[]

Hesabı olunan bankaya adres değişikliği bildirimi

Şimdi bir bankada hesabımız var diyelim. Bankaya kayıtlı olan adresimiz(ekstrelerin, banka mektuplarının geldiği adres) değiştirmek istediğimizde bunu internet şubeden ya da çağrı merkezinden direk kolayca değiştirip, güncelleyebiliyor muyuz? Yani adres değişimi yapmak kolay mı? Bir arkadaşım "kolay değil kardeşim öyle "proof of address" olan bir belge yani yeni adresine ait üstüne kayıtlı fatura, kira kontratı bilmemne bir şey göstermen lazım" diyor da. Türkiye'deki durum nasıl, bir Avrupa ülkesindeki (İtalya, İngiltere vs)durum nasıl? Teşekkürler




 
türkiyede yapı krediyi biliyorum bir tek. herhangi bir şubesine gidiyorsun yeni adresim telefonum mailim bu diyorsun değiştiriyorlar.


  • sta  (26.07.14 16:03:36) 
ekstre gönderimi, kart teslimi gibi durumlar için internet ve telefon bankacılığından kolayca yapılabiliyor. banka mektupları vs. için de adrese dayalı kayıt sistemi sayesinde siz bankaya bildirmeseniz bile onlar sizi bulur zaten. avrupanın durumu hakkında bilgim yok..


  • calzoncillos  (26.07.14 16:06:58) 
geçen yıl halkbank için hiç kolay değildi maalesef.

bankadan bir vesile ile aramışlardı, "bu arada isterseniz adres güncellemenizi yapalım" dediler (kapı no mu eksikmiş, öyle bişey vardı). ben de olur dedim, gerekli bilgileri verdim. ardından görevli demez mi, "mesai saatleri içinde bankamıza gelerek adınıza kayıtlı bi fatura bırakmanız gerekiyor". ben de bunun benim için zor olacağını, güncellemenin bence çok gerekli olmadığını (çünkü adresime bişey gelmiyou nihayetinde), geri almalarını söyledim. görevli de "bi ara bırakırsınız işte" vs diyip kapattı.

o günlerde izne mi çıkmıştım neyse, fırsatım oldu ve faturayı bıraktım. ama şubede kayıp olmuş sanırım, işleme geçirmemişler. sonra atm'den para mı çekicektim, internet şubesine mi girecektim, öyle bi zaman "adres güncelleme işleminiz tamamlanmadığından hizmet veremiyoruz" mesajı çıktı. acayip sinir oldum. hemen arayıp çemkirdim "fatura bildirme zorunluluğunu önceden söylemeden güncelleme yaptınız, şubede bi saat bekleyip fatura bıraktım, bi de kaybetmişsiniz" vs diye. sonra dediler "faturayı faks çekin". öyle çözmüştük sanrım..
  • manuel mandalina  (26.07.14 16:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.