[]

Düşmanın Allah olduğu zaman kime gideceksin? Duyuru Sümer'i sorguluyor.

Nedir bu Sümer arkadaşlar? Yani nedir derken biliyorum olayı da, bu adam deli mi, şizofren mi, trol mü yoksa ermiş mi?

Düşmanın allah olduğu zaman kime gideceksin? diye bir laf etmiş adam ki gerçekten fiyakalı laf.

görüşleriniz nedir?

 
boş işler bunlar.

allah yok, o yüzden düşmanın olamaz. bir düşmana karşı illa birine gitmen de gerekmez. mücadeleni tek başına ver..
  • bira sisesi kapagi  (23.07.14 15:43:45) 
sümer'le ilgili görüşlerinizi merak ediyorum söylediği sözden ziyade.


  • dahili meddah  (23.07.14 15:48:57) 
adamın sağlık sorunları olduğu belli. hayat küsmüş. mutsuz. ve mutsuzluğunun farkında. ailesi bile dışlamış adamı. herkesten ayarı yemiş sanki biraz. bu da onu yalnızlığa itmiş. yazık yani. çok yüceltmeye falan gerek yok, hepimizden kötü bi durumda belki de. bi tane bile arkadaşı olmayan bi insana benziyo. kendini öldürse şaşırmam ki zaten o da bunu yapmak istiyo.


  • elorelia  (23.07.14 16:05:15) 
beni bu denli teknik bilgisi ve analitik zekası baya şaşırttı, halk arasındaki psikolojik vaka tanımlarından fersah fersah uzak.merakla takip ediyorum.


  • ayk  (23.07.14 16:07:01 ~ 16:07:18) 
kafası başka çalışıyor bu kesin.
bazen çok mantıklı laflar edip bazı açılardan da saçmalıyor olması bu yüzden.

viledayı yıkamak için ayrı kova alan bir adam. çünkü aleti sıktığın kirli suyun içinde yıkanmaz diyor. oraya sıkarsın, ayrı bir kovada yıkarsın. bu mantığını, bakış açısını seviyorum.
aman bunun yanı sıra gidip vişne suyunu kaynatıp çay yapıyor.
ya da su arıtma cihazını test etmek için çay koyuyor içine ve berrak su çıkmayınca "bozuk bu alet" diyor.

hakkında "adam" diye bahsedilmesinden de hoşlanmıyor mesela. insan diyecekmişiz.
böyle değişik bir kafada.

ha şimdi popüler olmaya başladı diye bir espri yapma veya bekleneni sunma telaşına düştü. bu durumlarını sevmiyorum hiç.
ama değişik biri ve arada girip bakıyorum, neler paylaşmış, neler yapıyor diye.

tabii teknik konularda yazdıklarını hiç anlamıyorum. oralarda zeka mı fışkırtıyor, saçmalıyor mu bilemiyorum.

bakiye konusunda ise son derece haklı :D ("nerede kalmış, sınıfta mı?")

görüşlerim bunlar.
daha da var da, özetledim.
  • neyleyim  (23.07.14 16:16:48) 
dünyayı çözmüş havasında konuşmak istemem ama bu adamın olayı gayet basit bana kalırsa. hakkında bu kadar konuşulması, çözümlemeler yapılması abes geliyor. sözlük başlığında coşmuş millet, adamın hastalığını falan bile teşhis etmişler... abes geliyor dedim ama madem duyurucuğumuzda sorulmuş böyle bir soru yazayım ben de,

sümer kötü ellerde yetişmiş, ilgisiz ve rehbersiz bırakılmış zeki bir adamdı bence. çok başarılı projeleri olmuş mesela motiono gibi, interlek işlerini biliyor. ama akıl hastanesine falan düşmüş, fbi tarafından sorgulanmış çocuk. bildiğim kadarıyla kürt. muhtemelen burada bile dışlanıyordu. ailesi de amerika'dan buraya postalamış adamcağızı. bundan duyduğu üzüntüyü birkaç yazısında çok net olarak görmüştüm.

günlük işlerini halledebiliyor, yalnız başına yaşayabiliyor çünkü salak falan değil adam. kafası çalışıyor. bu böyle olursa şu olur, şöyle olursa bu olur mevzuunda pek fena değil. ama iletişim problemleri var sanki. yani yaşadığı olaylar psikolojik olarak çok yıpratmış ve adını bilemeyeceğim ama bana kalırsa ciddi bir psikolojik probleme dönüşmüş.

daha önceki örneklerde de verildiği üzere, kendi hayatını idame ettirebilecek kapasitede olmasına rağmen akla mantığa pek uymayan garip çıkarımlar/işler yapıyor. oturup konuşsanız mesela muhtemelen uzun vadede anlaşamazsınız. çünkü çok farklı bir frekansta adam.

kafası çalışan bir adam ama yanlış çalışıyor işte. psikolojik problemleri olan ve yaptığı işi iyi bilen birisi sadece.

bir de şunu eklemek istiyorum: bazıları adamın hiçbir şeyi olmadığını, sadece türkçesi bozuk olduğu için bize mistik-garip-sorunlu göründüğünü söylüyor ama hayır. sümer'in ingilizce yazdığı şeyleri de okudum ben. bariz sıkıntısı var adamın. akıl hastanesi, ailesinin şutlaması vs. çok çok yıpratmış adamı. bu olaylar yaşanmasaydı muhtemelen psikolojik durumu hafif sallantıda olan, bizden farksız bir adam olurdu ama bunlardan sonra hastalık seviyesine gelmiş. böyle adamlar farklı frekansta oldukları için fiyakalı laflar da eder, garip işler de yapar. "deli" değil ama "akıllı" da değil yani sümer.

başbuğ hakkında yaptığım incelemenin hiçbir bilimsel kaynağa dayanmayan sonucudur. bence haklıyım yani helalde.
  • pescador  (23.07.14 17:10:35 ~ 17:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.