[]

Spor ve beslenme düzeni

Malumunuz spora başladığım için artık belli bir saatten sonra yemek yiyemiyorum. Normal şartlar altında aşırı düzensiz beslenen,gecenin bir vaktinde bile yemek söyleyen,tüm öğünlerini fastfood oluşturan bir adamdım. Su yerine kola,meşrubat tüketirdim. Bu alışkanlıklarımdan sıyrılmaya çalışıyorum. Mesela belli bir saatten sonra acıktığımda ne yiyebilirim meyve,kuruyemiş falan tüketsem zararı olur mu (fazlasının). Meyve tüketeceksem hangi meyveler,kuru yemişse hangileri. Hem gece hemde gün içi için soruyorum ?




 
sana çok basit ve kilit bir şey söyleyeyim, onu araştır: glisemik indeks.


  • reavelyn  (28.07.14 22:10:26) 
Ustteki cevap +1
Ama cok acikilan durumlarda salatalik oneririm.
Meyve olarak asidik meyvelerden uzak dur derim. Kavun fln olabilir.
Sut seviyorsan gece balli sut guzel gidiyor.
  • goldentitan  (28.07.14 22:30:40) 
Gece yemek yemenin kötü olduğu ve kilo aldırdığı sadece bir mitten ibarettir, şehir efsanesidir.

Günün sonunda, aldığın kalorilerden harcadığın kalorileri çıkarttığında eksideysen kilo verirsin. Bunun saat ile, gece ile falan alakası yoktur. İstersen o aldığın kaloriyi sabah kahvaltısında ye, istersen gece uyanıp yedikten sonra tekrar yat; arasında bir fark yoktur. Belki işte midesi dolu olarak uyursan rahatsız hissedersin ve kaliteli bir uyku çekemezsin gibi farklar olabilir.

Konu aldığın kaloriden ibarettir ve bu kalorileri hangi kaynaklardan aldığınla alakalıdır. Saatin ve öğün sayısının herhangi bir önemi olmadan, aldığın kalori miktarını ve kaynak türünü dert etmelisin. Kaynak türü de; et, sebze, yumurta, balık, tavuk gibi gıdalar ağırlıklı bir beslenme düzeni olmalı. Yani proteini zengin, yağı ve karbonhidratı sınırlı olacak şekilde pişirilmiş yemeklerden kalorini almalısın.

Mantık bu. Gerisini kendin araştır, google yardımcın olsun.
  • hiko seijuro  (28.07.14 22:32:23) 
Kalori bazinda gece yemek zararli midir bilmem ama reflü gibi rahatsizliklarin ortaya cikmasi veya ilerlemesinde feci etkendir.

Gec saat denmesinin amaci da, yatma zamani ile yeme zamaninin cok yakin olmasi ve iyi sindirim olmadan yatma pozisonuna gecilmesi.
  • la traviata  (28.07.14 23:16:43) 
Salatalik en guzeli. Onun disinda atistirmalik olarak beyaz leblebi, az sayida cig badem veya ceviz de iyidir. Bi de her karnin acikmis gibi hissettiginde bir sey yemeden once bir bardak su icip 10 dakika bekleyip, hala acsan oyle yemeni tavsiye ederim.


  • saçdemeti  (28.07.14 23:19:26) 
İkinci kilit şeyi de ben söylemiş olayım: leptin hormonu

Bi saatten sonra bir şeyler yememeye çalışırsanız leptin hormonunuzun çalışmasına izin vermiş olursunuz. Çok da acıkırsanız en azından meyve yemeyin diyebilirim.

İlk cevaba da kesinlikle katılıyorum. Artık kalori sayma devri yavaştan kapanıyor, glisemik indeks meselesini gerçekten araştırmalısınız.
  • marjory  (28.07.14 23:27:36 ~ 23:28:01) 
Peki tuz konusunda ne diyorsunuz beyler? Tuz-şeker gerçekten çıkmalı mı tamamen hayatımdan yoksa az da olsa kullanabilir miyim? Hocam yemekler de tuzsuz hiçbir halta benzemiyor yahu.


  • yqzkrttpli  (28.07.14 23:57:30) 
tuz su tutar abi vücudunda. ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum ama, azalt. ben kendimi bildim bileli tuzluk tutmadım hayatımda. anam da sağ olsun hep az tuzlu yapar. alışırsın.


  • reavelyn  (29.07.14 01:11:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.