[]

Sigara Neden Yasaklan(a)mıyor

Açık alan ve kapalı alan yasaklarından bahesetmiyorum. Komple yasaklanması gereken bu bok neden yasaklanmıyor.
Bütün ülkeler önlemler alıyor.
Paket üstlerine uyarı yazıları, resimler, fiyatlandırma politikaları, sağlık politikaları hep sigara kullanımını azaltmak içinken neden şu boku kökten yasaklama yoluna gitmiyorlar.

üretimini ve satışını yasaklarsın olur biter. esrar ve diğer maddelerde olduğu gibi yine el altından satışlar tabi ki olur ancak şu an ki mevcut kullanımın yanında devede kulak kalacaktır.

devletlerin de işine mi geliyor yoksa sıcak para akışı.

 
Sigara ureten onlarca yuzlerce fabrıka ve bunlara baglı yuzbınlerce ıstıhdam var. Sıgaranın toptan yasaklanması demek işsizliği doğurabilir. Ayrıca toptan yasaklanması demek özgürlüklerin kısıtlanması demektir bence. İsteyen istediğini yapsın. İçen insan o zıkkım yuzunden olebilecegini zaten biliyordur.

Not: sigara kullanmıyorum..
  • ondkz  (26.07.14 09:54:54) 
Neden yasaklansın? İçmiyosan içme sana zorla içiren mi var? içen adam da bu bokun zararını biliyor. İşimize gelmeyen herşeyi yasaklayalım ne güzel hayal dünyanız var ya!


  • Son Müzakereci  (26.07.14 10:12:58 ~ 10:13:08) 
@son müzakereci

eroini içen de zararını bilerek içiyor ama o yasak.
sigara eroin ve kokainle eş değerdir bana göre.
diğerleri daha çabul öldürüyor sadece.
  • canseven  (26.07.14 10:17:07) 
  • kakoy  (26.07.14 10:27:51) 
@darknum_

bu saydıklarınızın içinde sigara en tepede.
evet bana kalırsa fast food da yasaklanmalı.
insanları özür bırakırsanız böyle saçmalıyorlar işte.
dayatmadan bazı şeyler gerçekleşmiyor.

demolition man'deki gibi bir gelecek hayal etmiyorum. ama gelecekte sigara komple yasaklanacaktır buna eminim belki 50 yıl belki 100 yıl sonra.
  • canseven  (26.07.14 10:29:07) 
sana nasıl bir otorite lazım biliyor musun?

böyle özgür bırakılmayacaksın, sabah eline 2 tane hap verecekler(domates hormonlu, zararlı), öğlen yemeğinde 3 tane hap ve biraz çinkolu su(nede olsa tavuklar hormonlu, zararlı) akşam yemeğinde yine 3 hap ve biraz saf su(balıklar son senelerde civayla dolup öldürüyor çaktırmadan aman diyeyim) verilecek eline ve biz sizi düşünüyoruz, bunlar size iyi gelecek diye verecekler. rakı balıkta zararlı o zaman? zararlı diye herşeyi yasaklayalım nasıl bir zihniyet anasını satayım? özgür bırakınca böyle oluyormuş. insanız lan özgür irademiz var bizim elbet sigarada içicem yağlı big mc burger'da yiycem.

hani böyle robot gibi yaşatacaklar seni, o yasak, bu size kötü diye tokatlayacaklar ve böyle yaşatmaları lazım senin gibileri çünkü istediğiniz bu

soruya gelince, yasaklamamalarının sebebi insanların kafasını güzel yaptırıp saçma şeyler yaptırmamaları. hani bi eroin alıp karısını öldüren adam vardır. ama big mc yiyip birine tecavüz eden yada sigara içip kendini kesen adam yoktur. aralarında ki fark bu. eğer sağlık açısından kıyaslıyorsan eroin ve sigara evet belki yarışabilir ama devletin vatandaşın sağlığına müdahale etmeye bu şekilde yetkisi yok. çok ciddi söylüyorum senin yediğin domates sigaradan daha masum değil. fastfood içinde geçerli bu dediklerim.

ve ayrıca şu anda kahveyle sigara içiyorum, çok güzel bir zevk bence bir dene sonra bu duyuruyu siliceksin kendin zaten
  • GibsonRulesv2  (26.07.14 10:56:09 ~ 11:04:47) 
Çünkü devlet %70 e yakın bir civarda vergi alıyor. Yani 10 liralık bir sigara satışından devlet 7 lira kazanıyor. Daha yüksek bir gelir kaynağı var mı? Sigarayı yasaklasan ülke batar amk :D

not: sigara kullanmıyorum.
  • secilmis uye  (26.07.14 10:57:38 ~ 10:58:20) 
Zararlarindan ziyade, digerleri uyusturucu ve uyarici kapsaminda ele alindigi icin kullanildiklari takdirde gunluk yasami etkileme ihtimalleri oldukca yuksek. Alkol de yine ayni sekilde gunluk yasami etkileyebilir diyenler olacaktir fakat alkol cok uzun suredir bilinen kullanilan daha kulturel bir sey, hem cesitli alan ve organizasyonlarda kullanimi ve alkolu sekilde katilim yasaklaniyor zaten. Yani kisacasi mesele saglik degil, devlet bizim kole gibi ona hizmet eden gunluk rutinlerimiz bozulsun istemiyor ve sigarada boyle bir sey soz konusu degil.


  • bosver nicki  (26.07.14 11:16:39) 
Koskoca sigara endustrisi var yasaklanmasi ha deyince olacak is degildir heralde.
Sigara endustrisini bir kenara birakalim, sigarain yasaklanmasi dunyanin en sacma fikirlerinden biri. Sigaranin komple yasaklamasi bir toplumun kendi kuyusunu kazmasi demek. Sigara tiryakilerinin durumu hakkinda bir fikrin varmi? Toplumda kaos olur, bildigin kaos. Sigara icmediginde sinir krizleri geciren insanlar var.
Sigara kullanan insanlarin icinde doktor da var, sofor de var, terapist de var, muhendis de var, yonetici de var, asistan da var, var da var. Bu insanlarin isine nasil yansiyacagini dusunsene?

Not: Sigara kullanmiyorum ve feci sekilde nefret ediyorum.
  • delifaruk  (26.07.14 11:59:00) 
ülkenin nerdeyse %50si bu mereti içiyor. bu kişilerin hepsinin tedavisi gerekiyor. bu da bir anda yapılacak bir iş değil.

sigarayı yasaklarsan insanlar kaçak içmeye başlayacak, çözüm değil.

koca dini tarikatlar bile sigara yasağını başaramıyor (örnek: menzil)

ayrıca sigara güzel bir gelir kaynağı, sağlık sistemine yük bindiriyor ama sigara içenler genelde erken öldüğünden eğitimsiz toplumlar için dolaylı bir doğal seleksiyon da oluşturuyor. yani mesai boyunca soliter açan ve işinden atamadığın devlet memuru sigara içerek ölürse devlet kara geçiyor.
  • siradisi00  (26.07.14 12:33:41) 
kimse zorla içmiyor. içipte zararını bilmeyen de kimse yok. sen dünyayı ele geçirince yasaklarsın.


  • fuzuli  (26.07.14 12:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.