[]

bir dövme sorusu da benden

uzun zamandır istediğim bir dövme var. uygun zamanı bekliyorum kendim için bu arada da burada yazılan önerileri okuyorum. en çok önerilen şey, önce geçicisini yaptır. küçükse önce kalemle çiz,bak. gözün alışsın,sonra yaptır..

şimdi benim istediğim şekil belli,yeri belli. kendim baktığımda göremeyeceğim bir yer. nasıl olacak ki bu deneme\alışma süreci? pişman olacağımı düşünmüyorum fakat bu önerilen şey de o kadar mantıklı ki uygulamak istiyorum.

nedir düşünceleriniz?
teşekkür ediyorum, serin akşamlar diliyorum:)

 
şekil ve yeri belliyse ve hatta göremeyeceğin bir yerde olacaksa direkt yaptırmanı öneririm. öncesinde geçici dövme yaptırılması önerisi elektro gitar öncesi klasik gitarla başlama önerisi gibi bir şey. dövmeye gereğinden fazla anlam yükleniyor bence.

pişman olmak mümkündür düşünmesen de. lakin geçici olacaktır bu. en azından benim için öyle olmuştu.
  • sanata canimiz feda  (27.07.14 20:18:20) 
uzun zamandır istiyorsan, zaten bi bakıma alışmışsındır yaptırmayı istediğin şekle...Öte yandan, madem dövme senin göremeyeceğin bi yerde olacak, bence tek sorunun dövmeyi yapabilecek oldukça iyi birini bulmak. rastgele bi yere gidip yaptırma sakın. elindeki şekil hazır da olsa herkesin eli sağlam olmuyor. misal; benim yaptırdığım dövme çok görünen bi yerde ama deneme yaptırmaksızın güvendiğim bir arkadaşıma yaptırdım ve 2 senedir hem sıkıntısız duruyor, hem de severek kullanıyorum =)


  • spider03  (27.07.14 20:21:09) 
''önce geçicisini yaptır'', ''kalemle yap'' diyenlerin hepsi muhtemelen daha önce dövme yaptırmamış bilgisiz tipler. dövme ve vücudu kalem-kağıt ilişkisiyle bir tutmak kadar saçma bir şey yok.

şeklin belliyse, yerin de belliyse zaten yaptırdığın anda alışacaksın. ilk dövmedir bir yadırgama olur belki ilk başta, ben bugüne kadar çok düşünmeden yaptırdığım dövmelerimde bile hiç pişmanlık yaşamadım. ne yaptırırsan yaptır bir yerden sonra gözün alışıyor ve vücudun bir parçası oluyor zaten.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (27.07.14 21:48:55 ~ 21:49:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.