[]

facebook harbiden mutsuz ediyor

kız erkek sorusu değildir.

yaş 25. erkek.

uzun zamandır facebook kullanırım. yaklaşık 7 senedir aynı hesabı kullanırım arkadaş sayım 300. ne herkesi eklerim nede kabul ederim. ekleyeceğim kişiyi enazından 1 2 ay tanıdıktan sonra eklerim. etrafıma ve arkadaşlarıma bakıyorumda 1 gün içinde tanıdığı kişiyi direk ekliyorlar. özellikle kızları.

beni sinir eden bir durum var. son 1-2 senedir nedense insanlar beni silmeye başladı. ilkokul arkadaşlarım, yakınlarım, üniversite arkadaşlarım... insanlara gidip niye sildiğini de soramıyorum. hatta geçenlerde yakınımızın çocuğu ekledi. ergen daha. kabul ettim ayıp olmasın diye. bi kaç gün geçti sürekli birşeyler soruyor bana bende cevaplıyorum. işini gördüm diyebilirim. 1-2 ay geçmeden ergen bebe beni silmiş. anlam veremedim. desemki ergendir resimlerini durumlarını beğenmediğim içindir. yok arkadaş onları yaptım gönlü olsun diye.

mesela tören oldu resimler çekildik likelamacalar başladı. atıyorum bana 10 like geldiyse arkadaşa 25 30. muhabettimin iyi olan arkadaşlarım bile beğenmeye veya bir hayırlı olsun demeyi çok görüyor. Ben kendilerine hayırlı olsun gibi mesajlar atarken görmezlikten geliyorlar. Ödevlerine gece yarısı yardım edip dersten geçirttiğim ayağıma kapanıp dua edenler bile. Olm insanlar niye böyle la?

Şimdilik facebookumu seminerler ve eğitimim için kapatmıyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum? Sanki insanlar benden gizli bir biçimde nefret ediyorlar veya kıskanıyorlar...

merak ettiğim bir konu ise böyle 80 90 like alan kişilerin o likelayan kişilerle ilişkileri nasıl?

 
Resmimi beğenir misin diye mesaj atan insanlar var. Beğeni begeniyi çekiyor, ana sayfaya düşmesini sağlıyor. Aynı resmi iki üç kere çevirip koyarak beğenisini arttiranlar var. Başkasının durumuna atlayıp bugün sana yarın bana yapanlar var. Umursama pek. Sosyal medya uyduruk bir yer. Akşam yedikleri fasulyeyi askimla romantik yemek diye koyanlar var. Bir video vardı geçenlerde buzzfeedde görmüştüm. Birazdan ekler birisi. O video gayet iyi anlatiyor. Safi reklam.


  • Lim5  (25.07.14 20:14:48) 
ha bu arada eklemeyi unutmuşum. Sürekli spam şeklinde şeyler paylaşan birisi değilim. En fazla günde 1 durum 1 video paylaşırım öyle diyeyim.


  • false pretension  (25.07.14 20:17:14) 
bu kadar ciddiye almazsan etmez, boşver silen silsin. beğenen beğensin. beğenmeyen beğenmesin. ben kendime ait bir katalog olarak görüyorum sadece kendi profilimi. anasayfada da vakit öldürmelik paylaşımlar, millet napıyor falan fistan. beğendiğim sayfalardan da güncellemeleri takip ediyorum. çalışma ya da okuma gruplarından haber alışverişi yapıyorum, şu açıklanmış mı buluşma var mı, etkinlik var mı vs. -katıldığım da yok ya neyse işte- yani çok da büyütmemek lazım. benim de 150 küsür kişi var sorsan 3 kişiyle konuşuyorumdur anca


  • neseranni  (25.07.14 20:29:51) 
bendensin kanka. facebooku 3-5 kişiyle konuşmak için kullanıyorum. post falan atınca kimse siklemiyor beni de. olsun ben yine de mutluyum :D


  • baldur  (25.07.14 20:38:27) 
olm sıkıcıyız lan demek ki


  • kosun lan mevzu var  (25.07.14 20:47:45) 
Gereksiz insanlarmis ki kendi kendilerini cikartmislar senin hayatından. Boyle düşün. Bi zaman sonra aman iyi ki silmiş diyorsun zaten. Ben öyle yapıyorum artık. Ilk başlarda cok canım sıkılıyordu yoksa.

80 90 like alan kisilerin iliskileri de birbirlerinin like borcunu ödemek seklindedir. Yoksa o kadar kisiyle samimi mi olunur ya.
  • mandalina kokusu  (25.07.14 20:50:05) 
sıkıcı doğru cevap. biz bize ayrılan süreyi doldurmaya çalışanlardanız galiba pampa.


  • baldur  (25.07.14 20:50:29) 
Bu videoyu facebookta paylaştım 2 kişi beğendi sadece :) Arkadaş sayım 120. Ve beni de yıllar sonra silenler oluyor. Neden inan bilmiyorum.


www.viraligo.com
  • buzbebek  (25.07.14 20:57:24) 
harbiden sıkıcıyız galiba hehe :)

geçen senelerde bir sosyal deney yaptım. herkesin doğum gününü kutladım. Benim doğum günün kutlayan sayısı. 30. Önceki sene 46 idi mesela. Değişen pek birşey olmuyor anlaşılan.

Neyse profilimden 10 15 kişiyi sildim. Ama öncesinde "temizlik zamanı" diye bir durum paylaştım. Hemen 2-3 kişi profil resmimi beğendi. Facebook çok bozdu...
  • false pretension  (25.07.14 21:31:07) 
Benim fotolardaki like sayisi iki haneyi bulmaz genelde. Gerçi listedeki birçok kişiyi kisitlilara ekledim. Beni de silenler var. Umrumda mi, hayir.
Şöyle de birşey var; Önceden fotoğraf hic koymazdim. Sonra gezdigim her yerden fotolarimi koymaya basladim. Bir baktim adini sanini unuttuğum insanlar hatir sormaya basladi, iyi geziyorsun falan demeye başladılar. Ne is yapıyorsun falan diyorlar. Bu nedir simdi?

  • delifaruk  (25.07.14 22:21:59) 
bence neyi ne amaçlı kullandığın önemli. bak diyorsun ki "seminerler ve eğitim amaçlı kullanıyorum." o zaman bu amaçla kullanmaya devam et ve insanların seni silmesini, ne bileyim, gönderdiklerini beğenmemesini falan sallama, derim naçizane.


  • pasp  (25.07.14 22:32:37) 
bu durumu bile bu kadar takman, takıntılı bi şekilde takipte olman sorunun cevabıdır belki de.bazı sosyal problemlerin, çekincelerin olabilir ve bunlar dısarıya itici bi şekilde yansıyo olabilir.paylastıklarına, yorumlarına falan bakabilirsin.ben mesela sadece çok paylasım yapanları ve asırı derecede itici siyasi-sosyal tespitler yapanları siliyorum facebooktan.


  • lampetia  (27.07.14 14:58:19) 
anahtar kelimeleri veriyorum. arz talep reklam pazarlama.

erkeklerin cogu fb'tan kiz dusurmeye calisiyor. safi bunun icin kullanmasalar da neredeyse her erkek bunu yapiyor. kizlar da buna zaten acik.

simdi bu talep arzi doguruyor ve pazarlama icin guzel gorunen fb profil pic'lerine ihtiyac duyuluyor. bu pic'lerin layklanmasi da ''sana yaziyorum'' demek. o laykin hemen arkasindan da ozelden muhabbet baslatiliyor zaten direk.

isin reklam kismiysa devamli durum guncellemesi yapmak zirt birt bir seyler paylasmak ki kendimi unutturmayayim. boyle boyle o layklar oluyor sana 100-120. ve evet birbirleriyle fb'tan tanisiyorlar.

sen simdi bunlarin hicbirini yapmiyorsan silerler tabi. birak silsinler cunku gercek hayatta ezik olanlar genelde kendilerine boyle alternatif bir gerceklik bulunca orda var olmaya calisiyorlar.
  • uzay receli  (28.07.14 08:22:21 ~ 08:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.