[]

Avrupa Turu

İnterrail düsündüm ama pek bilgim yok ve oyle hostel hostel ara riskli olduğu kanısıda olduğu için vazgeçtim.Ama bi otubus turu ile avrupayı bilen ve gören rehberlede geziceğmi düsünüyorum.Sizce hangisi daha iyi ve neden bir de bildiğiniz bu işi yapanlar var mı ? Bu işin bana maliyeti nedir ? bütçe 1500 -2000 euro..15 günlük gezi düsünüyorıum.




 
1500-2000 euro zaten 15 günlük bir avrupa turu için oldukça sağlam bir bütçe öncelikle. otobüslerde sürüneceğine low cost firmalara bakabilirsin ki trenlerin otobüslerden daha rahat olduğunu düşünürsek otobüs pek akıl karı olmaz. hostellerin güvenliği konusunda her duyduğunuza inanmamanızı da tavsiye derim. hostelworld.com sitesinden girip güvenlik, temizlik, konum vs her hostelin her özelliğinin ayrı ayrı değerlendirmelerini ve kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz aynı booking.com gibi. ben her avrupaya çıkışımda hostelde kaldım ve kaldığım her hostelden(biri hariç) memnun kaldım.

interrail ile ilgili internette zilyon tane forum mevcut, en basitinden gitmek istediğiniz şehirleri ekşiden dahi okuyabilirsiniz. gözünüzde büyütülecek hiç bir şey yok. spesifik olarak bir sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım ancak genel verebileceğim bilgiler bunlar.

'bu bütçe yeter mi' tarzı bir soru saçmadır fakat. sizin nasıl bir tatil planladığınıza, konaklamak isteidğiniz yer tercihine, hangi ülkelere gideceğinize, hatta uçak biletini önceden alıp almamanıza dahi değişir. ancak 'interrail' için, hele ki 15 günlük bir gezi için bütçe sıkıntısı çekeceğinizi sanmıyorum.
  • malmazel  (29.07.14 18:49:19) 
Bana kalırsa yurtiçinde araban yoksa tur ile, yurtdışında kendi imkanlarınla gezmek daha hesaplı. Interrail yapmış biri olarak söylüyorum, bütçene her şey dahil ise yeter. İnsan gençken standartları biraz düşürebiliyor o nedenle hostelden korkmayın sadece en önemli eşyalarınızı yanınızdan ayırmayın, korkmayın herkes sizin gibi


  • napoli  (29.07.14 18:59:50) 
15 günlük gibi bir sürede koca kıtaya yayılmak yerine belli bölgeye odaklanmanızı tavsiye ederim. Bence kendiniz yapın, hosteller genel olarak güzeldir, riskli değiller. Bölgenize karar verip rotanızı çizdikten sonra her şey oturur zaten, merak etmeyin, halledebilirsiniz.


  • bi mekan  (29.07.14 20:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.