[]

Kemal Sunal'ın gülüşü itici değil mi?

Ya bu Kemal Sunal'ın "evet, evet, ehihihihi" şeklinde gülmesi acayip itici değil mi?
Çok yapmacık geliyor kulağıma. Ayrıca bu adamın komik olmaması da ayrı bir tartışma konusu.


Şimdi bunu dedim diye bir de troll damgası yemesem iyidir.


Not : Elbette oyuncu iken gülmesinden bahsediyorum.

 
yoo gelebilir ama çok sevilmesinin sebebi de bu itici şeyi bunun böyle olmadığını hissettirerek yapması. cümleye bak, ben de bir şey anlamadım.


  • patos64  (29.07.14 16:17:42 ~ 16:18:02) 
İnsanın nasıl yetiştiğine bağlı değişir. Çocukluğumda bir Kemal Sunal'a bir Nasreddin Hoca fıkralarına bir de Devekuşu Kabare'ye gülerdim. O yüzden onlar hala çok komik geliyor bana. Hele ki Kemal Sunal'ı ikinci babam yerine koyarım, hem sevgiden hem de filmleriyle kişiliğimin oluşmasında babam kadar etkiliydi. Gülerken gördüğümde hep içim ısınır. Hala da eleştiri ile naifliğin buluştuğu yeri seviyorum komedide. Cem Yılmaz çok hoyrat ve düz mantık geliyor bana, bu da öncekiler zekice olduğundan değil. Bir miktar gülüyorum, ama her güldüğümde saldırgan geliyor. Espri anlayışı zamanla değişen bir şey. O gün orijinal olan, bugün banal ve klişe sınıfında. Aynı şekilde bugün orijinal ve komik olan 20 sene sonra anlamsız ve itici olacak. Kemal Sunal gülüşü de bunun bir alt kolu. O zamanın ruhu ile birleşen bir şey. Yoksa her hangi biri diş etlerini göstere göstere "Ihıhı" diye gülse gülmeyi bırak, sinir bile oluruz.


  • aychovsky  (29.07.14 16:20:51 ~ 16:32:03) 
Komik adam ama yapmacik geliyorsa insan sarrafisin demektir cunku adam oyuncu sonucta. Ha zaten normal hayatta da neseli biri degil kamera karisinda hep neseli olan adam sahsi hayatinda gayet asik suratli ve ciddi biri. Bu bilgi de birinci agizdan


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (29.07.14 16:23:37) 
yapmacık değil.

itici evet ama bunda gummy smile olmasının da etkisi var.

yine de komedyen olduğu için sorun teşkil etmiyor, normal insanda hiç çekilmezdi.
  • neferkitty  (29.07.14 16:25:25) 
esprileri ezbere bilinmesine rağmen yıllardır aynı sahneleri izlemekten zevk alınan kaç komedyen biliyorsun?


  • neverletyougodown  (29.07.14 16:27:54) 
@neverletyougodown
Iyi de, günümüz komedyenleri komik veya kalıcı değil diye Kemal Sunal'ın mükemmel olduğunu mu söyleyeceğim? Hiç elestirmeyecek miyim? o zaman günümüz şarkıcılarından da kimse fazla iyi değil çünkü bütün mükemmel şarkıcılar geçmişte kaldı sana göre.

  • m e b  (29.07.14 16:36:48) 
Bana itici gelmiyor. Saf bir gülümseme gibi geliyor. Bana itici gelen uyanik gülümsemesi, kemal sunal inki gibi saf gülümsemesi değil.


  • dafuq  (29.07.14 16:39:33) 
nasıl çoğu insanda kemal sunal sevgisi varsa, sende de kemal sunal nefreti var bence. sevmeme değil nefret le ilintili.

adam komedyen değil zaten oyuncu. oyunculuğu kötü olabilir,canlandırdığı karakteri yansıtamıyor diyebilirsin. yani hababam sınıfı'nda aptal, alık inek şaban karakterini canlandıramıyor diyebilirsin veya köyden indim şehire'de saf kardeşi canlandıramıyor diyebilirsin.

canlandırdığı karakterin komik olmaması/itici olması/itici komik olması adamla alakalı değil doğal olarak, yok karakter komik de adam oynayamıyor diyorsan onu da bu işin uzmanları değerlendirebilir, o olmazsa halk da değerlendirebilir.

duyuruda troll olsan ne olur, olmasan ne olur.
  • uykusunu yakalayan adam  (29.07.14 16:58:23) 
@uykusunu yakalayan adam
Zaten benim dediğim de seninkiyle ilintili.
Adam oynadığı rollerde, özellikle espri/komiklik yapmaya çalıştığı yerlerde çok da başarılı değil. bunu ille de böyle açmak gerekmiyor.
Misal Levent Kırca'nın da oyunculuğunu sever ama kişiliğini sevmem. Kemal Sunal'da ise tam tersi bir etki var benim için.
  • m e b  (29.07.14 20:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.