[]

Köln? Düsseldorf? Bonn?

Sevgili Alamancılar,

Haftasonunu başlıktaki üç şehirden birinde geçirmeyi düşünen üç arkadaşız. Hangisi daha gezilesidir 2 gün için? Teşekkürler!


 
köln ve bonn birer gün derim. aciyim az daha, bonn tam bi günlük, kölnde bence bi günlük. ikisine de gidebilirsiniz zaten yarim saat filan trenle.


  • serabetan  (23.07.14 13:02:49 ~ 13:03:31) 
lüks ve alışverişten hoşlanıyorsanız, güzel cafe ve caddeler, şık ve güzel insanlar vs. düsseldorf elbette.


  • Bluer  (23.07.14 13:23:10) 
Düsseldorf'un gece hayatı bayağı canlıdır. Köln'deki katedral görülmeye değer ama illa tek bir şehir düşünüyorsanız ben de düsseldorf derim.


  • spatzle  (23.07.14 13:46:23) 
Bonn'u bilmiyorum ama Köln ve Düsseldorf arasından Düsseldorf derim. eski şehirde gezin, nehir kenarında yürüyün, radyo kulesine çıkın, alışveriş yapın falan. bir tane de güzel sokak var asmalı gibi, orası de eğlenceli bayağı.


  • loveinaflipbook  (23.07.14 14:01:49) 
üç şehirde de geçirebilirsiniz üçü de birbirine çok yakın. yani birine bağlı kalmayın hepsini gezin düsseldorf köln arası tren 10 euro ve 35dk falandı sanırım bonn da köln e çok yakın


  • prodeq  (23.07.14 14:14:31) 
Düsseldorf aralarında en iyi seçim.. ayrıca Düsseldorf'tan ya da Köln'den trenle 2-2,5 saatte Amsterdam'a da gidebilirsiniz..


  • deneme2  (23.07.14 14:25:22) 
Düsseldorf!


  • bombonera  (23.07.14 16:17:07) 
su siralarda ren nehri kenarinda, dusseldorf'ta bir karnaval var. bir yandan altstadt'i gezip bir yandan karnavali gorebilirsiniz. dusseldorf benrath'ta gol kenarinda guzel bir saray var, bazen klasik muzik dinletisi oluyor. orasi da gorulmeye deger.

bunun haricinde koln de guzeldir, sehir merkezi, katedral, nehir kenari ve muzeler bayaga iyidir. sport museum'un cok iyi oldugunu soylemislerdi.

bonn'da guzel bir sehir, kafeler vs ve haus der geschichte var orada, almanyanin ikinci dunya savasi ve sonrasi tarihini anlatiyor. bonn, bati almanya devletinin baskenti idi, almanya birlesmeden once.

munster sehri de guzeldir, bir gunde gezersiniz. reform caginin avrupa'da filizlendigi yerlerden biri olmasi lazim, belki merkezi olabilir emin degilim. burada; aa see, sehir muzesi, sehir merkezi turu iyidir. 8-12 euro civarina bisiklet kiralayip sehri gezebilirsiniz. aa see (golde) deniz bisikleti kiralayip takilabilirsiniz, sonrasinda gol kenarinda icebilirsiniz. gol kenarindaki lokantalar da iyidir, lakin biraz tuzludur. sehir merkezinde picasso muzesi vardi bir ara, denemeye deger. mukemmel dondurmalari olan, italyan bir dondurmaci var orada, kime sorarsaniz gosterir. buranin publari da iyi ve ucuzdur, koln ve dusseldorf'a gore.
  • ubi dubium ibi libertas  (23.07.14 16:41:58) 
ben hiçbirine gidemedim ama hepsini çok okudum, izledim, şeyaptım internetten hayal kurarak. şöyle söyliyim oralara kadar gidip köln'e uğrar ve düsseldorf'a gitmezseniz başınız beladan kurtulmaz. çok ayıp çünkü.


  • pescador  (23.07.14 17:04:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.