[]

meyhanelerdeki beyaz peynir

pazarlardaki, marketlerdeki peynirlerin hiçbiri meyhane peynirleri kadar güzel değil. Meyhaneciler nerden buluyor o yumuşak, yağlı, tuzlu beyaz peynirleri?

istanbul-avrupa yakası-fındıkzade


 
alkolün etkisidir bence o kadar güzel hissetmeniz=) büyük marketlerde deneyerek bulabilirsiniz onun gibi bir peynir. tadına bakabiliyorsunuz açık peynirlerin..


  • dambil  (28.06.09 18:49:16) 
rakıdır o rakı.


  • arigold  (28.06.09 18:50:30) 
ayrıca astoria'da gurme market var; okko.

fiyatlar tuzludur ama orada milyon çeşit peynir tadabilirsin.
  • arigold  (28.06.09 19:19:49) 
siz rakı diye esrar içmediğinize emin misiniz? benim içtiğim rakılar tad alma duyusunu pek değiştirmiyodu.

ama sorun şu; markette tadınca "ah evet bu" diyorum, eve getiriyorum alakası yok o peynirle.
  • hayali arkadaş  (28.06.09 19:39:03) 
ezine koyun-inek karışık peyniri. yalnız koyun sütü oranı daha fazla olacak.


  • egilincecataligozukmeyenentelmuslukcu  (28.06.09 19:54:41) 
doğru cevap verilmiş ama tekrarlayayım, kesinlikle koyun peyniri. rengi hafif sararmış olanları daha iyidir. marketlerde de bulunur ama peynircilerde daha kalitelisini bulabilirsin.


  • gaia  (29.06.09 00:27:23) 
kırklareli peyniri alın, yarım yağlı ya da karışık :)
kızılelma caddesindeki itimata (kapanmadıysa) bi sorun.

  • aithra  (29.06.09 11:00:46) 
markalı, paketli peynirlerde pek bulunmuyor. bakkal peynirinden şaşmam.


  • cereal killer  (29.06.09 11:26:54) 
markalı ambalajlı peynirlerde o tadı bulamzsın. hepsi fabrika ürünü oldugunda ya süt tozu içerikli ya da yagı alınmıs sütten imal edilmekte. 15-20 kiloluk tenekelerde mandıra peynirleri satılır ki bunlarda zaten restoranlara özel getirilir cogu. piyasa da bulmak oldukca güz. ama tam yaglı ezine peynirinde o tadı biraz yakalayabilirsin


  • h.roark  (07.07.09 21:07:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.