[]

Domain, host satın aldım, sitemi nasıl yayınlayacağım ?

iyi geceler Ekşi Duyuru,

Domain ve hosting'i satın aldım. Ve websitemin dosyaları da hazır.

Fakat sitemi nasıl yayınlayacağımı öğrenemedim, yapamadım.

ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız eğer çok sevinirim.

Domain'i godaddy den aldım.
Hosting'i inmotion hosting den aldım.

teşekkür ederim...

Edit: Teşekkürler divit. Aynı zamanda ben de öğrenmek istiyordum. çok yardımcı oldun.

 
  • monreve  (26.07.14 00:44:55) 
100 liraya ogretirim


  • hjarteblod  (26.07.14 00:50:14) 
hocam şimdi hızlıca anlatmak gerekirse alan adı yani domain ile hostingini birbirine senkronize etmen gerekiyor.
bu işlemi yaparken alan adını sunucunun kendi dnslerine yönlendiriyorsun.

godaddy'nin panelinde ns olarak adlandırdığımız bir giriş var o kısıma inmotion 'ın kendi dns adreslerini giriyorsun.

genelde örnek vermek gerekirse şu şekilde oluyor:
ns1.inmotion.com
ns2.inmotion.com

bu bilgileri godaddy üzerinden güncelledikten sonra ortalama maksimum 12 saat içerisinde ikisinin senkronizasyon işlemi gerçekleşiyor.

yine aynı zamanda sunucu panelinden alan adınıda, "yeni bir site" olarak eklersen ikisinin senkronizasyonu tamamlanmış olur.

en basitinden sen inmotion'da bulunan hosting paneline istersen google.com u bile eklersin ama google.com alan adını senin sunucunun dnslerine yönlendirmediği sürece senkronizasyonlar tamamlanmaz.

yardıma ihtiyacın olursa ulaşabilirsin.
  • tek terk  (26.07.14 01:01:46 ~ 01:04:03) 
tek terk +1

ek yapmak gerekirse, bu ns'ler domainde tanımlandıktan sonra bir adet ftp programına ihtiyacın var. bunun şifresi çoğunlukla panelden ayarlanabiliyor. filezille ve cuteftp en sık kullanılanları. ben geçenlerde filezilla yı yükledim ancak bir türlü ısınamadım, torrentten cuteftp yükledim(istersen bir şekilde sana da ulaştırabilirim)

cuteftp'de ftp adresini tam olarak tanımlamanın ardından dosyaları atıyorsun ve işlem bitiyor.
  • sevgikusunkanadinda  (26.07.14 01:18:49) 
Kendi host IP me ve ftp username e nereden bakabilirim ?


  • saysomething  (26.07.14 01:26:40) 
@tek terk: godaddy de tam olarak nerede ? bilmediğim için bulamıyorum ?


  • saysomething  (26.07.14 01:54:51) 
godaddy müşteri numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra bir sayfaya yönlendirecek sizi. ardından ürünlerin alt sekmesi olarak alan adları kısmını göreceksiniz, onun üzerine tıkladığınızda size ala adlarınızın olduğu listeyi açar. domain adınızın yanındaki yeşil başlat seçeneğine tıklayın, Ad Sunucuları yazan yer büyük ihtimalle boşta, ekle veya yönet seçeneklerinden birisi çıkacaktır. oraya tek terk'in bahsettiği gibi ns1 ve ns2'yi girin.

ip'ye genelde ihtiyaç olmuyor, yine ns1 ve ns2yi ftp programına girip, kullanıcı adı şifreyi girdiğinizde siteniz açılacaktır. host adını belirlemeyi ve domaini ekleyip kullanıma hazır hale getirmeyi de websitenizi aldığınız şirketin size vereceği adrese kullanıcı adı ve şifre girerek ulaşabilirsiniz.
  • sevgikusunkanadinda  (26.07.14 02:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.