[]

Toplanın bana akıl verin..(eğitim)

22 yaşında er kişisiyim
daha önce odtü felsefeyi bıraktım
Gsü felsefe 2. sınıfa geçtim bu sene ancak alttan çok dersim var. Açıktan adalet bitirip hukuğa geçerim diye düşünüyordum.

Dgs'de sürem yetmedi 281 puan 2092.ciyim. Hukuk zor gözüküyor %50 burslu falan olsa giderdim ama onlar bile zor.

Felsefeyi seviyorum ama artık okumak istemiyorum 22 yaşında 2 ye geçtiğim geçemediğim belirsiz yükseği doktorası burdan benim akedemisyen olmam ya da biraz para kazanmam 28-30 'u bulacak.

Bu sınav sonucunun ardından moralim bok gibi şu an bütün gelecek planlarım alüst olmuş gibi hissediyorum. Ne yapmamı önerirsiniz siz olsanız nasıl bi plan çizerdiniz kendinize?

 
gsü default mezuniyet yaşı 24 zaten boşver yav okulu bitir adaleti falan napıcan? ingilizcen iyiyse her türlü iyi kötü bi şeyler bulursun özel sektörde.


  • i ve been mistreated  (25.07.14 22:39:24) 
Ingilizce felsefeyi birakip fransizca felsefe okumak ayri cesaret!! Takdir ettim. Hep okulun manzarası yuzunden oluyor bunlar ya neyse :)
Son 2 sene secmeli agirlikli oluyor. Iletisim bolumunden filan ders al ortalama sikintin varsa ve bitir bence gsu yu. Pisman olacagini sanmam. Fakat bu arada ilgi duydugun yan dallari dusun. Stajlar yap formasyon alip felsefe grubu ogretmeni olmak istemiyorsan. Gazeteler olur sivil toplum kuruluslari olur ozel sirkette ik cilik olur. Sevmesen de dene neyi istemedigini bilirsin.

  • gis  (25.07.14 22:52:26) 
felsefeyi bitiremezsin demiyorum, bitirsen ne olur diyorum :) madem hukuk sevdan var, ciddili hazırlan dgs'ye bir kez daha.


  • pofudukayi  (25.07.14 22:55:34) 
Haa ama sadece baltaya sap olmak meslek gibi meslek okumak icin degil de gercekten hukuk icinde ukde kalmis bi bölüm ise ozaman pes etme git mutlaka hukuk oku orasi net.


  • gis  (25.07.14 22:58:01) 
kafanda tutkuyla istediğin başka bir bölüm ya da meslek olsaydı bırak derdim ama böyle bir durun olmadığına göre, dersleri ver ve bitir. ne tarz bir iş yapmak istiyorsun bitince? buna göre de yan uğraşlar bul. felsefe güzel bir bölüm. ama acele et artık.


  • simten  (25.07.14 22:58:51) 
odtü sosyoloji terkim. 22 yaşındayım hukuku yeni kazandım. harbiden hukuk istiyosan otur seneye çalış koy şeklini sonra koç gibi çık ortaya.


  • error522  (25.07.14 23:31:13) 
kafamda hiç bişey yok şu an. sanırım tutkularım öldü :)


  • zenciamacalismiyor  (25.07.14 23:31:34) 
bitir bence felsefeyi. Gsü'de okuyorsun sonuçta, okulun bir etiketi var.

22 yaşında 2.sınıfa geçmek çok geç değil. Ben 23'üm 3'e geçtim.Öncesinde bende başka bölüm bırakmıştım.

Hukuğu kazandın, bitirdin derken yaş yine 30 olacak belki de 30'u geçecek. Hukuk 4 yılda bitmiyor kolay kolay.
  • empedokles  (25.07.14 23:39:35) 
Felsefeciye zor soralım:
önce odtüyü niye bıraktın
gsüde niye kaldın
dgsye niye çalışmadın
hukur nerden çıktı anasınıdikim felsefenin yanına

Bunlar zor sorular bir cümleyle cevaplamak için, o yüzden ben olsam: ...

Hayır yani mevzu yanlış öss tercihiyse pat diye bırak, hatun arıyorsan yanlış yerlerdesin başka yerden direk evlen sen
  • inspector  (25.07.14 23:55:36 ~ 23:56:33) 
fransızca öğrenmek için bıraktım ama başka etkenler de vardı o dönem.
gsü'de fransızca öğrenemedim biraz da dersleri salladım o sebepten kaldım.
genel olarak ders çalışma alışkanlığım yok ama dgs'de konu sıkıntısı değil zaman sıkıntısı yaşadım

hukuk da eski kız arkadaşımdan çıktı kendisi 4. sınıftı okulu bitiriyordu vs. sonra benim de aklıma yattı direk 3.ten başlayıp bi özelde 2 senede bitirmek. Sonra akademiden soğudum felsefede kalmak istemedim. hukuk bitirince de avukatlık falan yapmak istemiyorum aslında
  • zenciamacalismiyor  (26.07.14 00:05:57) 
Fransızca öğrenmek için okul bırakıp fransızca eğitim veren okulda fransızca öğrenemiyorsun? metu gsü de felsefe okudun genel olarak(ne demekse) ders çalışma alışkanlığın yok? okulunu bitiren ESKİ kız arkadaştan aklına yatan hukuk fikri? akademiden soğudun ve hukuk bitirince avukatlık da yapmak istemiyorsun?
Gardaaaşş
En son ne zaman dayak yedin sen
  • inspector  (26.07.14 00:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.