[]

askerlik / yoklama kaçağı

merhaba
ben 27 yaşında askerlik son yaş sınırına kadar hakkımı kullanmak için lisans okuyan biriyim.

öncelikle zamanında eve kağıt gelmedi, sormadım da üstüne filan düşmedim yoklamaya gitmedim. bu sıkıntı yaratır mı ?

29 yaşına kadar okuyabilirsiniz diyor askeriye, ben mezun olsam da yine bu geçerli mi ?

yüksek lisans yaparsam yaş uzar mı ?

 
uzamaz 29 yaş son sınır


  • mr fusion  (25.07.14 13:06:48) 
okul erteliyor genellikle ama azami öğrenim sınırını aşınca yapmıyor sanırım, sordur bi. lisansı 27de bitirip 2 yıl tecille 29a kadar beklersin(lisansı 29da bitirsen bile kesin gidiş 29, uzamaz), bu aralıkta yüksek lisansa kaydolursan ondan dolayı da 3 yıl tecil olur. yüksekten sonra da 1 yıl tecil hakkı var. yani;
27+2+3+1=32, 33 yaşına kadar uzar.

  • uykusunu yakalayan adam  (25.07.14 13:21:32) 
yuksek yas siniri 35'ti en son. maksat askerlikten kacmaksa lisans mezuniyetinden sonra 2 yil tecilinin bitiminde yuksege basvursan daha mantikli olur.


  • Golgi  (25.07.14 13:35:25) 
Uzatmalarda okul tecil etmez genelde. Okuldan ek-c belgesi alip subeye git. Yil sonuna kadar tecil ettir. Yoksa bakaya kalir ugrasirsin yok yere. Oncesinde subeye telefon edip durumunu sor.


  • brkylmz  (25.07.14 14:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.