[]

ulaşım için ücretsiz rezervasyon (schengen)

ülke değiştirirken bunun için de rezervasyon vermem gerekiyormuş. şimdi şu rotalar için ücretsiz rezervasyon yaptırabileceğim seçenekler arıyorum. tren olur, otobüs olur, uçak olur.

venedik - ljubljana
ljubljana - budapeşte

 
rezervasyon gerekli degil ulasim icin, ben daha hic yaptirmadim ve sorun cikmadi,


  • jedilance  (24.07.14 11:12:38) 
idata ofisi söyledi bunu. evrakları geri verdiler. ülke değiştirdiğim için gerekiyormuş.


  • sanat guresi  (24.07.14 11:21:20) 
Normalde nasıl gideceksiniz? Yani bu geçişler ne şekilde yapılacak?


  • whoosie  (24.07.14 11:25:28 ~ 11:25:39) 
carpooling düşünüyordum.


  • sanat guresi  (24.07.14 11:26:39) 
italya, slovenya ve macaristan ab üyesi olduğundan ulaşımda rezervasyon istemezler, zaten ülke değiştirirken gümrük görmeyeceksiniz ki? hiç bir ulaşım aracında rezervasyon sormazlar (schengen ülkeler arası).

yalnız ilk schengen'e gireceğiniz ülkede isteyebilirler, onu ayarlayın gerisi sorun değil.
  • tolga asp  (24.07.14 11:27:07) 
hocam yukarıda durumu yazdım. idata ofisinden çıkıp gelmesem eyvallah. schengen bölgesine giriş ve çıkış rezervasyonlarım var zaten.


  • sanat guresi  (24.07.14 11:31:20) 
şöyle bir şey istemiş olmasın.

mesela 30 günlük schengen aldın ya, atıyorum 10 günü italya'da, 15 günü slovenya'da, 5 günüde macaristan'da geçeceğine dair bir rezervasyon istemiş olabilirler. gerçi düşününce saçma geliyor ama, aranızda bir iletişim eksikliği olabilir orda. yoksa ülke değiştirirken rezervasyon soracak bir mercii yok zaten. vize almadan evvel peşin olarak teyit etmenizi istemişlerdir belki.
  • tolga asp  (24.07.14 11:37:50) 
evet, ana seyahat ülkesi italya olsa da slovenya ve macaristan'da kağıt üzerinde birer gün geçireceğim. bu ülkelerdeki otel rezervasyonlarım da mevcut. benim anladığım da, ülke değiştirirken bu rezervasyonların sorulmasından ziyade belirtilen zamanda başka ülkeye geçileceğine dair bir beyan olarak bunu istemiş olmaları. dediğiniz o merci olmasa da, italyan konsolosluğunun vize vermek için gerekli gördüğü şeylerden birisi demek ki.

thy'den yapılabilen gibi bir rezervasyon sistemi bulamayacağım gibi görünüyor. şimdi aklıma ljubljana ve budapeşte rezervasyonları iptal etmek geliyor. aktarmalı uçaklar var yalnızca. bu da sıkıntı yaratır mı bilemedim. yaratmasa da ücret olayı belirsiz.

seyahat planımda italya'da kalacağım desem, ama buna rağmen italya'dan bu diğer iki ülkeye geçsem sorun yaşar mıyım?
  • sanat guresi  (24.07.14 11:44:22 ~ 11:45:05) 
hiç sorun olmaz, bütün seyahat boyunca italya'da kalıcam deyip sadece 1 gün kalsanız dahi olur ama 30 günlük otel rezervasyonu dikkat çeker mi bilmiyorum.

yüzde yüz kesin bilgiyi şurada bulursun hocam, bu arkadaşlar hergün italya vizesi alan kişiler;

www.facebook.com

gruba katılıp bi sor, işini garantiye al.
  • tolga asp  (24.07.14 11:51:57) 
valla uğraşıp ayrı ayrı rezervasyon yaptırmıştım 12 otele. gruba da başvurmuştum az önce ama onay bekliyorum şimdi.


  • sanat guresi  (24.07.14 11:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.