[]

Cafe Açma ve Ruhsat Süreci

Merhaba,
Kahvaltı cafe konseptli bir cafe açmayı planlıyoruz.
1.Öncelikli olarak işletme ruhsatı almamız gerekiyor sanırım? Süreç nasıl işliyor? Belediyeye notere vs toplam ne kadar bir masraf yapmamız gerekecek?

2.Kafede bir şeylerin "pişirilmesi" ya da "pişirilmemesi" atık yağ/sıhhi ortamda üretim vs gibi prosedürler açısından farklılık yaratıyor mu?
Yoksa yenilebilir herhangi bir şeyin satıyor olduğumuz için zaten aynı kuralları mı geçerli?

3.Belediyeden işletmeyi görmeye gelmeleri gerekiyor mu kesin? Peki tüm tesisat/dekorun tamamlanmış olması mı lazım onlar gelmeden? Yani adamlar geldiğinde boş dükkan görünce saçma olmaz mı?

4.Elektrik/su gibi faturaları ev tipi değil de ticari hale döndürmek için ne yapıyoruz? İlgili birimlere gidip hangi evrakları sunuyoruz?

5.Çalışanların sigortaları nasıl olacak? Aileden biri çalışıyor olsa dahi sigorta yapmamız şart mı?

*Bahsi geçen 55 m^2lik bir yer. Ve ilk etapta üretim yapmak niyetinde değiliz; en fazla ev yapımı (evde yapılıp; cafeye getirilmiş) ürünler satılabilir. Diğer her şey hazır gıda olacak.

** Dükkanın kira, yapım masrafı, sermaye vs dışında atladığım başka hangi masraf kalemleri doğabilir ve sizce ne civarda tutar?

*** Konudan bağımsız ; alkol ruhsatı sürecini de bilip anlatan biri çıkarsa çok sevineceğim. : )


Şimdiden teşekkürler.

 
  • idexo  (27.07.14 14:39:00) 
önce git kosgebe başvur, girişimcilik sertifikanı al. Bu sertifikayı alırken 2 hafta eğitimde hem bu işleri öğreticekler hem de eğitim sonunda projeni kabul ettirisen 30 bin tl hibe alabileceksin. ayrıntı istersen yeşillendir..


  • accorbite  (27.07.14 16:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.