullanıyorum, tasarruf üst düzey, geri kalan sıfır. Bunu babama hediye edip bir araba almak istiyorum, aslında gönlümde yatan aslan 0 araba almak ama fiyatlar aşırı uçuk. İstediğim araba (2014 Leon FR) ise iyice uçmuş durumda. 61000 tl den başlıyor. Ben de 2. el bir arabaya 2-3 sene binip sonra sıfıra geçiş yapma niyetindeyim. Elimde 10000 TL para var,kiracı değilim ve ayda ortalama 3500 TL gelirim var. hesaplarıma göre 35000 TL üzerindeki araçlar beni zorlar diye düşünüyorum


1. Siz olsanız ne yapardınız? 0 araç alıp FR sevdasından vaz mı geçmek? piyasası düşmeyen ikinci el alıp bir sonraki aracın sıfır olması için altyapı mı hazırlamak? (2.el seçtik diyerekten diğer sorular geliyor)

2. İkinci el piyasası en düşük ne zaman olur? Mesela şu an nasıl?

3. Tavsiye araçlarınız (kolay satılabilir, değer kaybı olmayan) nelerdir?

4. 4 tane araba var, bu arabalar hakkında ne düşünüyorsunuz, ederi sizce ne kadardır? Siz olsanız hangisini alırdınız? aha yayınlıyorum:

a)2011 TDI Jetta

b)2011 TDI Jetta 2

c)2011 Leon 1.2 TSI

d)2011 Leon 1.4 TSI

 
-şu şartlar altında kesinlikle sıfır araç almazdım.

-yılda 15-16 bin km az değil. şu an en ort. dizel araç ile uygun yakıtlı bir benzinli araç arasındaki km yakıt farkı 20 kr civarı. 16 bin kmde yılda 3200 tl ediyor. bu yüzden dizel olması önemli.

- ben olsam seat'ın cordoba 1.4 dizel serisine de bakardım. donanım olarak çok dolu ve 3 silindir dizel motor gerçekten çok ekonomik. tahmimin 25 bin civarına güzel bir araç düşürülebilir.
  • orpheus  (30.07.14 07:37:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.