[]

saçları hızlı uzatma

saçlarımı 15 yıldır falan hiç kestirmiyorum çok nadiren üçlarından bir iki santim aldırmak dışında. Çok uzasınlar istiyorum ama belli bir uzunluktan sonra daha fazla uzamıyorlar. "Şunu kullandım saçlarım topuklarıma değdi" diyen var mıdır?




 
Kesinlikle sarımsak ve biberiye yağı diyorum. Aktardan alıp saçlarına sür, 30 dakika bekle. Zeytinyağlı sabunla yıka. Ben hep böyle yapıyor ve saçlarımın dökülmesini de önlüyor. Biberiye yağı kan akışını hızlandırıyor ve saçın uzamasını sağlıyor.


  • miss is cat  (28.06.09 20:33:18) 
kazıtırsan hızlı uzar.bi de su uzatıyor saçı diye biliyorum.bol bol yıkamayı dene derim.


  • rnks  (28.06.09 20:35:51) 
miss is cat- tarif süpermiş. peki uçlarına mı diplerine mi süreceğim, nemli saça mı kuru saça mı ve hangi oranlarda? bir de sarımsak kokusu saçtan çıkıyor mu?

rnks- ben de tam tersi yıkadıktan sonra taramak kırılmasını kolaylaştırıyor diye her gün yıkamıyordum saçlarımı. ama deniz uzatıyor orası kesin.
  • hayali arkadaş  (28.06.09 20:45:15) 
yılan yağı saç dökülmesi için sanırım. uzaması ile ilişkisi yok.
enteleyi biliyorum ama çok pahalı olduğunu da biliyorum.

  • hayali arkadaş  (28.06.09 22:28:11) 
beslenme şekliniz de saçın uzamasında etkili bir faktör.


  • luin 41  (28.06.09 22:35:21) 
10 gr. entele kullanarak yapacağın karışım sana 2 ay civarı yeter,
10 gr. entele: 10-15 tl. arası.
oldukça da etkili bir çözüm.
  • arigold  (28.06.09 22:49:39) 
denize gir bolca, ise yariyor diye duydum.


  • samfisher  (28.06.09 23:36:26) 
komik gelebilir ama... pirinç pilavi yiyen insanin saçı daha çabuk uzarmış


  • kakoy  (28.06.09 23:48:05) 
yılan yağı uzatmasına uzatıyor ama bende mesela egzama türevi bir hastalığa sebep oldu ve hala geçmiyor... herbal care diye bir ürün var 2 aydır falan kullanıyorum internetten sipariş ettim ödemesini de kapıda yaptım netten aratırsanız "hc saç bakım" diye bulabilirsiniz. bayağı bir memnunum yani..


  • jeanne hebuterne  (29.06.09 00:25:09) 
pirinç. (bkz: uzakdoğu)


  • turkish tekila  (29.06.09 02:29:36) 
entelenin kanser yaptığını biliyor musunuz?
kafanıza sürdüğünüz yağların saçlarınızın köklerinin nefes almasını engelleyip uzun vadede saçlarınızı dökeceğini ve alerjilere sebep olacağını biliyor musunuz?
gidin vitamin falan için... aptal saptal kocakarı yöntemlerine başvurmayın
  • ilse  (29.06.09 02:44:25) 
saç ağırlaşmaya başlayınca dökülüyor, ölüyor yani. her saçın da bir ömrü varmış. belgeselini izlemiştim. saçınız ne kadar çok uzarsa o kadar çok azalacaktır, dökülecektir ve yenisi çıkacak büyük ihtimalle. yeni çıkanlar da kısa olacak tabi :)
kuaförüm ayda bir, bi cm kestir saçını, hem sağlıklı olur hem de daha çabuk uzar demişti. doğru demiş, sürekli kestiriyorum ve daha da uzuyor.

  • aithra  (29.06.09 10:52:33) 
15 senedir saçını kestirmeyen bir insana "kazıtırsa hızlı uzar" demek de şahaneymiş.


  • coffee and cigarettes  (29.06.09 11:36:12) 
(bkz: biotin)


  • clementine  (29.06.09 12:14:04) 
tüm cevap yazanlara teşekkür ederim.
*entelenin zehirli olduğunu biliyorum ama kanserojen olduğunu hiç duymamıştım, neyse zaten kedili eve zehirli bişey sokmak da çok akıl karı değil. Ama yağların kafa derisinin nefes almasını engellediğini falan zannetmiyorum en azından tamamının. Kına ile ilgili de öyle söylerler hep, biraz kuaförlerin uydurması gibi gelir bana.
*yılan yağı sürüldüğü anda saçlarımı yere değdirecekse bile kullanmak istemem, hayvanları kozmetik amaçlarla katletmek hiç doğru gelmiyor bana.
*sanırım uzamayan saçlarda sorun şu; belli bir uzunluktan sonra kırılıyor ve ucundan kopuyor. Yeni saçlar da çıkıyor ama yazıldığı gibi kısa. her ay 1 cm kestirmek en iyi çözüm ama maalesef şimdiye kadar 1 cm kesmekle yetinen kuaföre rastlamadım, en az 5 cm kesmeden rahat etmiyor kuaförler.
*vitamin...tamam. Ama hangi vitaminler ki? E mi? Ve de ne formda?
*Pirinç iyiymiş.
*HC'nin reklamını görmüştüm ama emin olamamıştım, demek fayda görenler varmış.
  • hayali arkadaş  (29.06.09 14:38:11) 
hayali arkadaş, vitamin olarak biotin almalısın 5,000 mcg kadar. Medobiotin (34 tl)var eczanelerde satılan. Bir de yanına folik asit al. Folbiol (1,5 tl) ismi. İki kutu da sana 2 ay yeter. Kimilerinin saçını 2,5-3 cm uzatıyor ama benimkini 2 cm uzattı. Bunların hepsi b vitaminidir bu arada.

Kuaföre gitmene gerek yok bence, milim milim alıyorum ben uçlarından çok kurursa. Isıtılmış zeytinyağı kürü iyidir, bir de şampaunına iki yemek kasığı bal katarsan saçların yumusacık olur.
  • clementine  (29.06.09 22:54:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.