[]

facetime

bu zımbırtı sadece iphonelar arası mı kullanılıyor? skype gibi ücretsiz mi yoksa arama ücreti üzerinden mi hesaplanıyor? thx




 
Sadece ios cihazlar arasi kullaniliyor. Konusma internet üzeri oldugu icin hic bir maliyeti yok.

Fikir olarak muhtesem bence. illaki facetime olarak kullanmak zorundada degilsiniz. Sesli olarakta aramayi gerceklestiriyorsunuz ve ses kalitesi olarakta cok iyi. Yurtdisiyla görüsmek icin en uygun secenek.
  • VIPCH  (25.07.14 12:54:14) 
iphone ve internete bağlı ipod touch ipad ve maclerde kullanabilirsin. Yani her apple ürünü arasında gayet kaliteli görüntülü veya görüntüsüz haberleşebilirsin. 3g üzerindense paketin bittikten sonra veri ücreti verebilirsin ama wifi ya bağlanıp konuşursan o sorun da kalmaz.


  • ao12  (25.07.14 13:20:45) 
Soruya kaynak: e peki bunun skype veya viber'dan farkli yaptigi ne var? Onlarda bu dediklerinizi zaten yapiyoruz? Tamam viberda sadede ses var goruntu yok, peki ya skype?


  • letheavendangered  (25.07.14 13:33:13) 
birazcık letheavendangered'a cevap olacak ama, apple cihazları arasında skype'tan daha iyi çalışıyor, performans olarak yani, daha stabil, ayrı bir hesap açmana gerek yok, ekstra program yüklemene gerek yok, birden fazla apple ürünü kullanıyorsan kolaylık oluyor o yüzden falan filan. sonuçta browser gibi düşünün, hepsi aynı işi yapıyor ama kimimiz firefox kullanıyor kimimiz chrome gibi..


  • nimberjack  (25.07.14 13:43:53) 
Benim icin artilarini siralamak gerekirse

- Hesap acmadan numara üzerine arama yapabiliyoruz.
Mesela biriyle facetime üzerinden konusacaksin ama ona numarani vermek istemiyorsun, mail adreside yetiyor.

Yani seni aramalari icin telefon numaran + bir kac mail adresini aktif hale getirebiliyorsun.

- Facetime skype gibi baska bir program üzerinden yürümeyip sisteme entegre oldugu icin, normal hat üzerinden konusmanin rahatligi oluyor.

- Ses kalitesi Viperle kiyaslanmayacak kadar iyi.

Bence tek eksigibi, telesekreter fonksiyonunun olmayisi.
  • VIPCH  (25.07.14 14:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.