[]

Mobilya ergonomi işlerinden anlayan var mı?

şimdi koltuklarım biraz yüksek. içinden çekmeceyle bölme çıkıp yatak olduğu için.

yerden yüksekliği 45cm oluyor.

benim sehpa almam gerek. sehpada laptop da kullanmalıyım.

şimdi, ergonomik olarak sehpanın yerden yüksekliği kaç cm olmalı ki, ben o laptopı rahatsız olmadan kullanayım?

genelde 45cm den yüksek sehpa bulamadım, koltukla eşit yüksekliğe sahip bir sehpa düşündüğümde de rahat edemeyecekmişim gibi geldi. nasıl aşayım bu problemi. (estetik olarak da önemli aslında biraz. mesela açılan sehpalar var, yükseliyor falan ama estetik olarak baya kötü bea)

 
bi de bi 50cm yüksekliğinde orta sehpası falan gören var mı ya, varsa bi link gönderebilir mi. keşke mobilya sitesinde boyutlara göre arama yapılabiliyor olsa


  • kamera motor  (28.07.14 11:05:00) 
ben sana bunun standartlarını vereyim vermesine de ergonomi ortalamaya göre hesaplanıp ortaya konulan verilerdir. Oturup dene bi sehpa koy altına kitap koy vs en rahat nasıl oluyorsun sonra ona göre ölç biç. ben sana desem ki bu işin standardı 80 cm. senin boyun 190'sa yada 160'sa bu sana eziyet olur.. en iyi ergonomi kişiselleştirilmiş olandır..


  • accorbite  (28.07.14 11:26:07) 
@accourbite, doğru diyorsun da işte gidip mağazada denerim. mağazanın koltukları alçaktır "iyi bu ya" der alırım. ha alçak olduğunu anlamaz mıyım? anlarım tabi de, işin bir de internetten alma boyutu var tabi.

50cm kotarır gibi sanki ama 50cm'lik sehpa da görmüşlüğüm yok.
  • kamera motor  (28.07.14 11:41:40) 
marangozla görüşebilirsin. uygun fiyata bişiler yapabilir. bu arada 1 milyoncularda satılan sehpalar var. ama şöyle bişi var 45 cm'Lik koltukta 50 cmlik sehpa ergobomik falan değildir. 45 cmlik koltukta nerden baksan 60 cm'lik bir sehpa-masa alman gerekir..


  • accorbite  (28.07.14 12:35:58) 
@accorbite, bu arada bir iki tane bi milyoncu söyleyebilir misin istanbulda yav. sehpa dışında alacağım incin cıncık malzemeler var da.


  • kamera motor  (28.07.14 13:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.