[]

kendini çirkin bulmak

hiçbir zaman güzel olduğumu söyleyemedim ama son birkaç gündür hiç bulmadığım kadar çirkin buluyorum kendimi. ne zaman kendimi görsem "aa benim ağzım yamukmuş", "aa dişlerim ne de çirkin", "kafaya bak, top gibi", "oha çenem uzunmuş ya benim", "aynı anneme/babama benziyorum" (kime benzeyecektiysem), "estetik kurtarır mı acaba", "ben bu kadar çirkin miymişim yaa" vb. cümleler çıkıyor ağzımdan (evet, kendi kendime konuşuyorum). özellikle fotoğraflarımı görünce depreşiyor bu düşünceler. yaşlanmaktan desem eski fotoğraflarıma bakınca da aynı şeyleri düşünüyorum.

insanın sandığından çirkin olması gibi bir şey mümkün mü? yani bilmem kaç sene boyunca hiç mi göremez insan kendini?


 
Spor yap


  • kelepir  (27.07.14 22:04:59) 
sen evet gercekten cirkinsin de biz hepimiz birer kivanc tatlituguz, kizlar da adriana lima. bir sen cirkinsin


  • exlibris  (27.07.14 22:05:05) 
depresyon geçiriyor olabilirsin belki. ben senin capsini görmüştüm çirkin değilsin bence ama insan kendine karşı acımasız oluyor. benim güzel olduğumu söyler herkes fakat her aynaya bakışımda tipe gel diyorum.


  • rock n roll  (27.07.14 22:10:17) 
insan sandığından daha çirkin olabilir tabii. ama bu fiziksel bir şey değil, kendini güzel hissetmene sebep olacak şeyler yok demek ki hayatında. seni güzel bulan ve sana bunu nasıl hissettireceğini bilen bir erkek olsa hayatında kendini ancelina coli gibi bile hissedersin. duyuruda kanser oldum ölüyorum desen spor yap diyecek millet ama aslında spor da güzel hissetmek konusunda iyi bir araç. ben 50 km ve yokuşlu yolda bisiklet sürdükten sonra kan ter içinde eve geliyorum ve aynanın karşısına geçince kendini coni dep gibi görüyorum.


  • ack3000  (27.07.14 22:11:16 ~ 22:11:55) 
  • elijah cohen  (27.07.14 22:12:57) 
Guzelsen zaten cevren bunu sana belli eder. Cirkinsen zaten kimse yazmaz etmez, yalniz bir hayat yasar gidersin, eger gercekten cirkinsen tabii dedigin kdr. Kendimden biliyorum her gun neden beni tanrinin yarattigini sorguluyorum


  • fransızkalanadam  (27.07.14 22:16:32) 
yani devilred ben seni çözemedim zaten, değişiksin biraz. daha 25-30 lu yaşlarında menapoza girmiş gibisin. :/
ifşa fotoğraflarından hatırladığım kadarıyla da çirkin falan değildin.

  • xenophobe  (27.07.14 22:19:02) 
Insan kendini oldugundan guzel goruyor bence sende de boyle olmustur belki


  • pastörizesüt  (27.07.14 22:25:28) 
Ben de böyle takıntıya giriyorum. Aynaya bakınca üzülüyorum falan. İnsan kendini görünce korkar mı? Okulda falan da sınıfta en arkalara oturuyorum genelde. Ne kadar az ortalıkta görünsem o kadar iyi diye düşünüyorum. İnsanlar bana bakınca "tipsizim heralde ondan bakıyolar. Kendimi kötü hissedeceğimi bile bile bakıyorlar, ne kadar düşüncesizler" diye düşünüyorum.


  • aguilas negras  (27.07.14 22:30:03) 
Uykusuz kalmis olabilir misin son zamanlarda? Uykusuz kalinca insan cirkunlesir.

Bir de spor yapmayi denedin mi? Yoksa olmaz:)
  • delifaruk  (27.07.14 22:30:20) 
Güzellik gören gözdedir. Belli ki hayatını olumsuz yönde etkileyen başka faktörler var ve diğer yönlerden de rahatsız ediyor bunlar. Kendini bir saatten sonra çirkin bulman, "Aa ben hem kel hem fodulmuşum" demek gibi geldi bana. Belki de iş/aile/okul gibi bir alanda problem yaşıyorsundur ya da hayatında içine sinmeyen bir olay ya da olgu vardır son dönemlerde iyice bastıran. Bilinçdışı dahi olabilir bu.

Ezcümle, çirkinliğe bu kadar takmak, eğer evveliyatından beri süregelen bir davranış değilse, başka problemlerin dışavurumu olabilir diyorum.

Ayrıca teşhir zamanından biliyorum, hiç de öyle çirkin değilsin; ama genel olarak az çok duyuruda takılan biri olarak belki de insanlarla anlaşma konusunda sıkıntı yaşıyorsundur diyorum kendi kendime.
  • g man  (27.07.14 22:30:33) 
uğraşacak daha önemli şeyler bulmalısın.

bi kaç fotoğrafını gördüm güzel demem ama çirkin de demem sana. zaten soru güzelliğinle değil düşünce yapınla alakalı.
  • seksen9  (27.07.14 22:31:23) 
İnsan en çok kendini göremez zaten. Ruh halinr bağlı olarak aynadaki tipi değişiyor insanın. Bu kadar insan "Güzelsin" diyor, demek ki güzelmişsin. Biraz sıkıntılı zamanlar herhalde, azıcık da bakım aksadıysa insan kendini canavara bile benzetir aynada.

Edit: Ek olarak, çok sevdiğim bir kitaptan çok sevdiğim bir paragrafı hediye etmek istiyorum.

"Zenginliğin en büyük üstünlüğü nedir biliyor musun? Paran olmadığını söyleyebilmektir. Örneğin, sınıf arkadaşlarımdan birine bir şey öneriyorum. Bilir misin ne yanıt verir bana: 'Mümkün değil şu sıralar param yok' Eğer durum tersine olsaydı ben ona bu yanıtı veremezdim. Tıpkı güzel bir kızın, kendini çirkin bulduğu için o gün dışarı çıkmak istemediğini söylemesi gibi. Bunu çirkin bir kıza söyletmeye kalkış bakalım, nasıl alay konusu olacaktır."

Alay konusu olmadığına göre, çirkin değilsin demektir.
  • aychovsky  (27.07.14 22:32:55 ~ 23:14:51) 
güzellik bazı insanlar için görecelidir. o insanlardan birisin. yani seni çirkin bulan olur ama güzel bulan da muhakkak olur ki burada bile çıkmış. hani "göz var izan var kardeşim, nesi göreceli, çirkin işte!" denecek biri değilsin. gördüm ben de ordan hatırlıyorum.

senin derdin çirkinlik falan değil, başka bi şey var. tez yazacaktın mesela, o muhabbette ben bile daraldım. kendini çok sıkıyorsun, kendine çok yükleniyorsun. sadece yazdıklarına denk gelenler bile görebiliyor bunu bu duyuruda da gördüğün üzere.

aynaya bakma ya güneşe bak bulutlara bak denize bak neblim sktir et uğraşma kendinle. herkes kadar çirkinsin, herkes kadar güzelsin işte daha fazlası değil.
  • pescador  (27.07.14 22:35:40) 
biraz değişiklikler yapamaz mısın? mesela kiloluysan kilo verebilirsin. saçlarını değiştirebilirsin, farklı bir makyaj, giyim stilini değiştirmek gibi.


  • rock n roll  (27.07.14 22:35:53) 
bir de ben bakayım o zaman sana kesin cevabı verebilirim.


  • rhollor  (27.07.14 22:37:15) 
Yuh amk aynı beni anlatmışsın. Evet bence mümkün. Kafamızda eksiklerimizi, kusurlarımızı tamamlıyoruz normalde, kendimizi öyle tamamlanmış şekilde görüyoruz. Ama dışarıdan 3. bi göz gibi, beynimizden çıkıp, vücudumuzdan uzaklaşarak baktığımızda bahsettiğin şeyleri farkedebiliyoruz.

Ha bu mühim bir olay mı? Kesinlikle hayır. Sağlıklı olmaktan ötesi yalan. En önemlisi de ruh sağlığını kimse hiçbi zaman kaybetmesin inşallah. Yoksa herkes güzel olmak zorunda değil ki.
  • pandispanya  (27.07.14 22:54:38) 
senin algınla alakalı. ben de hatırlıyorum normal bi kızsın çirkin ya da güzel değilsin. elin yüzün düzgün işte. miranda kerr bile zaman zaman ne biçim suratım var kaç yaşında kadın 3 yaşında bebek gibi gözüküyorum diyor olabilir.


  • instant crush  (27.07.14 23:05:45) 
Ben regl dönemim yaklaşınca insan içine çıkma isteğimi kaybedecek kadar çirkin hissediyorum ben kendimi mesela. Böyle hormonal bir şey olabilir mi?
Veya kendinizi sevmeyi bırakmanıza sebep olacak bir şeyler yaşadınız mı son zamanlarda? Ruh hali çok değiştiriyor insanın kendine bakışını.
Veya güzellik algınız değişmiş olabilir. Sizin fiziksel özelliklerinize benzer olmayan birkaç kadını "çoook beğeniyor"sanız mesela bu aralar, kendinizde onu göremeyince çirkin olduğunuzu düşünmüş olabilirsiniz.
  • ay nov kung fu  (27.07.14 23:14:35) 
sende o popo ve o bacaklar varken nası çirkin olabilirsin ki?

ayrıca, (bkz: güzellik geçicidir aptallık baki kalır)
  • compadrito  (27.07.14 23:25:36) 
insan istediklerinin olmadığını görünce yapamadıkça öyle hisseder. umarım istediklerin olur istediğini yaparsın.


  • civanmert  (27.07.14 23:29:32) 
birebir aynı durumdayız.
açıkçası önerilere uyup kendini değiştirme saç baş vs. neden? çünkü yeni halini de beğenmeyeceksin. bu öyle bir hissiyat modu. biliyorum. sadece kendimi değil hiç bir şeyi beğenmediğimi farkettim ama

Acaba sende de böyle bir durum var mı? herşeyde kusur buluyor musun? erkek konusunda aşırı seçici misin? vb

alıştığımız için tipimize kusurlarımız göze çarpmıyor. mesela annemin yüzünde bir yara var ben de yeni farkettim :/

annem de mesela o yara izini aynada görmüyormuş ama kötü duran bir şey. yani gözün alışıyor.

fotoğraflardan hatırladığım kadarıyla çirkin değilsin farklımsı bi tipin var güzel değilsin yazılanların aksine ama tipindeki farklılık insanı çekici kılıyor önemli olan aura bence kesinlike yaydığın şeyler. ancak belki kaşların o kadar ince olmasa daha iyi mi sanki?
  • disardayim  (27.07.14 23:37:41) 
disaridayim'a katılıyorum, almayın şu kaşlarınızı kardeşim beyav!


  • compadrito  (28.07.14 00:01:15) 
O da bişey mi. Ben 2 dk önce aynaya bakıp "lan ne yakışıklıyım" derken 2 dk sonra "hay tipini sikeyim utanmadan insan içine çıkıyorsun"a dönüyorum. Gün içinde bi 5 6 kez oluyo bu, gül gibi Geçinip gidiyoz.


  • materyalist imam  (28.07.14 03:02:41) 
kadinlarin yalnizca 2.5%'u kendilerini guzel bulurlarmis. ntv'nin tuvalette okunacak kitaplarindan birinde boyle yaziyordu. bazisini guzel olduguna ikna edemeyince bu oran dogru gorunuyor gozume. belki siz de guzelliginin farkinda olmayanlardan birisinizdir. ama guzel olmasak da ne onemi var ki? hayvaniz neticede. baska bir ozelligimizi on plana cikartabiliriz rakiplerimizi alt etmek icin. kimimiz boynunu uzatip tepedeki dallara uzanabilir, kimimiz ag uretip avini tuzaga dusurebilir. kimimiz de allan koningsberg'ken, woody allen'a donusebilir mia farrow bulmak icin.

farkli anlarda kendini farkli gormek, baktigin yerle alakali galiba. bodrum katindayken gorduklerin ayaklardan ibaret, gokdelendeyse denizi bile gorebilirsin. anlar degisirken duygular da yer degistirebiliyor. hislerim bodrum katindayken "ulan anamin karninda iki gun fazla kalsam kesin maymun cikardim" diye geciriyorum icimden, baska bir animda "fiyifuyt naber bebek!" diye dolaniyorum etrafta. hayata bakis acim da ayni sekilde. sevdigim biriyleyken "yasanir lan aslinda su hayat" diyorum, berbat bir animda etrafta dunyayi imha et butonu ariyorum. hayat da ben aslinda. benim kadar guzel ve cirkin baktigin pencereye gore.
  • John Finn  (28.07.14 03:39:21) 
bu cesario da ne arıza bi herif aq, allah yazıp parantez içinde tanrı yazıyo, sırbistan yazmak dururken srbija yazıp parantez içinde sırbistan yazıyo deli midir nedir.

devilred sen de 30 oldun neredeyse hala aynayla uğraşıyosun, çirkinim temalı 50. duyurun. kendinle çok fazla uğraşıyorsun. çirkin değilsin ama psikolojik anlamda da pek sağlam değilsin. kendinle, tipinle bu kadar uğraşma.
  • pescador  (05.12.14 06:19:36) 
Ben de çoğu günler çirkinliğim yüzünden insanlara eziyet etmemek için dışarı çıkmıyorum bile. Bikaç sene evvel bu kadar umrumda değildi tipim. Sanırım dönemsel birşey ama bu dönemler cidden de uzun sürüyor.

Ben de ifşadan hatırlıyorum. Gayet de ortalamanın üstünde bi kadınsın. Kendine haksızlık ediyosun bence.
  • shejia  (05.12.14 06:37:03) 
@pescador

önce duyurunun tarihine bakar insan. aylar önceki soru üzerinden bugüne dair çıkarım yapmaz. ayrıca hangi ellinci soruymuş? yalancıyı öpsünler mi? kısacası yalan yanlış fikir beyan etmene ihtiyaç duymuyorum, kendine sakla o fikirlerini. bi de psikolojik tahlil yapmış ya asdffghklş.
  • devilred  (05.12.14 16:26:08) 
@devilred, yalnız duyuruyu up'layan ben gibi olmuşum çok şaşırdım. ben bu duyuruyu sağ tarafta gördüm. arayıp bulmadım yani. yeni açılmış zannettim dolayısıyla. tarihle alakalı bi konu değilse duyuru tarihlerine bakmıyorum genelde. ama bu tip sorular soruyosun arada, yani sorduğun ilk ve tek soru bu değil. o yüzden "bu tip duyurular açıyosun" demem, tarihe bakmamış olmamdan bağımsız olarak, yanlış bi laf değil.

ikinci olarak soru sormuşsun cevap verdik. "bi de psikolojik tahlil yapmış sjfshjk" ne allah aşkına? söylediğim gayet basit, dışardan bakan bir gözün rahatlıkla kavrayabileceği bi şeydi. oturup hakkında analiz kasmadım yani. seninle bi derdim de yok. niye sinirleniyosun, niye tersleyip kırıyosun anlamadım.

yalnız seninle olan ilişkimi acayip beğeniyorum biliyo musun? 10 duyuruda karşılaşıyosak 6'sında tartışıyoruz, diğer 4'ünde hiçbir şey olmamış gibi normal konuşuyoruz. kendimi çok arıza hissediyorum. bundan sonra lütfen bana denk geldiğin her yerde çirkefleş. ben de öyle yapayım. bi standart tutturalım. ne bileyim "kendimi çirkin hissediyorum" dediğimde mantıklı bi cevap yazma, "ergensin ondandır" falan yaz bi şekilde kavga edelim. kafam karışıyo diğer türlü.

benim karalistem var çünkü. seni bi alıyorum bi çıkarıyorum. karar ver :(
  • pescador  (05.12.14 17:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.