[]

filistin topraklarını sattı mı? vb filistin hakkında kafamda deli sorular

filistinlilerin başına gelenleri yine onlardan sorumlu tutanları görüyorum.

1)bu toprak satma olayı nedir? gerçekten isteyerek topraklarını para karşılığında verdiler mi? yoksa bir takım zorlamalar eşliğinde mi oldu bunlar?

fbcdn-photos-a.akamaihd.net

2) Filistin-İsrail arasında ilk mermiyi kim sıktı? Filistin hükümeti ile hamas doğrudan iş birliği içinde değil mi? Hamas füzelerini direk olarak sivil hedeflere yöneltiyor. Demir kubbe savunma sistemine takılmasa aynı senaryoların belki daha kötüsünü israilliler yaşamayacak mı? Yoksa hamasın arkasında da mı siyonistler var hareketlerini meşru kılmak için mi böyle hareket ediyorlar?

3) Mısır neden refah kapısını açmıyor. Sözde devrim sonrası israil yanlısı lider mi geçti başa?

4) Hamas'ın silahlı eylemleri neden gazze dışında diğer filistin topraklarında gerçekleşmiyor?

5) Tam anlamıyla israil gazzeden ne istiyor? Hamas tamam biz tünelleri yıktık silahları bıraktık deseydi tüm sorun
çözülüp abluka kalkar mıydı?

6) F.gülen, adnan oktar gibi kişiler siyonizm destekçisi oldukları için mi israilin karşısında durmuyor hatta destek veriyor?

7) Ortadoğu'yu yakıp yıkan IŞİD neden İsrail karşıtı olmadıklarını şiilerin ve kürtlerin asıl düşman olduklarını söylüyorlar?

8) Ortadoğu'nun kuzey afrika'nın müslüman popülasyonunu düşünürsek israil bunların hepsinin ortasında o dine mensup bir halka soykırım uyguluyor. Müslümanlar neden müdahale edemiyorlar? Daha önce denediler mi? ABD ve para desteği olunca 5 milyonluk bi topluluk istediğini yapabilir mi bu şekilde?

9) Son olarak da israilli kızların filistine atılacak bombaların üstüne filistinli çocuklara mesaj yazması olayı: nasıl bir zihniyet böyle bir şey yapar? Yani israillilerin gözünden filistin gerçekten bunu hakediyor mu sözde hamasın yapmaya çalışıp yamadıklarından dolayı?

zelos.zeit.de

Foto şu an ortalıkta bayağı dolaşsa da görsel taramalarında 2009'a kadar inmiş durumdayım. Doğru olup olmadığını bilmiyorum. ama tüm kaynaklarda israilli çocukların filistinli çocuklara mesajı olarak geçiyor.

araştırmaya üşenip bize mi soruyosun demeyin lütfen siz bu sorulara bakarken bir yandan kendim de cevapları araştırıyo olacağım. sizin de yorumunuzdan ve bilginizden yararlanmak isterim tabi.

 
1.filistin toprak sattı ancak satılan topraklar öyle şimdiki israil gibi çok büyük değildi. zamanla işgal ede ede ve türlü hilelerde genişlettiler.

8.(bkz: altı gün savaşı)
daha önce denediler ancak tam anlamıyla birlik olamadılar. dayak atmak için öncen küçük çocuk yollar gibi savaş açtılar, israil mısırın anasını ağlatınca diğerleri bir bok yiyemedi.
  • canseven  (29.07.14 21:18:49 ~ 21:42:02) 
3. sorunu cevaplamak gerekirse mübarek de mursi de şimdiki askeri yönetim ve sisi de kapıyı açmadı. farzımahal türkiye olsa türkiye de açmazdı. İsrail yanlısı olmasa bile hiçbir yönetim açamaz o kapıyı.


  • doxanikee  (29.07.14 21:19:37 ~ 21:20:27) 
Toprak satın alma işlemi elbette mevcuttu ilk dönemler. Üstelik bu, Osmanlı 'nın koyduğu yasa ve düzenlemelere rağmen gerçekleşti. Ama bu koskoca ülkenin tamamını satmak şeklinde değil de yer yer, arsa arsa alma şeklinde olmuştur. Bazı dingiller de "Filistin de toprak satmasaydi o zaman" diyor.


Bunun hakkında bilgi almak için Vahdettin Engin-Pazarlik kitabını tavsiye ederim.
  • m e b  (29.07.14 21:22:23) 
Adım Adım 15 Maddede Filistin Sorunu

onedio.com
  • orpheus  (29.07.14 21:44:11 ~ 21:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.