[]

Goodreads kullananlar

Ya ben goodreadsi aylar önce indirdim bir heves okuduğum 3 5 kitabı işaretledim ve aylarca yüzüne bakmadım. Ama şimdi aktif ve güzgün bir şekilde kullanmak istiyorum. İngilizcem azıcık az. O yüzden kurcalasam da pek bir şey anlamadım. Ben okuduğum kitapların türkçe isimlerini yazmak istiyorum ama aradığımda çıkmıyor. Hatta oriijnali ingilizce olan bir kitabın ingilizcesi bile yoktu, arapçasını seçmek zorunda kaldım. Okuduğum kitapların ismini türkçe olarak kaydetme imkanım var mı? Varsa nasıl?

Bir de bu uygulamayı, siteyi kullananlar olarak nasıl kullanıyorsunuz? Öyle sadece okuduğunuz kitabı yazıp çıkıyor musunuz yoksa başka eğlenceler var da benim mi haberim yok aceba? :<


 
dandik telefonum yüzünden uygulama bende çok yavaş çalıştığı için kullanmıyorum.

mesela tıkanma kitabını eklemek istiyorsun. arama kısmına yazdın: www.goodreads.com

kitabın sayfasına gittin: www.goodreads.com

kapak resminin üzerine geldiğinde "other editions" butonu belirecek ona bastın: www.goodreads.com

gelen sayfada türkçe ismi buldun, işte aradığın kitap: www.goodreads.com

not: ingilizce bile yoksa muhtemelen adını yanlış yazmışsındır.
not2: other editions sayfasında bazen diğer sayfalarda olabiliyor, ilk sayfada yok deyip de çıkma.
not3: yine de bulamadıysan yine other editions sayfasında sağdaki panelde "add a new edition " linki var. oradan türkçe'sini sen ekleyebilirsin.

iyi okumalar :)
  • bi sey dicem  (24.07.14 20:56:06 ~ 20:56:48) 
Orijinial dilindeki kitabin sayfasinda all editions diye bi kisim var, oradan tum dillerdeki baskilari var. Switch edition a basarak turkce versiyonuna gecis yapabilirsiniz. Yani ingilizcesini bulun, girin, all editions a, bulun ordan turkcesini ve switch edition a basin.

Ben okuduklarimi ve okumak istediklerimi isaretliyorum, puanliyorum ve review yaziyorum bazen. Oldukca sik kullaniyorum, cok isime yariyor. Bir kitapciya aklimda ne alacagima dair bir fikir yokken girdigimde, goodreads deki to read listeme girip rastgele birkac kitap secebiliyorum mesela.

Sitenin dili de cok kolay, biraz incelerseniz kaparsiniz hemen.

Bir de, sitede bir suru grup var, listeler var atiyorum son 100 yilin en iyi bilim kurgulari, ya da son 20 yilin en iyi dedektiflik hikayeleri gibi, oylayabiliyorsunuz. Kendinize yillik hedef belirleyip okudukca o barin doldugunu goruyorsunuz, kac kitap geride/ilerdesiniz bunu goruyorsunuz, bazen yazarlar online oluyor, soru sorabiliyorsunuz(takip ettiginiz yazarlar) gibi.
  • mukrime  (24.07.14 20:56:29) 
İsbn numarası ne ola ki? :i

Mukrime ve bi sey dicem: valla uygulamada hiç yerde editions kısmını göremedim. Nerde ki bu? :( orijinal ismini yazdım buldum kitabı bilgiler yorumlar falan var ama editions yok ııh.

Bir de şey sorucam. Bu scan kısmı var uygulamada. Onu nasıl kullanıyoruz biliyor musunuz?
  • okuyamıyom ben ya  (24.07.14 21:04:41) 
Uygulamayi kullanmiyorum cok eksik o. Web sitesinden bahsettim direkt


  • mukrime  (24.07.14 21:20:00) 
app'de barkod okuma olayı var. kameradan dıt yapıyorsun elindeki kitap önüne geliyor.


  • daemonville  (25.07.14 01:31:49) 
  • seytan ayrintida gizlidir  (14.08.14 16:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.