[]

şurada tam olarak ne demiş?

bir web sitesi ile ilgili teknik bir sorun için mail atmıştım, şu cevabı vermişler.

"We're really sorry for the confusion. You're seeing these blank boxes because a couple of the Arabic characters used in your set aren't displaying properly. Can you let us know which sets of your this happens with in Speller, and if you by any chance know which characters you've included in your set don't show up along with the others? We appreciate any extra info you can provide, as it will be very helpful in fixing this issue."

kısaca hangi klavye türünü kullanıyorsun mu demeye getirmiş anlamadım? neyi bildirmemi istiyor?

 
not: olayın ne olduğunu özetlesen daha tutarlı bir çeviri yapabilirim. speller bir program mı? set nedir? vb.


kusura bakma karışıklık için. bu boş kutuları görüyorsun çünkü senin set'inde (bu arada SET sanırım bilişim terimi) birkaç arapça karakter var onlar da düzgün görüntülenememiş. Speller'da hangi set'lerdeyken bunların olduğunu söyleyebiilr misin bize? ve bir ihtimal hatırlıyor olabilir misin diğerleriyle birlikte görüntülenemeyen hangi karakterleri o set'lere dahil ettiğini? sağlayacağın her ekstra bilgiye müteşekkir oluruz. sorunu çözmemize yardımcı olur".
  • sen git ben geliyorum  (28.07.14 19:32:43 ~ 19:33:52) 
hocam sağol hepsini çevirmişsin. konu tam olarak şu;

eksiduyu.ru

bu duyurudaki problemi yetkililere bildirmiştim. speller dediği test, alıştırma gibi bir şey, set dediğide ders kuru, seviye anlamına gelen bir terim sanıyorum.
  • tolga asp  (28.07.14 19:41:41) 
o zaman çevirimdekiler doğru. hangi set'lerde oldu bu hata diyor. o set'lere hangi karakterleri kullandın diyor.


  • sen git ben geliyorum  (28.07.14 20:22:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.