[]

Havalanı bavul hakkı ve Almanya'dan Türkiyeye koli göndermek

Merhaba almanya'da çok eşyam biriktiğinden dönüş için 2 seçeneğim var.

1) fazladan bavul alıp 2 bavul + el bagajı + laptop çantası şeklinde gitmek. 30kg bagaj hakkım var yeterli olacağını tahmin ediyorum. 2 bavulla ödemeden gidebilir miyim yoksa 2. bavulum 30 kg hakkımı doldurmadığım halde kg başına ödeyerek ek bagaj hakkı mı sayılacak?

2) kolileyip kargo şeklinde göndermek ama bunun için hangi firmaları kullanabilirim bilemiyorum. Sonuçta birsürü türk var burda memleketlerine habire bişey gönderiyorlardır, ne kullanıyorlar biliyor musunuz?

Teşekkürler umarım biri cevaplayabilir.

 
2 bavul olması problem değil kiloyu aşmadıktan sonra..


  • calzoncillos  (23.07.14 21:21:15) 
benim bildigim bavul icin tek limit kilo degil, yani totalde hacim hakkinizda bulunuyor. mesela air francein yazisinda diyor ki boy en yükseklik toplami 158 cme ve kilo 23 kilo üstüne ulastiysa ücretlendirme yapilir.

yani demem o ki, 30 kilo pamuk götüremiyorum ama 30 kilo demir götürebiliyorum. hacim de önemli, depolama araclari ve kisi hesaplari genelde buna bagli.
  • wiillii  (23.07.14 21:33:00) 
kendi sitesinde amerika ucusu icin söyle ibare düsülmüs:

Ekonomi sinifi
max bavul sayisi 2
Her Bagaj İçin Azami Ağırlık 23 kg
Her Bagaj İçin Azami Boyutlar (en boy yükseklik toplami) 158 cm

buna göre bu ucuslarda 2X32 kg olarak uygulanan serbest bagaj hakkı 26 Eylül 2013 tarihi itibariyle 2 X 32 kg yerine 1X32 kg + max 3 adet (uzunluğu 3 metreyi, toplam ağırlığı 32 kg ı aşmayan) surfboard çantası olarak da uygulanabilecektir. 3 adetten fazla getirilen her surfboard için THY spor malzemeleri ve bisiklet taşıma ücretleri üzerinden işlem yapılacaktır. ibaresi düsülmüs. yani cok parcalilara izin veriyorlar. ancak totalde 2*32 kg asmayacak sekilde ise.

almanya kisminda denmis ki:
Almanya çıkışlı Türkiye ve Türkiye ötesi varışlı seyahatlerde serbest bagaj taşıma hakkı Business kabinde 40 kg. Ekonomi kabinde ise 30 kg olarak uygulanmaktadır.

tek bagaj hakki 30 kg olarak belirtilmis. baska bavul kabul etmeyebilirler gibi.

ek bagaj kosullari:www.turkishairlines.com

bu durumda 30 kiloluk tek bavul haricindeki her sey sikinti. tuzluya geliyor. eger yapacaksaniz ek ödemeyi, ya da ek bagaj isini, agirlari birine diger hacimce cok seyleri digerine koyun.

ögrenci halimizde bizim cözümümüz sikca gidip gelenlere bindirmek yükü. dp ya da dhl falan cok pahaliya geliyordu. 4 kilo 70 lira mi neydi, cok yamuluyorda olabilirim tabi. pttde öyle bir sey demislerdi annemlere.

genel kaynakca:www.turkishairlines.com

baska seyleri yetkili satis ofislerine sorun ya da telefonla ulasip tasdikleyin. orda son dakikada degisiklik yapmaniz cok zor olur.
  • wiillii  (23.07.14 21:47:33 ~ 21:48:32) 
Çok teşekkür ederim, firmam Germania Airline diye bir alman firması, sitelerinde bilgiyi bulamadım bir türlü.


  • justinial  (23.07.14 22:35:44) 
Die Freigepäckgrenze für aufgegebenes Gepäck beträgt für Erwachsene und Kinder ab zwei Jahren 20kg. Auf Flügen nach/von Libanon, Israel und Irak beträgt die Freigepäckgrenze für aufgegebenes Gepäck für Erwachsene und Kinder ab zwei Jahren 25 kg.

30 kilo degil 20 kilo.

asarsaniz de kilo basina 10 euro diyor ki bu durumda bavul sayisi artabilir ancak totalde 32yi gecemezsiniz diyor.

Bei Überschreitung der Freigepäckmenge wird ein Aufschlag von 10 EUR pro kg und Strecke berechnet. Bitte beachten Sie, dass aus Sicherheits- und Arbeitsschutzgründen aufgegebene Gepäckstücke unabhängig von der Freigepäckmenge nicht schwerer als 32 kg sein dürfen.

www.flygermania.de

göz attim arada kacirdigim baska bilgi olmus olabilir detaylica bakmak ya da infoya mail atip sormak gerekebilir. ama 30a sigarim diyorken 20ye düsmek büyük fark. kilo basi 10 euroda az degil. yani benim acimdan degil. ben sirf git gelde 29.7 takiliyorum ki o da geride bir seyler birakarak.
  • wiillii  (24.07.14 01:51:31) 
doğru diyorsun da e-ticket'ımda 30 kg yazıyor ama şöyle ki e-ticket'ımı aracı firma hazırlamış 30 kg yazmışlar. en iyisi bi mail atayım


  • justinial  (24.07.14 03:09:38) 
muhtemelen ortak ucustur. öyle durumlarda bilet arkasi daha güvenilir, örnegin lufthansa thy ortak ucusunda ucak thye ait oldugundan thy kurallari gecerliydi. ama sorarsan belki o 30 kiloyu bulky kapsaminda ücret ödemeden parcali sokabilirsin. mailden ziyade telefon acin ya da satis ofisi varsa oraya sorun. maile hicbir yer ciddi bakmiyor cünkü.


  • wiillii  (24.07.14 13:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.