[]

beyaz yakaya bayram var mi?

Bayramda beyaz baretler olarak calisacagiz dediler tamam dedim.. sikinti su. Mesai ucreti yok sanirim. Varmi boyle bir avuc leblebiye maymun sikme degil mi bu? Sen aslansin sen kaplansin diye sirtimiza mi biniyolar acaba? Hakkim varsa kullanmak istiyorum.

14 aydir evime gitmedim. Ya calistigima degsin ya da izin hakkimi mi kullanayim.. ya da hic yoktan boyle bir olay var mi soyleyin a dostlar?


 
dini ve milli bayramlar resmi tatildir, kullanmak hakkınız. çalışmak zorundasın diyorlarsa da mesai ücreti hakkınız. hakkınızı kollayın, yedirtmeyin şerefsizlere.


  • in vino veritas  (24.07.14 14:00:51) 
çalışmayın hacı. ifşa edin böyle şirketleri. bambaşka kafaları oluyo hpnelerin.
hadi çalıştırdılar diyelim. mesai vermek zorundalar. yasalar her türlü sizden yana. korkmayın.

~işe gitmediğin takdirde, şirket seni haksız yere işten çıkardı case'i;
şirkete dava açıyorsun. işe tekrar dönmeye niyetli olduğunu göstermek için 3 ay filan sigortalı bi yerde çalışmayacaksın. kazanırsan işe iade ve çalışmadığın dönemdeki maaşını almaya hak kazanıyosun. kazanma ihtimalin çok yüksek.
  • widee  (24.07.14 14:02:14 ~ 14:11:25) 
resmi tatillerde kanunen sayılı iş kollarındaki minimum işçiler dışında işçi çalıştırmak yasaktır. suçtur yani bildiğiniz. beyaz yakalı olarak hiçbir bayram tatilinde çalışmadım.


  • dahili meddah  (24.07.14 14:09:15) 
resmi tatillerde ve hafta tatillerinde çalışıp çalışmamayı normalde işçi belirliyor, karar veriyor. çalışılırsa da mesai fazlası olarak değil, normal saatlik ücretin iki katı olarak hesaplanır resmi tatillerde çalışılan süre.


  • uykusunu yakalayan adam  (24.07.14 14:09:47) 
iş kanuna göre zorla çalıştıramaz çalışmak isterseniz de normal ücretin 1.5 katını alırsınız.


  • acukali ekmek  (24.07.14 14:13:30) 
Calistirsa bile mesai vermesi gerekir diye biliyorum.
Ayrica yillik izin de kullanmiyorsunuz sanirim. Is kanununa gore calisan, yillik izin hakkindan feragat edemez.

  • delifaruk  (24.07.14 14:58:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.