[]

Türkiye kadın mahkum ve tutuklu oranı

toplam tutuklu ve hüküm giyenlere göre yüzde 4. Bu habere göre Türkiye cezaevlerinde 136bin kişi var. Bunların 5bin'e yakını kadın. Avrupa sıralamasına göre sondan dördüncüymüşüz. Bunun arkasında yatan sebepler neler olabilir, ne düşünüyorsunuz?

t24.com.tr


 
Büyük ihtimalle koca şiddetinin sonucu olarak aile içi cinayettir diye düşünüyorum. Bunların gerçekleşme oranları arttıkça kadınların da cinayet işleme oranı artıyor elbette. Bir diğer sebep de cinsel taciz olabilir. Çocukluktan itibaren evde şiddet ve tacizle büyümüşse daha da kötü.
Google'da baktım ama doğrku keywordle aramadım sanırım, araştırma gibi bir şey bulamadım.

  • whoosie  (23.07.14 22:09:57) 
aslında rakamın azlığından bahsediliyor sanırım burada. çokluğundan ziyade.

erkek egemen toplumda suçları da erkeğin işlemesi normal gözüyle bakıyorum. eve tıkılıp kalan kadınlar nasıl ki daha az öğrenci, daha az çalışan, daha az milletvekili oluyorsa aynı şekilde daha az suçlu oluyorlar.
  • redsvienas  (24.07.14 00:55:58) 
türkiye'deki istatistikleri bilmiyorum, ama batı ülkelerinde aynı suçu işleyen erkekler genelde çok daha fazla ceza alıyor. yargı sistemi erkeğe karşı daha acımasız.


  • 386 dx  (24.07.14 01:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.