[]

lpg-otogaz

bu araçlarda otogaz olayında sıralı gaz sistemi ile araçtan tam verim alınıyor deniliyor. nedir bu otogaz da son durum teknolojik olarak, ne tavsiye edebilirsiniz.




 
kim ne derse desin illaki performans düşmesi yaşanıyor gazlı sistemlerde. ama eskiye nazaran yeni sistem çok daha iyi. eskisi kadar performans düşmesi fark edilemiyor.
yakıt tasarrufu ise süper. istanbulda yaşıyorum. benim araç benzinle 0.25-0.3 (lira/km) arası yakarken gazlı sistemde ortalama 0.16(lira/km) yakıyor.
gerisi sana kalmış ;)
  • relativity  (29.06.09 09:55:08) 
Sıralı sistem lpg ile bugüne kadar hiç problem yaşamadığımı söyleyebilirim.
örnek verelim: 2005 model 1,6 otomatik chevrolet lacetti aracım vardı, abartmıyorum 100 km'de 14-15 lt benzin yakıyordu, kazandığım parayı petrol ofisi ile paylaşıyordum, aldıktan bir sene sonra chevrolet firması brc firması ile garanti anlaşması yaptıktan sonra vakit geçirmeden aracımı lpg sıralı sisteme geçirttim. Ardından 3 sene teşbihte hata olmaz tuvalete dahi aracımla gitmeye başladım. Hesaplamalarımla lpg ile km'de 20-25 kuruş yakıyordu şehir içinde. Şehir dışında 15-17 kuruş civarı.
ilk nesil çıkan lpg olayı mikserli sistem tabir edilir, ikinci nesil dediğimiz çok noktadan enjeksiyonlu araçlarda kullanılan sıralı sistemdir.
Aracım 109 beygir gözüküyordu katalog verilerine göre ama lpg olayı geçtikten sonra gönül rahatlığı ile diyebilirim ki 120 beygir olmuştu.
bunda lpg ile benzin arasındaki oktan farkına bağlıyorum.
Özet: Perfonmans artışı ile beraber gönül rahatlığı ile güle güle araç kullanırsın.
Öneri: Sıralı sistem lpg konusunda taktıracağın markaları araştır. 60000 km boyunca herhangi bir sorunda, markanın ürününün arkasında duracağı firmaları seç.
Tavsiye: BRC-italyan işi*
  • tanjant  (29.06.09 10:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.