[]

lys'de MF4'te ozel derssiz dersanesiz ilk 2 3bine girmek ne kadar zor?

gunde 5 6 saat calismayla olur mu? Bir kac sene once mezun olmus temeli cok kotu olmayan birinden bahsediyoruz bu arada. Sans faktoru tabi ki her zaman var ama lys zorluk olarak biraz abartilan bir sinav degil mi sizce de? Ozellikle de universitede biraz zaman gecirmis biri icin duzgun hazirlanmayla gayet yapilabilir bence. Herkes cok cok zor diyor. Ne dusunuyorsunuz?

Tesekkurler.


 
günde 5 6 saat çalışırsan ilk bin bile olur. dershane konuyu anlamak için biraz zaman kazandırmakla beraber çalışma düzeni yaratmayı sağlıyor(bende sağlamadı). dolayısıyla dediğin kadar çalışırsan çok rahat.


  • yasli ateist  (27.07.14 02:09:18) 
Zor olan kısmı o çalışmayı verimli ve istikrarlı biçimde sürdürebilmek. Şu anda okumakta olduğum bölümü mezunken kazandım. Aileme yük binmemesi açısından başta dershaneye gitmesem de olur dememe rağmen olduramadım. Kasım gibi, sınava 3-4 ay filan kalmışken bir dershaneye yazıldım, bu şekilde istediğim yeri kazanabildim. Uzun lafın kısası yoğun ders çalışma temposu çoğu insan için oldukça zor. Kağıt üstünde kolay görünen ama aslında epey zor olan o çalışma temposunu hakkıyla oturtursan neden olmasın, çok güzel dereceler yapabilirsin pek tabii.


  • Octavarium  (27.07.14 02:13:03) 
bu islerin piri olarak eger kendine guvenmiyorsan dersanesiz cok zor.
ama yapanlar var mi. var.

mf4 fizik matematik tamamdir.
ama bundna once ygs var. ygs de guzel bir puan yapmak sart. bunun icinde duzenli calisman lazim.

turkce mate geo cografya tarih bio kimya fizik bunlarin plan programini kendine gore ayarlayip bir de uyubilirsen super.
yaparsin sorun yok.
5 - 6 saatla baslayip yaz doneminde 1-2 saate dusmezsen yaparsin yine sorun yok.

ama riske atmaya deger mi.
en azindan yine ozel derse agirlik gosterip kiytirik bir dersaneye git.
konu siralaman odev kontrolu acisindan bir duzenin olsun.

dersane ozel ders ikilisi en superi.
  • kutsalbok  (27.07.14 02:14:22) 
tesekkurler cevaplar icin!

ben konulari az cok lisedeyken ogrendim zaten dersanede ozel derslerde. bir daha hocanin anlatmasini dinleyemem acikcasi sikintidan patlarim diye dusunuyorum. tabi ki unuttum bir cok seyi ama konu anlatimli kitaplardan ogrenemez miyim? fizikteki bir kac sey haric ogrenilmesi zor konu pek hatirlamiyorum. kavrayamadigim yerde khanacademy girer devreye. disiplin vs kismini bir kenara birakalim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.07.14 02:22:51) 
Her gün düzenli calisirsan olabilir ama mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmiş, bilgilerin eski. Dershanede önemli, soru gelmesi muhtemel yerleri vurgularlar. Yillardir kurdu olmuşlar. Tek başına zorlanirsin, ders videolari izle yine de. Dershanede pek ders dinlemezdim ama bakın gençler bu önemli dedikleri yerleri not aldım. Üniversitede hangi alanda vakit geçirdin bilmiyorum ama muhtemelen matematiği bile unutmussundur. Çalışma disiplini açısından dusunduysen başka. Zorluga gelince, elleri ayarsiz. Benim girdiğim sene matematik yetişmedi çoğu kişide, 14 bosum vardı, ki son denemeleri fule yakın yapardım. Sinav stresi falan da yoktu. Fizikte gidip ilkokul düzeyi sordular. Her sene baska şey oluyor ama biri diğerini dengeliyor. O yüzden her şeye iyi çalışman lazım ki telafi edebilesin. Bir de özellikle fizik, mat, geo için yapadiklarini soracak biri lazım.


  • Lim5  (27.07.14 02:27:30) 
Olmaz. 2012 yılında günde ortalama 8 saat çalıştım. Bir bok olmadı. Sonra keşke dersaneye gitseydim dedim. Ben bu yıl matematik bölümünü bırakıp makine müh. kazandım. Üni.de zaman geçirmek tam bir komedi. Çünkü okulda gördüklerinin sınavla alakası yok. Bak ben matematik okuduğum halde yapamadığım bir sürü soru oldu. Bence saçmalama. Dersane sana hız ve pratik verir. Kısa zamanda birçok konuyu kafana sokar. Bence hiç bulaşma, psikolojin çok bozulur.


  • hohoya  (27.07.14 02:40:05 ~ 02:42:14) 
ben dershanesiz sayısalda 2918'inci olmuştum. özel dersiz, evde bireysel çalışarak yaptım.

çok mu zor, sanmıyorum. bireysel öğrenebiliyorsanız dershaneden daha zor olmaz.

dershaneye de gitseniz ilk 2-3 bin için bir hayli çalışmak gerekiyor. dershanenin çok da kolaylaştırdığını sanmıyorum işleri.

tek problem, sürekli sadece kendinizle olacağınız için ara ara kendinizi yeniden şarj edip motive olmanız gerekiyor. sürekli kendinizle ilgilenin ve bunalmayın. dershane sosyalleştirdiği için çok çekici geliyor öğrencilere. pek çoğu, yaptıkları yapacakları her şeyi kendi başlarına da yapabilirler.

mesela ben bir konuyu anlamadığımda internetten çok da başarılı konu anlatımları buluyordum. gayet deneyimli, başarılı dershane hocalarının ders videolarıydı bunlar. üstelik birinin anlatımını beğenmezseniz bir başka hoca'nn videosunu izleyebilme şansınız var. aynı şeyi sınıfta dinlemek yerine evde dinleyeceksiniz işte. üstelik geri sarıp bir daha izlemek gibi şanslarınız da var. kontrol sizde.

dershanesiz 2-3 bine girmek zordur, aşağı yukarı dershaneli girmek kadar zordur.
  • kmtetrfn  (27.07.14 03:38:54) 
kişinin kapasitesine, algılarına, isteğine, hırsına, azmine, alt yapısına bağlı değişkenler önemli olan.
dersanelerden sınavlar dışında çok da verim almayan biri olarak olabilir derim ben. alt yapın sağlamsa hedefin bu dereceyse dersane seni yavaşlatabilir bile.

  • uzunuzunilgi  (27.07.14 04:20:11) 
Kayseri de kimya oluyan bi arkadaş vardı üç yıl olmuş daha bi balta olamamış işin açıkçası o zamanlar öss var ya 2007 ya 2008 üç ay deli gibi çalışto doğuşelektronik habwrleşmeye burslu girdi


  • indescribable  (27.07.14 09:16:48) 
Ben de aynı durumdayım. 5-6 saat çalışamam, okul olduğu için ama günde 3 saat çalışarak sınav başvurusu yapacağım seneye. Heyecan olmayınca bence başarabiliriz. Denemekte fayda var


  • zarpandi t  (27.07.14 19:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.