[]

Dedenizin son yılları

Kimin yanında geçti? Kaç yıl, ve kaç kardeşti babanız/anneniz?

Kim baktı dedenize yani?


 
baba tarafı, babannemle birlikte kalıyorlar taşköprü/kastamonu'da. 2 kardeşler, babam yurtdışında zaten, amcam kastamonu'da ama başka ilçede.
anne tarafı, istanbul'da teyzemin yanında kalıyor. 4 kardeşler, sabit olarak aynı teyzemle birlikte kalıyor.

  • xenophobe  (27.07.14 23:46:58) 
Anne tarafım 6 kardeş. Anneannemi de sayarsak, kardeşlerden iki kişi ilgilendi sadece. Annemle ben giderdik sık sık kalırdık.

Şimdi anneannem yaşlandı. Tek bakan biziz gibi bir şey.

Söylenecek birkaç laf bulurdum elbet ama sorunun kapsamı bundan ötesine izin vermiyor.

Hadin.
  • Octavarium  (27.07.14 23:49:54) 
Dedem 2 ay önce vefat etti. Dedemle aynı apartmanda yaşıyorduk. Evimiz onun evi. Hayatı bizlerle geçti. Son dönemlerde hep amcamlar baktı, arada da biz baktık. Dedemin kendi kardeşlerinden biri köyde, diğerleri almanya'da yaşıyor. Babamlar dört kardeşti.


  • hohoya  (27.07.14 23:50:06) 
annemler 7 kardeş.

alzeimerdı. çoğunlukla tek teyzem baktı, diğer kardeşler para falan gönderiyorlardı. yılın birkaç ayı da gidip diğerlerinde kalıyordu. son yıl kötüleştiğinde hep teyzemde kaldı. biraz başına yıkmışlar gibi oldu kadının.
  • earthangell  (27.07.14 23:51:50) 
ilk hastalandığında bize geldiler babaannem ile birlikte. iyileşene kadar kaldılar. 1 seneyi zor geçirip kendi evime gideceğim diye tutturup gitmişlerdi ama binalar karşılıklıydı çok uzak değildi yani. sonra yanlarına yatılı yardımcı kadın tutmuştuk ama yine de her gün aileden en az bir kişi ziyaret ediyordu. öyle 7-8 sene yaşamıştı. 3 kardeşler ama ihtiyaçlarıdır, işleridir, ziyarettir en çok ilgilenen bizimkilerdi. maddi olarak da zaten kendi maaşları, gelirleri fazla fazla yetiyordu.


  • ontheroad  (27.07.14 23:55:05) 
Bizim yanımızda, aşağı yukarı 10 yıl..
Babam 5 kardeş..

  • mutekebbir  (27.07.14 23:57:19) 
babamlar 3 kız, 3 erkek 6 kardeştiler. babam en küçük. dolayısıyla kardeşler arasında en son evlenen oydu.

babaannem ve dedem ömür boyu bizimle birlikte kaldılar. bu konuda ben kendimi şanslı hissediyorum çünkü babaanne dede sevgisini tattım.

dedem son 1.5-2 ayını bilinci neredeyse kapalı bir şekilde geçirdi. biz evde 6 kişi yaşıyorduk. amcamların evi büyüktü bir de 2 kişiydiler. ömrünün son 1.5-2 ayını amcamlarda geçirdi dedem.

amcam o konuda çakallık yaptı. ulan ömür boyu bu insanlar aynı evde yaşadılar şimdi evlatlık görevimi yapıyorum demeye aldı götürdü adamı. dedemin de bilinci açıktı hiç istemedi gitmeyi ama amcam zorla götürdü kendi evine. neyse detaya inmiyim daha.

gece gece bu duyuruyu niye açtın aq hem üzüldüm hem sinirlendim senin yüzünden
  • fuerteventura  (27.07.14 23:58:10) 
Baba tarafında üveylik var. Babam 2 kardeş, bir de 2 tane üvey kardeşi var. Dedemin ilk eşinden. Bizim bakmamıza gerek yok, kendilerine bakıyorlar gayet durumları iyi. Eviydi, tarlasıydı, kirasıydı vs. Zaten iyi değil aramız pek.

Annemler 5 kardeş. Bu dedem, vefat etti. Dayımlarla beraber kalıyordu. Bazen bizde kalırdı. Bazen teyzemlerde. Ağlardık biz, "dede noluuur bizde kal" diye. Çook severdim. Mide kanserinden öldü, kendisi. :/
  • barbara herhalde barbara manken olan  (28.07.14 00:03:33) 
Akraba olaylarını hiç tatmadım! Baba tarafından olanı daha çok gördüm ama gerçek dede vasfına en azından ben ve kardeşim için nail olamadı!
En son telefonda küfürleştik itoğluit! Haksız yere küfretti yaşına olan saygıyı da yerlebir eden de kendi davranışlarıydı olaylar karışık!

Hoş hiç sevemedim de. Hortlayasıca!
  • indescribable  (28.07.14 00:18:25) 
Baba tarafi dedem: evinde babaannele gecirdi, nasi kac yil 82 miydi 78 miydi ne oldugunde. Bakima ihtiyac duymadi, beyin kanamasi gecirdi oldu.
7 oglu 3 kizi var

anne tarafindan dedem: evinde teyzem ve anneannemle gecirdi. O da bakima muhtac olmadi 82 yasinda öldü. Kalbine pihti mi atmis, nefesim daraliyo dedi ameliyata girdi cikamadi.
5 kizi 2 uglu var

dedelerim bakima muhtac olmadilar
  • cecilia  (28.07.14 00:47:53) 
dedem ölmeden 22 yıl önce kaza geçirdi. başta iyiymiş ama her geçen yıl kötüye gitmeye devam etmiş. son 5 yılına kadar aksak da olsa yürüyebiliyordu ama sol tarafı(sol kol ve sol bacak) sağlıklı değildi. yıllar geçtikte bilinç kaybı başladı. beni hiç bir zaman tanımadı ama saatlerce muhabbet ederdik. bazen kahvedeki arkadaşı oluyodum bazen yan dukkandaki esnaf. çok az torunu oldum onun.
her zaman anneanneme bağlı olarak yaşadı. annem ve anneannem baktı genel olarak. dayım çok hayırsız amk bi boka yaramaz adam.
anağnem usanmadan bıkmadan baktı son güne kadar. son iki yılı çok kötüydü. yatakta yaşadı adam. çok kötüydü. her gün ölecek gözüyle bakılıyodu. keşke ölse de rahatlasa diyoduk. çok acı çekti çünkü. neyse sonunda vefat etti. anağnem o kadar üzüldü ki.o an anladım dedemi ne kadar sevdiğini. her ölüm erken ölüm işte
  • durbikonusucaz  (28.07.14 01:02:44) 
13 sene tek basina yasadi. sizofreni hastasiydi, ama kendine bakabilmisti olene dek (70 yasina kadar). diger cocuklari semt olarak uzak sayilirlardi o yuzden annem ilgileniyordu bir tek. arada yemek gotururdu, camasirlarini yikayip utulerdi filan.

diger dedem ve buyukannem saglar. biri 89 digeri 85. henuz elden ayaktan dusmus degiller. kendi evlerinde yasiyorlar. her gun disari cikiyor dedem. babaannem de hemen hemen her gun cikiyor. yalniz arada bir alisveris yapip goturuyorum alamayacaklari seyleri.
  • John Finn  (28.07.14 01:18:27) 
Anne tarafı: Kendi evinde vefat etti. Annem ve anneannem baktı. Bir de dayım var; ama pek ilgilenmedi. MS hastasıydı. Son 1- 2 ayında yatağa bağımlıydı sadece. Onun dışında turp gibiydi. Haftada üç- dört gün 5 km yürürdü.
Baba tarafı: Kendi evinde vefat etti. Yardımcı tutmuşlardı. O, amcam ve kuzenlerim baktı. Halam başka şehirde yaşıyor. İsteseydi yanına alabilirdi. Ama almadı. Babaannem sağ; fakat o pek ilgilenemiyordu. 1 kalp krizi, 1 prostat kanseri, 1 kalın bağırsak kanseri atlattı bu arada kendisi. Son bir yılında epeyce hastaydı.

Niye sorduğunuzu merak ettim doğrusu.
  • auroraaurora  (28.07.14 02:15:29) 
anne tarafı
annemler 4 kardeş, akciğer kanseri olduğunu öğrendikten sonra 2 seneden fazla yaşadı dedem, kimseye yük olmak istemezdi zaten ananemle beraber kendi evlerindeydi son günlerine kadar vefat ettiğinde yoğum bakımdaydı hastanede.
zaten ananemler bizim karşı apartmanda oturuyorlar teyzemler karşı dairelerinde dayım gelebildiği her gün gelirdi yalnız bırakmadık dedemi ama ananemle beraber kendi evinden başka yerde de kalmadı hiç (hastane hariç)
  • zenciamacalismiyor  (28.07.14 02:19:27) 
iletişimim sıfıra yakın olmasına rağmen, uzaktan seviyorum ben bizim dedeleri. biri 60 küsür yaşında, hala fosur fosur sigara içip gezer tozar. köyde zaten. adana traktör boyz.

burdaki dedem 80 küsür. her gün 3-4 km yürümezse rahat etmez. sofu. sabah evden çıkar, cami cemaat turlar gece gelir eve. hasta olursa yatakta durmaz kalkıp yine gider.

babamın babasına bir şey olursa muhtemelen halalarım bakar, hep birlikte yaşıyorlar sayılır çünkü... halalarım ve yengem, amcamın eşi. onlar el birliğiyle bakar. buradaki dedeme bi şey olursa da annem, kız kardeşim ve anneannem burdalar. onlar bakar.

ama bi şey olmaz bunlara ya, çakı gibi delikanlılar. hızlı yaşamışlar ama ölemediler hala sjfhskl
  • pescador  (28.07.14 02:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.