[]

Kedimiz dün geceden beri ishal ve sabah da yediği tüm mamayı çıkarmış

ne yapmamız lazım? bugün de veterinerlere ulaşamıyoruz.

ek: 1 lt suya tuz ve şeker koyup içirin diyen vr doğru mudur?

yoğurt verilir diyen de var o doğru mudur?

ishali ne keser mesela? ciddi bir şey midir bu durum?

ek 2: "kustuğu şeyi de anlamadım

köpük sandım böyle sarılarından oluyor ya

sonra yalarken gördüm" dedi kedinin şu an sahibi. kedi onun yanında.

ek 3: istanbul avrupa yakasındayız.

 
Ya kedide ishal baya sıkıntı o nedenle çok geciktirmeden ulaşabildiği anda veterinere götürsün. Ankara'daysa ben bi iki yer söyleyebilirim açık olduğunu tahmin ettiğim.

Onun dışında yoğurt çok mantıklı gelmedi bana, şeker de hayvan için iyi değil. Şey yapabilir tuzsuz yağsız pirinç lapası ya da patates haşlayıp, ezip onu verebilir.
  • buff  (28.07.14 14:54:39) 
Patates başlaması, yağsız peynir, yoğurt önermişti bizim veteriner. İshal olduğuna eminseniz reflor kullanabilirsiniz dedi, insanlara verdiğimiz gibi oral rehidratasyon sıvısı (tuzlu şekerli şey) önermedi.


  • Lim5  (28.07.14 15:09:21) 
Gecmiş olsun,
yogurt,haslanmış yumurta, haslanmıs tavuk gögsü, haslanmıs pirinc ve bol temiz su . gıdalar yagsız ve tuzsuz olacak. yemegini iyi suyla pişirin, istanbulun suları su an cok saglıklı degil. sekerli tuzlu su kesinlikle verilmez.
hazır mama kullanmayın bir süre.
Kedinize sizin içtiginiz temiz içme suyundan verin ve içine cok az asidi alınmıs soda ekleyin ki kaybettigi mineralleri takviye etsin.
doktora götürmek için birkac gün bekleyin, gecmezse götürürsünüz.
  • maral  (28.07.14 15:09:25 ~ 15:11:50) 
Yavru kediyse bağışıklık sistemi çöktüğü için oluyor, immuneks, propolis vb. verebilirsiniz. (Asıl ilacı ig kitten ve prescription mamalar)


  • Lim5  (28.07.14 15:10:41) 
Şöyle bir şey buldum sözlükte, buradakiler işinize yarar mı bilmem (istanbul'u pek bilmiyorum) ama en azından telefonla arayıp sorabilirsiniz diye düşündüm. Geçmiş olsun.

eksisozluk.com
  • buff  (28.07.14 15:10:49 ~ 15:10:57) 
kedi yavru değil ise çok korkmayın.

fark etmeden bi şey yemiş olabilir. evdeki bitkiler, süpürge çöpü vs. susuz kalmamasına dikkat edin.
  • orpheus  (28.07.14 21:59:38) 
Kedi özellikle yavruysa hiç vakit kaybetmeden veterinere götürün. Bir şey yutmuş olabilir, sadece enfeksiyon olabilir, parazit olabilir; kısaca her şey olabilir... Röntgen çekilmesi, kan ve gerekirse dışkı tahlili yapılması lâzım. Yaşı ne olursa olsun, sizin evde yapacağınız herhangi bir şey durumunu değiştirmeyecektir. Avrupa yakasının neresindesiniz, bilmiyorum ama İstanbul'da bayram günü bile 7/24 açık veterinerler var. Bakırköy civarına yakınsanız Pet Park Veteriner Kliniği'ni öneririm. Sürekli açıklar.

O civarda değilseniz de internetten bakıverin, illa ki açık bir yer bulursunuz.
Yalnız ishal+kusma varsa ve tüm gün devam ediyorsa, kan tahlili yapılmadan, sırf ağızdan verilen ilaçlarla muhtemelen kesilmez. Mutlaka veterinerinizden tahlil isteyin.

Geçmiş olsun...
  • milonguera  (29.07.14 00:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.