[]

İstifa Süreci Hk.

Merhabalar arkadaşlar,

Biliyoruz ki hiç birimizin bir işte kalıcı olacağının garantisi yok ve profesyonel yaşamın gereklilikleri bizi her türlü sonuca götürebiliyor.

Ayın 3.ü itibari ile istifa görüşmelerim başladı ve oldu olmadı derken 7sinde imzayı ancak atabildim. 1 aylık süreç hesaplandı ve önümüzdeki ayın 9u ok çıkabilirsin dendi. Ancak kullanmadığım 2 haftalık yıllık izin hakkım var ve önceden çıkmak istiyorum, yerime bir arkadaş da yetiştirdim bu süreçte. fakat bu konuda yardım rica ettiğimde olumlu bakılmadı.

yukarıdaki romanımın girişinden sonra soruma gelelim. Tamam yasal süreç bunu gerektiriyor, ancak benim yıllık izinlerimi bu sürece saydırarak çıkmam yasal olarak benim hakkım olabilir mi? ek olarak erken çıkmam gerektiği için her türlü konuda destek oldum ve firmadan da bu konuda izin isteme rağmen olmadı, benim kalan bir hafta için işe devam etmememin ya da işe gitmememin yaptırımları ne olabilir.. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
İs bularak ayrildigini soylemediysen yasal is arama sureni yani gunde iki saatini toplu kullanmak isteidigini soyleyip misal ihbar suren alti haftaysa bu sureyi dort haftaya dusurebilirsin.


  • condom kurşunu  (23.07.14 22:17:18) 
condom kurşunu,

Bunu söyledim ancak günce iki saat benim hakkım ise bunu her halukarda kullanabiliyor olmam gerekmiyor mu?
  • va  (23.07.14 22:22:05) 
Maalesef. is buldugunu soylediysen mantik olarak is arama suresini kullanamazsin zaten kullandirmazlar. sureye gerek yok demek ki zaten is bulmussun daha ne suresi derler muhtemelen. ama istersen rapor falan al yerlerse. ya da ihbar tazminati odersin cikarsin erkenden maasindan keserler cikmak isteigin sure kadar maasini.


  • condom kurşunu  (23.07.14 22:31:06) 
Ben iş bularak gitmeme rağmen iki hafta iş arama iznini düşürmüştüm ihbardan


  • nightfall  (23.07.14 22:43:43) 
Günlük iki saatlerini hesapla toplu kullan. İk'ya mail gönder iş arama izinlerimi toplu kullanıcam. Bu nedenle şu şu günler işe gelmeyeceğim de. Mailin çıktısını al. İzin paranı ayrıca çıkarken ödeyecekler. İhbar süresinde genel görüş izin kullanılmaz. ( bu konu tartışmalı)


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (23.07.14 23:10:07) 
İznini kullandırmıyorlarsa çıkışta kalan iznin kadar maaşına denk ücreti vermeleri gerekli.


  • burfak  (24.07.14 08:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.