[]

Kindle işime yarar mı?

Elime alıp detaylı olarak irdeleyemediğim için şu meredi size sorayım. Takip ettiğim haber, sinema siteleri, bloglar, makaleler, twitter, sözlük yormaya başladı beni. Bilgisayardan hepsine yetişemiyorum, gözlerim yoruluyor ve zannediyorum ki sürekli aynı yerde aynı tarafa doğru oturmazsam daha verimli çalışabileceğim.

Kitap okumak gibi bi maksadım yok. Yalnız pdf formatında tez dosyaları var, onları okurum ancak direkt açmıyormuş, araştırdım convert olayı zor gelmedi. Ben formatı çeviririm de kindle düzgün gösterir mi? Ya da haber sitelerindeki fotoğraflar, yazılar iç içe geçip kayar mı? İnternet tarayıcısı nasıldır?

Lafın kısası, bu işleri ben kindle'da da düzgün bir şekilde yapabilir miyim, yaparsam hangi modeli almalıyım sizce? Ya da başka bir ürün var mıdır bu mahiyette?

 
kindle size yaramaz, tabletlere yönelin. ipad yada samsungun kalemli tabletleri iş görür pdf işleri için.

kindle'ın en önemli olayı gerçek kitap okuma olayına en yakın deneyimi sunması, diğer yetenekleri çok temel seviyede.
  • giderbey  (29.07.14 22:47:06 ~ 22:47:35) 
send to kindle'ı bi araştırın önce. haber siteleri, bloglar, makaleler için biçilmiş kaftan. ben çok kullanıyorum sizin de işinize yarar.
pdf'i convert etme olayı pdf'e göre değişiyor. genelde çok tasvip edilen bir şey değil pdf convert etmek ama hiç okunmaz bir hale de gelmiyor.
kindle ile internet, eğer telefon bozulur, laptop kırılır, tablet'e su dökülürse filan kullanılır. işe yarayan güzel bir browser değil ki browser da çok iddialı olarak gelmiyor kindle'da.
bende en eski modellerinden biri var ve işimi çok iyi görüyor ama yenileri hakkında çok bilgim yok açıkçası.

edit: tablet +1
  • tannen  (29.07.14 22:47:54 ~ 22:49:18) 
Tabletlerin kindle benzeri ekrana sahip olanlarını bulamadım, bilgisayar ekranı gibi olursa benim işime yaramaz.


  • Piukh  (29.07.14 22:49:10) 
yarar -teyitli bilgi. (3 yıldır içiyorum bu mereti)
hacıdayı pdf'leri direkt açıyor, ama çok verimli olmuyor. dediğin gibi convert olayı da hiç zor değil, oradan halledersin. bu arada foto şeklindeki pdf'ler çok da düzgün olmuyor. text halindeki pdf'lerde cillop gibi oluyor.
benimkinin internet tarayıcısı fena değil, ama süper de değil. birçok gazetenin sitesine girdim, okunuyor gayet rahat. okuma işini görür ama çok fazla bi şey bekleme tarayıcıdan.
benim tavsiyem kindle paper white alman, arkadaşımda var, dokanmatik alet, benimkisi steam punk bi şey (düğmeli, manivelalı filan:)
başka marka olarak bildiğim nook var başka bi arkadaşımın kullandığı, ona da bi göz atabilirsin.

saygılar.
  • iwfx  (29.07.14 22:51:04) 
Simrug, o alet hoşuma gitti gerçekten, özelliklerine de bakayım. Sağ olasın.


  • Piukh  (29.07.14 22:59:28) 
kindle en iyi kitap okumak icin. pdf sorunlu, browser ise yavas. tablet veya pc ye alternatif olmaz, tableten vazgecip kindle düsünüyorsan bence alma. ama ben kitap okurum diyorsan bundan daha güzel bi alet yok, pil süresi okuma kolayligi felan süper.


  • emrahday  (30.07.14 14:37:16 ~ 14:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.